Od dwóch dni strasznie mnie kłuje w prawej pachwinie nie jest to ciągły ból ale dość ostry cosik nie wygłada mi to na rozciąganie więzadeł właśnie mnie złapał Maluszek też nie jest ostatnio zbyt aktywny mam nadzieję że wszystko w porządku a ja tylko niepotrzebnie panikuję nie mogę się doczekać wizyty u gina - idę dopiero we wtorek bo teraz go niema ale za to u mnie schiza na całego :-[
reklama
agazet
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
ja też miałam takie bóle, no nie wiem czy takie same, ale jak opisujesz, to tak wyglądało, i Mała tez był mniej aktywna, lekarz (wczoraj miałam wizyte) polecił,żebym najlepiej jak mnie złapie ten ból to go przeleżała i żebym wogóle sie nie przemeczała i 3 razy dziennie po 1 tabeletce no-spy, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo macica staje sie coraz większa i to z tym zwiazane
nadia
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Loja współczuję tego kłucia, ale może jednak to macica :
Agazet nie poradzę Ci bo odkąd zaszłam w ciążę autentycznie w ogóle nie wypadają mi włosy, mam juz gęste jak nigdy, ale za to paznokcie rozdwajają mi się koszmarnie :
Agazet nie poradzę Ci bo odkąd zaszłam w ciążę autentycznie w ogóle nie wypadają mi włosy, mam juz gęste jak nigdy, ale za to paznokcie rozdwajają mi się koszmarnie :
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Justynko ja np. w takie rzeczy nie wierze ... ile w tym prawdy trudno wyczuc ... slyszalam tez ze podnoszenie rak moze przyspieszyc porod ... moze faktycznie cos tam sie robi, ale nie sadze zeby sporadyczne tego typu czynnosci mogly zaszkodzic, a tym bardziej byc przyczyna oplatania sie pepowiny wokol szyji dziecka ...
tak samo niby jak sie chwycisz za brzuch w ciazy jak sie czegos wystraszysz to potem dziecko bedzie mialo myszke w tym miejscu ? ale w ktorym miejscu ? ... ja w takie "bzdury" nie wierze
ale fakt .. nie mozesz sie przemeczac ... pomagaj tylko tyle ile powinnas ... wiecej dyryguj palcem niz remontuj
tak samo niby jak sie chwycisz za brzuch w ciazy jak sie czegos wystraszysz to potem dziecko bedzie mialo myszke w tym miejscu ? ale w ktorym miejscu ? ... ja w takie "bzdury" nie wierze
ale fakt .. nie mozesz sie przemeczac ... pomagaj tylko tyle ile powinnas ... wiecej dyryguj palcem niz remontuj
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Masz racje MoniQa - więcej odpoczywać niż remontowac i wykonywać cięższe prace - to już jak powiedziała moja mama końcówka i nie wolno jej przyśpieszać, - mimo że dzidziusie są już zdolne do samodzielnego życia
Poza tym trzeba nam odpoczynku bo potem szybko sobie nie poleżymy i nie pośpimy do 9
Mam pytanko kiedy dzidiuś powinien się ułożyć w prawidłowym główkowym położeniu??
Mnie się wydaje że mój maluch kopie tylko w pachwinach po lewej i prawej do około 5 cm poniżej pępka - czy to oznacza że plecki ma na górze a nóżki i rączki w dole - czyli ułożony jest "bocznie"??
Poza tym trzeba nam odpoczynku bo potem szybko sobie nie poleżymy i nie pośpimy do 9
Mam pytanko kiedy dzidiuś powinien się ułożyć w prawidłowym główkowym położeniu??
Mnie się wydaje że mój maluch kopie tylko w pachwinach po lewej i prawej do około 5 cm poniżej pępka - czy to oznacza że plecki ma na górze a nóżki i rączki w dole - czyli ułożony jest "bocznie"??
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Ja slyszalam ze miesiac przed rozwiazaniem maluchy przewracają sie glowka do dolu ... wiec jakby co maja Nasze szkrabiki jeszcze czas ... a ruchy czuje w sumie roznie, raz na dole, raz w okolicach pepka a innym razem zas pod zebrami , ale fakt najczesciej czuje dolem
reklama
Jejku tak dawno mnie nie bylo i mam zaleglosci ale to przez remont i zaciekawilo mnie to o tym unoszeniu rąk, bo pomagam meżowi i dzidzius to by musial miec pępowine jak szalik zawiązaną. Mam nadizeje ze mu sie nic złego nie dzieje : wogole dzis przesadzilam bo malowalam w łazience grzejnik taką śmierdzaca farba az mnie zaczelo drapac i teraz mi słabo juz sie za to nie biore bo sie wystraszylam, że dzidzius sie tez tak mogł poczuc... a tak wogle jak wy z oddychaniem, bo ja mam takie straszne SAPKI, czasem dycham jak wieloryb, jakby mi tchu brakowalo.. czy to normalne :
Podziel się: