reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Po południu jak wrócę do domku to spróbuję Loju :) Bo tak czy owak wyjątkowo dziś ospały jest mój mały ;) Mój mąż mnie pocieszał mówiąc : "pogoda barowa to pewnie siedzi w barze" ;D hmm tylko gdzie jest ten bar w moim brzusio :laugh:??

reklama
Nadia - nie martw sie. moja niunia tez zwykle od rana bardzo kopie, a dzis np. pierwszego kopniaka sprawila mi dopiero przed chwila. a rzeczywiscie jak chcesz sprawdzic, czy z malym jest ok, to napij sie czegos slodkiego - moze byc jakis gazowany napoj np. fanta. moj maz sie ze mnie smieje, ze mecze dziecko, jak tak robie, ale przeciez on tego nie moze zrozumiec :)

To chyba ja powinnam sie tutaj martwic gdyz moja mala to wcale nie kopie mnie, nie wiem co to kopniak w zoladek lun zeberko...jedynie czasami z rana, w poludnie lub wieczora pokreci mi sie ...Dlatego Nadia luzik guzik bo ja popadne w skrajna rozpacz ;)

gufi pisze:
Nadia - nie martw sie. moja niunia tez zwykle od rana bardzo kopie, a dzis np. pierwszego kopniaka sprawila mi dopiero przed chwila. a rzeczywiscie jak chcesz sprawdzic, czy z malym jest ok, to napij sie czegos slodkiego - moze byc jakis gazowany napoj np. fanta. moj maz sie ze mnie smieje, ze mecze dziecko, jak tak robie, ale przeciez on tego nie moze zrozumiec :)
Zaraz idę napić się Pepsi ;)
Mój mąż Gufi to samo do mnie mówi jak pukam do małego (czyli uciskam brzuś); krzyczy żebym mu dała spokój ;) Ale tak jak piszesz skąd faceci mogą wiedzieć co my czujemy ::) Ja wiem że ruchy dzidzi jeszcze mają prawo być nieregularne, zapewniał mnie o tym mój gin ostatnio, że dopiero po 28 tyg.; ale dziś się denerwowałam bo mały miał strasznie długa przerwę, w sumie to mnie jeszcze ok 15 godz. kopnął dwa razy i od tej pory cisza, no ale myślę pozytywnie, pewnie to taka pogoda.
Paulina Anna, nie ważne że mała mało kopie wazne żeby dawała czasem znać, mnie to wystarczy ;)

Renee29 mnie kiedys tez schodzila skora po oliwce, nie byla to oliwka na rozstepy ale taka zwykla, dziwne bo brzusio byl tłusty a skora sie łuszczyla... odstawilam oliwke i smaruje sie kremami na rozstepy i jest wporzadku, wlasnie fissanem (umiem zniesc zapach :) jest tez fajny mustela (nie taki tlusty ale drogi :/) moze na oliwke niektore typy skory tak reaguja..

Gufi wypróbowałam Pepsi-działa ;D Jak mały zaczął brykać wieczorek, tak w nocy też odstawiał plac zabaw nie mówiąc o poranku ;)

Ja polecam dziewczyny krem Gerbera na roztepy, slicznie pachnie i chyba działa bo jak nie miałam rozstępów tak nie mam. Teraz skończyłam druga tubkę i przestawiłam się na krem który mi przywiozła koleżnka z USA ponoć tam jest hitem, zobaczymy, ale co jak co już nie pachnie tak ładnie jak Gerber ::)

Nadia - to dobrze, ze przestalas sie martwic :)

co do rozstepow, to ja sie smaruje balsamem z serii ROSSMANN dla kobiet w ciazy. kupila mi go mama, jakos nie mialam przekonania, ale powiem wam, ze jest SUPER. bardzo dobrze nawilza skore, tylko ma taki dosc dziwny zapach (bo nie zawiera substancji zapachowych). cena zachecajaca 9 zl za 300 ml. w poniedzialek ide sobie kupic jeszcze z tej serii zel do kapieli albo oliwke.

mam jeszcze jeden specyfik, ktory dostalam od baratowej meza - firmy CLARINS taki olejek przeciw rozstepom. cholernie to drogie jest i buteleczka mala, wiec oszczedzam :) smaruje sie tym dwa razy w tygodniu, a ROSSMANNem codziennie :D

dziewczyny ja uważam, że rozstępy jak mają wyjść to i tak wyjdą i kremy tu nic nie pomogą - jedynie mogą troche uelastycznic skóre - ja w ciąży używałam oliwek, tego kremu Gerbera a nawet loreala za 70 zł i rozstępy i tak się pojawiły (dodam, ze nie jestem jedyna bo u mojej kuzynki pomimo różnych specyfików rozstępy też wyszły) - to zależy od rodzaju skóry,
pozdrawiam

reklama
w sumie Basiu racja ... malo tego, teraz sie cieszymy ze rozstepow nie ma a po porodzie nagle sie pojawią ::) hehe .. ;) oby nie .. ale wszystko sie moze zdarzyc :)

A mnie dzisiaj potwornie glowa boli .. zmiana pogody i Monika padla plasko :|

Do góry