reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

rudykot - też słyszałam ze gronkowca duzo ludzi nosi w sobie ale w formie uśpionej. Ale i tak sądze że lepiej poczekac te dwa tygodnie i starać sie myslec pozytywnie, choc wiem że to cieżko... szczególnie w ciązy.

Dziubki a powiedzcie mi, bo ostatnio mam takie nagłe bóle przypominające miesiączkowe (cholera tak dobrze było bez nich). Nie wiem czy juz pisałyscie o tym :/ bo sie nie umiem tu doczytac... a chcialabym wiedziec czy to normalne. Przechodzi mi to szybciutko ale jest dosc nieprzyjemne. Boli dół brzucha. Jestem w 37 tygodniu, to moze to szyjka sie otwiera??... czy to inny ból??

reklama
Milkshake- sprawdzilam w ksiazce i to sa albo oznaki ze organizm sie przygotowuje do porodu albo innymi slowy, ze akcja porodowa sie wkrotce zacznie.......... radzilabym zapytac lekarza, bo ja to panikara numer 1 na forum wiec lepiej mnie nie sluchac ::)

A u mnie wielkie dzis swedzenie brzucha, tak jeszcze nie mialam od poczatku ciazy, cosik mi sie zdaje ze dolacze to tych co maja "piekne rozstepy" :mad:

Milshake - mysle, ze te bole sa normalne na tym etapie ciazy. jak sobie podczytuje "wrzesniowki", to one tez takie maja.
ja wczoraj w nocy przez godzine mialam takie bole jak miesiaczkowe - dol brzucha i plecy w krzyzu, promieniujacy tez na uda.

Dzieki za info, ja nie znalazlam to w swojej ksiażce hihi :)
W sumie to moglabym juz urodzic :)
Juz nie moge sie doczekac tego malutkiego wiercipietki.
Przeraża mnie oprocz porodu, okres połogu, te krwawienia i ból... bo tak dawno nic nie bolało..

Hejka mamusie,

mnie tesik coraz bardziej pobolewa, szczegolnie wieczorami i nocami, daje mi to stresik ze trzeba wsio "zapiac na ostatni guzik".... ale za to juz niedlugo malenstwo bedzie w raczkach ;D

Mnie też oststnio boli w krzyżu więc na wszelki wypadek spakowałam torbę do szpitala. Kończę 37 tydzień, malutka waży już 2800 więc właściwie mogę już rodzić. Nie mogę się doczekać kiedy przytulę maleństwo... :)

Nasz dzidziuś bardzo wierci sie wieczorami....jego głowke czuje bardzo nisko.....kilka razy w nocy mialam skurcze.....ale torby jeszcze nie mam spakowanej......czy już czas?
....jejku dziewczyny to juz naprawde baaaaaaardzo blisko....boicie sie troche bo ja BARDZO!!!!!!

reklama
A mnie juz wszystko boli :| .. bola mnie krzyze, podbrzusze, krocze ... skurcze mam co jakis czas, ale takie nie bolace ;) ... ja juz tez po malu szykuje torby do szpitala ... nie ma co udawac .. Nasz czas dobiega konca ;)

Czarodziejka ja tez sie boje ... ale musimy dac rade i damy :)

Do góry