reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Uf a ja się już martwiłam , gin mi kazał odstawić kwas foliowy na końcu 4 mc i zacząć brać witaminki :)

reklama
ja wcale nie biorę witamin, tylko na samym początku kwas foliowy, wiem, że to głupie, ale jakoś nie wierze w te chemicznie stworzone witaminy, jem za to dużo sałatek, jogurtów i owoców.
Dodam,że w pierwszej ciąży tez nie brałam i póki co z Zuzia wszystko ok

A ja Folik zaczęłam brac kilka miesięcy przed zajsciem w ciążę.....i biore do dziś....plus jszcze witaminy "Feminatal".....w zasadzie też nie wiem czy musze poniewaz jak narazie wyniki mam bardzo dobrze....nawet zelaza nie muszę brać....ale jak Gin każe..... :-)

Nie ... w Feminatalu mam wszystkie witaminki :) .. ale w poprzedniej ciazy pamietam bralam slowmag czy jakos tak ;) + prenatal ... wg mnie kazdy gin inaczej podchodzi do sprawy :) ... ale wszystkie metody sa doskonale oczywiscie :D

Ja sie tak pytam z ciekawosci, gdyz mnie nie mowila polozna nawet o witaminkach, na szczescie ja sama bralam pol roku przed ciaza kwasik foliowy i a od poczatku ciazy witaminki.
Pozdrawiam

PaulinaAnna, ja biorę magnez od 2 miesiąca ciąży ze względu na te moje skurcze macicy, a ostatnio też żelazo, mam trochę za niską hemoglobinę i ginka powiedziała, że coś za blada jestem. Poza tym oczywiście od początku Feminantal. Folik brałam bodajże do 3 miesiąca a potem kazała mi odstawić bo w Feminantalu jest też kwas foliowy. :)

Dzieki Renee, ja tak wlasnie czytalam wasze posty i mysle o kupieniu magnezu i zelaza, nie wiem ktory jest dobry na skurcze lydek bo mam je co noc a skurcze macicy to chyba jak kazda mam :) Jednak zapobiegawczo bym chciala brac to bo co do witaminek to od 5 miesiaca biore je mniej regularnie i ciezko mi o nich pamietac. Wiec moze jak mam ich wiecej to szybciej zapamietam ;)
Co do mej hemoglobiny to nie mam pojecia, mnie badano krew tylko okolo 13 tc kiedy mialam usg z pomiarem karku itp.

Ja też biore magnez od ok dwóch miesięcy bo dretwiały mi palce. Lekarz mi zalecił i juz jest oki.

reklama
Dzieki Mala_Mi teraz nawet jak pomysle to nei tylko skurcze lydek w nocy ale i palce wlasnie-hmmm no piszcie dalej moze coraz wiecej tego znajde :laugh:
W sobote jade po zakupki to kupie dodatkowo magnez i zelazo.

Do góry