reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

U mnie maluszek tak buszuje w brzuszku że co badanko jest ułożony inaczej zaliczył już pozycję pośladkową i poprzeczną a tym razem był już ułożony główką do dołu ;D
strasznie bym chciała czuć go troche mocniej bo bardzo często muszę się wsłuchiwać :)

Milkshake niestety te sapki to rzecz normalna unikną je tylko te osoby które mają brzuszki bardzo nisko :)

reklama
ja wlasnie najczesciej czuje teraz na gorze, przy pepku i nad. ale 8 sieprnia mam usg, to sie dowiem, w jakiej jest pozycji i kiedy powinna sie przekrecic glowka w dol

No wlasnie tak myslalam ze to bujda z tymi rekami w gorze,ale chcialam sie upewnic. Moja mama i babcia to najchetniej by mnie posadzily na fotelu( koniecznie niewysokim,bo moglabym spasc!) i tak zebym siedziala do konca ciazy...a cala praca obciazyly by mojego mezusia(" bo to taki kawal chlopa!")
 Z tego co mi mowil lekarz to dzidzia moze sie obrucic nawet na krotko przed porodem,ale moja juz lezy glowka w dol, a ja czuje jakby caly czas kopala po prawe i lewej stronie brzuszka i tylko na dole.

Kiedyś moja sąsiadka powiedziała uważam bardzo fajne stwierdzenie: "ciązą to nie patologia tylko fizjologia ;)" i jeśli wszystko jest z dzidziami i nami w porządku to nie można się traktować jak niedołężną, ale tez i nie przesadzać w druga stronę ;)
Mój maluszek ostatnio szaleje po całym brzusiu, ale raczej dominują kopniaczki i boksie w górnej części brzusia ;D

Mariczka tez fika i szaleje ale szczególnie kopie wysoko w okolicach żołądka i żeber... Ciekawe czy już sie przekręciła główka w dól no i czy tak już zostanie?! :) Dzis wizyta... moze i USG będzie to się coś dowiem ;)

U mnie tylko na dole, ale ginka powiedziała że jest OK i nie ma się jeszcze czym martwić bo za 5 minut może być kopniak w żebro

Jeśli się to nie zmieni to będziemy się martwić w 35 tyg,

Boze drogi, chyba umre przez te upały. Juz nie daje rady. Głowa mi pęka  :mad: Kiedy to się skończy ??

Poza tym neurolog zdiagnozował u mnie tzw. zespół cieśni nadgarstka. Prawy nadgarstek mnie tak bolał, ze nie mogłam utrzymac szklanki, zapiąć stanika czy się uczesać. W celu potwierdzenia diagnozy dostałam skierowanie na badanie EMG, ale chyba nie skorzystam, jak przeczytałam na czym ono polega. Tu mozna na ten temat przeczytac: http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51214,949972.html
Od wczoraj czuje, że tak samo zaczyna mnie boleć lewy nadgarstek  :( Na szczęscie boli znacznie mniej niż prawy i mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Pocieszające jest to, ze ponoć to jest dosyć częsta przypadłość w ciąży i po porodzie zazwyczaj ustępuje.

Mała Mi oooooo :o ja tez bym sie nie zgodzila ::) ... ale tak czytajac Ciebie doszlam do wniosku ze mnie tez od jakiegos czasu boli lewy nadgarstek ::) ... moze u mnie podobnie jak u Ciebie ...

Pewnie MoniQa ze to moze być to. Zespół cieśni nadgarstka jest dość częsty w ciąży. Szczerze mówiąc to dziwiłam się, ze jeszcze zadna z tutejszych mamuś nie skarżyła się na tą dolegliwość. Co prawda ja przez pierwsze 2 tygodnie myśłałam, ze moze źłe spałam i mnie ta ręka boli,bo sobe ją w nocy moze jakoś niefortunnie wykrzywiłam.
Moim pierwszym objawem było mrowienie w palcach, myslałam ze to niedobór magnezu. Zaczęłam brac Mg i mrowienie przeszło. To było juz ze 3 miesiące temu. Nie wiedziałam ze to tak się moze zaczynac, dopiero neurolog mi to ostatnio uświadomił. A nadgarstek mnie boli najbardziej jak ruszam kciukiem.

Mozliwe ze i Ty MoniczQo na to cierpisz tylko nawet o tym nie wiesz.

reklama
Ja miewam przejściowe problemy z lewą dłonią, ale nie pisałam o tym tutaj bo nie przypuszczałam że ma to związek z ciążą. Tylko, że u mnie to nie boli mnie strikte nadgarstek, ale hmm jakby kciuk, staw kciuka, uczucie takie jakby wygięła za mocno kciuk w drugą stronę ::) Zdarzyło mi się to już dwukrotnie, ale mijało samoistnie po jakoś dwóch dniach. Jej żeby tylko to nie przeszło w bardziej zaawansowaną formę, bo to nic miłego :(

Do góry