reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Paulinko na skurcze łydek itp. najlepszy magnez :) Żelazo to tylko jeśli morfologię masz kiepską. Tak na "zapas" możesz sobie brać jedną tableteczkę dziennie ale lepiej sprawdz morfologię :)

reklama
Paulinko oj skurcze lydek to naokropniejsze co moze doskwierac w nocy :D ... az zrywam sie na "rowne nogi" ... masuj duzo nozki i jak dziewczeta mowia magnezik :)

PaulinoAnno, jeśli chodzi o żelazo, to podam Ci nazwę tego, który ja biorę bo to specjalnie dla kobiet w ciąży Tardyferon Fol ( to jest żelazo z dodatkiem kwasu foliowego), ale na Twoim miejscu jednak spytałabym swojego gina czy brać bo to jednak dodatkowa chemia w Twoim organiźmie. A z tymi badaniami to trochę dziwnie, ja badanie moczu i krwi robiłam już 3 razy, skoro lekarz Cię nie kieruje to może sama poproś o skierowanie. :)

A skurcze łydek-to zdecydowanie za mało magnezu :), tych preparatów magnezowych jest do wyboru do koloru i za różne ceny. Ja niby miałam przepisane magne-b6, ale się przeżuciłam na maglek b6-więcej tabletek i tańszy. ;)

Ja także na skurcze biore MAGNE B6....poza tym zgadzam się z MoniQą że dobrze działa chłodny prysznic.....

...jak wracam w taki upalny dzien po pracy do domku to pierwsze co- to chlodny prysznic.....ahh nie ma nic lepszego

Oj dziekuje Wam wszystkim za rady,
napewno kupie magnez, a o zelazo to dopytam polozna na wizycie 17 lipca.
Co do badan krwi to tak niestety tu jest w Holandii, bardzo malo chuchania na ciezarna ale wszystkie rodza dzieci-i powiem ze nie widze dzieci uposledzonych tutaj wcale.

A ja dzis mialam bardzo przykra dolegliwosc-krepujaca a ponoc czesto zdazajaca sie podczas ciazy.Rano puscilam baczka i popuscilam w majtki siusiu :-[ Teraz juz sie przerazilam nietrzymaniem moczu, wiec za kazdym razem trenuje miesnie przy siusianiu. Co to jeszcze klopotliwego moze mnie spotkac ::)

Cholercia, przez te upały dostałam chyba potówki :( Między piersiami i na piersiach mam jakby pokrzywkę i strasznie mnie swędzi :( Czym się smaruje, co się robi żeby sobie ulżyć?? Pliss ratujcie!! Wczoraj byłam u gina ale nie miałam tego a tu pod wieczór wyskoczyło :mad:

Nadia jak wiadomo potowka robi sie od ciepla... pocisz sie i wyskakuje ... jak bylam mala babbcia nakladala na mnie czesto mokre chuteczki ;) .... staraj sie nie zakrywac miejsc na dekolcie zeby nie przegrzewac :) ... samo zejdzie.... albo spytaj w aptece czy nie wymyslili jakis masci na potowki :)

reklama
Nadia spróbuj pudrem dla niemowląt , ale z tego co wiem to na potówki najlepsze są kąpiele i bawełniane ubranie żeby nie doprowadzać do przegrzania skóry - powinno za kilka dni zejść :)

Do góry