reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja nie mam żadnych okresowych objawów w tym cyklu. Zaczynam się zastanawiać czy w poniedziałek - wtorek nie zrobić testu ciążowego :D bo wątpię że coś wyjdzie, ale sprawdzić można

reklama
Można wziąć kilka tabletek alinessu, dla mnie minusem inofolicu jest to, że ma „zwykły”, a nie metylowany kwas foliowy.
Ja biorę puerię więc tam mam kwas w wersji metylowanej, ale mój ginekolog z kliniki mówił, żebym przy mutacjach brała również zwykły kwas foliowy, który "przepchnie" ten metylowany

Beta startuje od 0, prawdę mówiąc nie rozumiem pytania.
Po prostu nie rozumiem dlaczego u jednej osoby w tym samym dniu po owulacji wyjdzie np beta 150 a u innej 30 i tu pojawia się sens mojego pytania. Czy jeśli wynik oscyluje wokół dolnych granic normy dla.danego tygodnia czy jest szansa. Bo patrząc zakresy referencje są dość rozległe

A tak szczerze mówiąc to jak się startuje z takiej bety poniżej 100 to w ogóle jakieś szanse są? Bo jak tak czytam gdzieś na forach to raczej pierwsze wyniki oscylują w granicach 100-300 . Czy taki wynik poniżej 100 daje jakiekolwiek szanse? Sorki jeśli pytanie jest głupie ale nie rozumiem tak wielkiej rozbieżności
Co za bzdury. przecież beta startuje od 0

Po prostu nie rozumiem dlaczego u jednej osoby w tym samym dniu po owulacji wyjdzie np beta 150 a u innej 30 i tu pojawia się sens mojego pytania. Czy jeśli wynik oscyluje wokół dolnych granic normy dla.danego tygodnia czy jest szansa. Bo patrząc zakresy referencje są dość rozległe
To jest troszkę jak na zasadzie, że jedna w ciąży trzyma dietę i przytyje 20 kg a druga bez diety 5 kg. CO organizm to inny ;) Nie ma co się sugerować wynikami innych osób ;)

reklama
Bo nie wiesz ile po owulacji doszło do zagnieżdżenia. A beta wytwarza się dopiero od tego momentu.

Do góry