reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Od dwóch dni strasznie mnie kłuje w prawej pachwinie nie jest to ciągły ból ale dość ostry cosik nie wygłada mi to na rozciąganie więzadeł :( właśnie mnie złapał :mad: Maluszek też nie jest ostatnio zbyt aktywny mam nadzieję że wszystko w porządku a ja tylko niepotrzebnie panikuję nie mogę się doczekać wizyty u gina - idę dopiero we wtorek bo teraz go niema ale za to u mnie schiza na całego :-[

reklama
ja też miałam takie bóle, no nie wiem czy takie same, ale jak opisujesz, to tak wyglądało, i Mała tez był mniej aktywna, lekarz (wczoraj miałam wizyte) polecił,żebym najlepiej jak mnie złapie ten ból to go przeleżała i żebym wogóle sie nie przemeczała i 3 razy dziennie po 1 tabeletce no-spy, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo macica staje sie coraz większa i to z tym zwiazane

a i jeszcze mam pytanie. czy któras z Was ma problem z wypadaniem włosów??? to moja okropna dolegliwosc i nie wiem, czy mozna na nia jakos zaradzic???

Loja współczuję tego kłucia, ale może jednak to macica ::)
Agazet nie poradzę Ci bo odkąd zaszłam w ciążę autentycznie w ogóle nie wypadają mi włosy, mam juz gęste jak nigdy, ale za to paznokcie rozdwajają mi się koszmarnie ::)

Dziewczyny, niewiecie ile prawdy jest w tym ze jak sie wysoko podnosi rece do gory,to dziecku moze sie pepowina okrecic wokol szyi? Moja mama tak powiedziala, a ja teraz mam remont w domu i tak bardzo bym chciala pomoc mezulkowi...

Justynko ja np. w takie rzeczy nie wierze ... ile w tym prawdy trudno wyczuc ... slyszalam tez ze podnoszenie rak moze przyspieszyc porod ... moze faktycznie cos tam sie robi, ale nie sadze zeby sporadyczne tego typu czynnosci mogly zaszkodzic, a tym bardziej byc przyczyna oplatania sie pepowiny wokol szyji dziecka ...
tak samo niby jak sie chwycisz za brzuch w ciazy jak sie czegos wystraszysz to potem dziecko bedzie mialo myszke w tym miejscu ? ale w ktorym miejscu ? :D ... ja w takie "bzdury" nie wierze :)
ale fakt .. nie mozesz sie przemeczac ... pomagaj tylko tyle ile powinnas ... wiecej dyryguj palcem ;) :D niz remontuj :)

Masz racje MoniQa - więcej odpoczywać niż remontowac i wykonywać cięższe prace - to już jak powiedziała moja mama końcówka i nie wolno jej przyśpieszać, - mimo że dzidziusie są już zdolne do samodzielnego życia

Poza tym trzeba nam odpoczynku bo potem szybko sobie nie poleżymy i nie pośpimy do 9

Mam pytanko kiedy dzidiuś powinien się ułożyć w prawidłowym główkowym położeniu??

Mnie się wydaje że mój maluch kopie tylko w pachwinach po lewej i prawej do około 5 cm poniżej pępka - czy to oznacza że plecki ma na górze a nóżki i rączki w dole - czyli ułożony jest "bocznie"??

Agnieszka jak dobże pamiętam, to ok. 33 tyg. dzidzia się ma obrócić, sama ostatnio o to pytałam gina, bo byłam ciekawa i wiesz ja ruchy Małej odczuwam też dosyć nisko :)

Ja slyszalam ze miesiac przed rozwiazaniem maluchy przewracają sie glowka do dolu ... wiec jakby co maja Nasze szkrabiki jeszcze czas ;) ... a ruchy czuje w sumie roznie, raz na dole, raz w okolicach pepka a innym razem zas pod zebrami , ale fakt najczesciej czuje dolem :)

reklama
Jejku tak dawno mnie nie bylo i mam zaleglosci :) ale to przez remont i zaciekawilo mnie to o tym unoszeniu rąk, bo pomagam meżowi i dzidzius to by musial miec pępowine jak szalik zawiązaną. Mam nadizeje ze mu sie nic złego nie dzieje ::) wogole dzis przesadzilam bo malowalam w łazience grzejnik taką śmierdzaca farba az mnie zaczelo drapac i teraz mi słabo :( juz sie za to nie biore bo sie wystraszylam, że dzidzius sie tez tak mogł poczuc... :( a tak wogle jak wy z oddychaniem, bo ja mam takie straszne SAPKI, czasem dycham jak wieloryb, jakby mi tchu brakowalo.. czy to normalne ::)

Do góry