reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Od dwóch dni strasznie mnie kłuje w prawej pachwinie nie jest to ciągły ból ale dość ostry cosik nie wygłada mi to na rozciąganie więzadeł :( właśnie mnie złapał :mad: Maluszek też nie jest ostatnio zbyt aktywny mam nadzieję że wszystko w porządku a ja tylko niepotrzebnie panikuję nie mogę się doczekać wizyty u gina - idę dopiero we wtorek bo teraz go niema ale za to u mnie schiza na całego :-[

reklama
ja też miałam takie bóle, no nie wiem czy takie same, ale jak opisujesz, to tak wyglądało, i Mała tez był mniej aktywna, lekarz (wczoraj miałam wizyte) polecił,żebym najlepiej jak mnie złapie ten ból to go przeleżała i żebym wogóle sie nie przemeczała i 3 razy dziennie po 1 tabeletce no-spy, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo macica staje sie coraz większa i to z tym zwiazane

a i jeszcze mam pytanie. czy któras z Was ma problem z wypadaniem włosów??? to moja okropna dolegliwosc i nie wiem, czy mozna na nia jakos zaradzic???

Loja współczuję tego kłucia, ale może jednak to macica ::)
Agazet nie poradzę Ci bo odkąd zaszłam w ciążę autentycznie w ogóle nie wypadają mi włosy, mam juz gęste jak nigdy, ale za to paznokcie rozdwajają mi się koszmarnie ::)

Dziewczyny, niewiecie ile prawdy jest w tym ze jak sie wysoko podnosi rece do gory,to dziecku moze sie pepowina okrecic wokol szyi? Moja mama tak powiedziala, a ja teraz mam remont w domu i tak bardzo bym chciala pomoc mezulkowi...

Justynko ja np. w takie rzeczy nie wierze ... ile w tym prawdy trudno wyczuc ... slyszalam tez ze podnoszenie rak moze przyspieszyc porod ... moze faktycznie cos tam sie robi, ale nie sadze zeby sporadyczne tego typu czynnosci mogly zaszkodzic, a tym bardziej byc przyczyna oplatania sie pepowiny wokol szyji dziecka ...
tak samo niby jak sie chwycisz za brzuch w ciazy jak sie czegos wystraszysz to potem dziecko bedzie mialo myszke w tym miejscu ? ale w ktorym miejscu ? :D ... ja w takie "bzdury" nie wierze :)
ale fakt .. nie mozesz sie przemeczac ... pomagaj tylko tyle ile powinnas ... wiecej dyryguj palcem ;) :D niz remontuj :)

Masz racje MoniQa - więcej odpoczywać niż remontowac i wykonywać cięższe prace - to już jak powiedziała moja mama końcówka i nie wolno jej przyśpieszać, - mimo że dzidziusie są już zdolne do samodzielnego życia

Poza tym trzeba nam odpoczynku bo potem szybko sobie nie poleżymy i nie pośpimy do 9

Mam pytanko kiedy dzidiuś powinien się ułożyć w prawidłowym główkowym położeniu??

Mnie się wydaje że mój maluch kopie tylko w pachwinach po lewej i prawej do około 5 cm poniżej pępka - czy to oznacza że plecki ma na górze a nóżki i rączki w dole - czyli ułożony jest "bocznie"??

Agnieszka jak dobże pamiętam, to ok. 33 tyg. dzidzia się ma obrócić, sama ostatnio o to pytałam gina, bo byłam ciekawa i wiesz ja ruchy Małej odczuwam też dosyć nisko :)

Ja slyszalam ze miesiac przed rozwiazaniem maluchy przewracają sie glowka do dolu ... wiec jakby co maja Nasze szkrabiki jeszcze czas ;) ... a ruchy czuje w sumie roznie, raz na dole, raz w okolicach pepka a innym razem zas pod zebrami , ale fakt najczesciej czuje dolem :)

reklama
Jejku tak dawno mnie nie bylo i mam zaleglosci :) ale to przez remont i zaciekawilo mnie to o tym unoszeniu rąk, bo pomagam meżowi i dzidzius to by musial miec pępowine jak szalik zawiązaną. Mam nadizeje ze mu sie nic złego nie dzieje ::) wogole dzis przesadzilam bo malowalam w łazience grzejnik taką śmierdzaca farba az mnie zaczelo drapac i teraz mi słabo :( juz sie za to nie biore bo sie wystraszylam, że dzidzius sie tez tak mogł poczuc... :( a tak wogle jak wy z oddychaniem, bo ja mam takie straszne SAPKI, czasem dycham jak wieloryb, jakby mi tchu brakowalo.. czy to normalne ::)

Do góry