reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Moniqa - ty to musisz chyba bardziej uwazac dziewczyno!!!

ja taka histerie mezowi urzadzilam gdzies w 10 tygodniu ciazy. bylam akurat przeziebiona, lezalam w lozeczku, a on wyszedl z kumplami na piwko. mierzylam sobie goraczke i rozbil mi sie termometr. jakos tam sprztnelam ta rtec szczotka i odkurzaczem i polecialam do netu sprawdzic, czy to nie grozne. no i po tym co tam przeczytalam (zatrucie rtecia itp) dostalam takiej histerii, ze maz musial wziac taksowke i pedzic do domu mnie uspokajac. normalnie teraz jak o tym mysle, to pekam ze smiechu, ale wtedy to dla mnie prawdziwa tragedia byla.

reklama
Nadia, Gufi .. po ostatnim oparzeniu .. a mianowicie gdzies w 12 tyg. para z zelazka ... przestalam prasowac :D .. teraz przestane gotowac ;) :D hahaha ;) ... a tak powaznie teraz sie smieje ale swoje przezylam ;) ... jutro Wam pokaze brzuchol moj wraz z bąbelkiem ::)

Czy którejś z Was zaczęła schodzić skóra z brzucha i cyców po stosowaniu oliwki w żelu Penatena przeciw rozstępom? Mi zaczęła i jestem w ciężkim szoku, miała mi nawilżyć skórę a tymczasem nie wiem o co chodzi bo moja skóra wygląda jakby właśnie była przesuszona, bardzo to dziwne. Już sama nie wiem czym sie smarować :mad: :(

A używasz jej na suchą czy mokrą skórę? Bo ja cały czas używałam na skórę suchą i tak się zastanawiam czy to nie dlatego. A na oliwkach zazwyczaj pisze że "stosowane na mokrą skórę, zatrzymują 10 razy więcej wilgoci."

Hmmm po prysznicu ... wycieram sie i nakladam oliwke ... do tego stosuje jeszcze zelu pod prysznic nawilzającego , a krem na rozstepy Fissan ... a moze u Ciebie to nie po oliwce tylko brzuszek rosnie i sie luszczy :)

no juz sama nie wiem, Fissan też stosowałam ale jego zapach ( a raczej dla mojego nosa po prostu za przeproszeniem :D smród ) i jego potworna tłustość skutecznie mnie od niego odstraszyły-miałam wrażenie jakbym sie smalcem wysmarowała i jeszcze mi się ciuchy do skóry przyklejały na drugi dzień. O łuszczeniu skóry nie pomyślałam, ale raczej nie bo ona dziwnie wygląda tylko w tych miejscach, które były oliwką smarowane.

No to faktycznie dziwna sytuacja u Ciebie ... moze pogadaj z gin o tym ? napewno cos doradzi .. a moze po prostu masz uczulenie na oliwke Penaten .. ja w poprzedniej ciazy uzywalam oliwki z Johnsona i tez mi sie tak luszczyla skora .. okazalo sie ze mam uczulenie ... sprobuj nie smarowac przez jakis czas i zobaczysz , zastąp to jakims innym kremem :) ... a Fissan no fakt zapach nie nalezy do najmilszych ::) ... ale jakos szczegolnie mi nie przeszkadza, moze tez dlatego ze mam zatkany nos :D ... a uzywam go tylko wieczorami i nakladam malą ilosc .. jak narazie nie zuzylam nawet jednej tubki ;)
Daj znac jak u Ciebie wyglada sytuacja :)

a czy jak miałaś uczulenie na oliwkę swędziała Cię skóra, bo ja nie wiem czy mnie swędzi bo sie rozciąga czy to faktycznie uczulenie, tylko że zużyłam juz połowę opakowania to uczulenie wyszłoby dopiero teraz? Ale zrobię jak mówisz, dam skórze odpocząć od tego specyfiku :) i zobaczymy co będzie.

reklama
Renee o to chodzi ze nie swedziala, najpierw mi sie zaczerwienila skora a pozniej zaczela schodzic skora ... a uczulunie tak wlasnie moze wyjsc po paru uzyciach dopiero ... mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie i znajdziesz przyczyne Twojej dolegliwosci :)

Do góry