reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Uf a ja się już martwiłam , gin mi kazał odstawić kwas foliowy na końcu 4 mc i zacząć brać witaminki :)

reklama
ja wcale nie biorę witamin, tylko na samym początku kwas foliowy, wiem, że to głupie, ale jakoś nie wierze w te chemicznie stworzone witaminy, jem za to dużo sałatek, jogurtów i owoców.
Dodam,że w pierwszej ciąży tez nie brałam i póki co z Zuzia wszystko ok

A ja Folik zaczęłam brac kilka miesięcy przed zajsciem w ciążę.....i biore do dziś....plus jszcze witaminy "Feminatal".....w zasadzie też nie wiem czy musze poniewaz jak narazie wyniki mam bardzo dobrze....nawet zelaza nie muszę brać....ale jak Gin każe..... :-)

Nie ... w Feminatalu mam wszystkie witaminki :) .. ale w poprzedniej ciazy pamietam bralam slowmag czy jakos tak ;) + prenatal ... wg mnie kazdy gin inaczej podchodzi do sprawy :) ... ale wszystkie metody sa doskonale oczywiscie :D

Ja sie tak pytam z ciekawosci, gdyz mnie nie mowila polozna nawet o witaminkach, na szczescie ja sama bralam pol roku przed ciaza kwasik foliowy i a od poczatku ciazy witaminki.
Pozdrawiam

PaulinaAnna, ja biorę magnez od 2 miesiąca ciąży ze względu na te moje skurcze macicy, a ostatnio też żelazo, mam trochę za niską hemoglobinę i ginka powiedziała, że coś za blada jestem. Poza tym oczywiście od początku Feminantal. Folik brałam bodajże do 3 miesiąca a potem kazała mi odstawić bo w Feminantalu jest też kwas foliowy. :)

Dzieki Renee, ja tak wlasnie czytalam wasze posty i mysle o kupieniu magnezu i zelaza, nie wiem ktory jest dobry na skurcze lydek bo mam je co noc a skurcze macicy to chyba jak kazda mam :) Jednak zapobiegawczo bym chciala brac to bo co do witaminek to od 5 miesiaca biore je mniej regularnie i ciezko mi o nich pamietac. Wiec moze jak mam ich wiecej to szybciej zapamietam ;)
Co do mej hemoglobiny to nie mam pojecia, mnie badano krew tylko okolo 13 tc kiedy mialam usg z pomiarem karku itp.

Ja też biore magnez od ok dwóch miesięcy bo dretwiały mi palce. Lekarz mi zalecił i juz jest oki.

reklama
Dzieki Mala_Mi teraz nawet jak pomysle to nei tylko skurcze lydek w nocy ale i palce wlasnie-hmmm no piszcie dalej moze coraz wiecej tego znajde :laugh:
W sobote jade po zakupki to kupie dodatkowo magnez i zelazo.

Do góry