reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

A ja CHORA....jeszcze na koniec ciąży jakies przeziębienie mnie dopadło...myślalam ze wykuruję sie sokiem malinowym i mlekiem z miodem...ale niestety...nie obylo sie bez syropku, tantum verde i tabletek homeopatycznych na zatoki.........I TAK DOBRZE ZE ANTYBIOTYKU NIE MUSIALAM BRAC!!!!

Ale zdycham na maxa....gile po pas.......no i w łóziu trzeba sie wygrzewać......a ja tak nie lubie lezec..... :-[

reklama
Czarodziejka- trzymaj sie kochana, ja mialam to latem w tych 30 stopniowych upalach, to mnie jedynej bylo zimno. Polecam duzo owocow i cytrynki do herbatki.
Gufi- dzieki, teraz mam przy sobie zawsze cosik slodkiego do przegryzienia.

PaulinaAnna pisze:
Basiu wspolczuje kochana, staraj sie duzo masowac brzusio pod prysznicem, najlepiej ostra gabka-pobudza to krazenie krwi, i skora jest bardziej elastyczna

A ja Basiu szczerze odradzam masowanie brzuszka, chyba że już chcesz rodzić. Masowanie czy głaskanie brzuszka lub piersi wyzwala oksytocynę a ta jak wiadomo powoduje skurcze macicy. Także masaż może na rozstępy pomoże ale niestety moze tez wywołĆ przedwczesny poród. lepiej pomasować się już po...

wiem, że nie wolno masować brzucha, w szpitalu mówiła tak każda położna, ale nawet gdyby nie groziło to przedwczesnym porodem to u mnie i tak nie zdałoby to egzaminu bo moja skóra na brzuchu boli jak jedna wielka rana więc nie wyobrażam sobie jeszcze masować go szorstką gąbką, ale dzięki za rady Paulina, pozdrawiam

Sorki wielkie, nie sadzilam ze to moze przyspieszyc porod, odpukac ja codzien pod prysznicem masuje myjka brzusio i dosyc czesto w ciagu dnia. I teraz dalyscie mi do myslenia, czy aby mala sie nie urodzi wczesniej przez to ::)
Basiu raz jeszcze przepraszam-chcialam dobrze :)

Ja tez wiem, ze nie mozna masowac brzucha, ale jakos nie moge sie powstrzymac :) jak mala kopie to glaszcze lekko brzuszek, no i rano i wieczorem wcieram w brzuszek krem. no jak do tej pory nie przyszpieszylo to potodu. mysle, ze przede wszystkim powinny tego unikach dziewczyny, ktore maja jakies problemy z ciaza albo im sie macicca czesto stawia ...

reklama
Oj mi też moja gin mówi o niegłaskaniu brzusia..Ale jak tu można nie głaskać, jak maluszek zaczyna wierzgać, ruszać się, albo gdy ma czkawkę??trzeba choć smyrnąć :)) A tatuś też nie moze sie powstrzymac

Do góry