reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Dziekuje Wam za wspolczucie, naszczescie nic dalej mi nie bylo...a po poludniu zaczela sie zgaga-dolownie niedawno pisalam ze jej nie mam a teraz to pewnie i ja bede na nia stekac. Nawet obiadku nie chcialam jesc bo tak palilo :-[

reklama
A mnie jak na razie zgaga nie dopadla <odpukac>,nie przypominam sobie,abym miala ja tez w 1 ciazy.

Za to wczoraj nad ranem mkalam takie skurczenog,ze myslalm,ze jajo zniose,Osobny skurcz w palcach,w stopie w lydce i w udzie jednej nogi.Lapaly mnie one z kilkusekundowym opoznieniem.Jak wstalem,nie moglam na nodze ustac,dopiero po poludniu to rozchodzilam.

Agnieszka18 - kiedys pisalas,ze masz zylaki.Masz go tylko na nodze,czy poszedl Ci juz wyzej?Bo ja mam tez ten problem?Boli Ci to w ogole?

KATKA - mam żylaki to za mocno powiedziane - ale na wysokości kostki lewej nodi mam taką nieładnę powiększoną żyłę - gin mi powiedział że z tego zrobi się żylak

Ale na razie mnie to nie boli tylko nie ładne wygląda i tyle

A ja cala noc nie spalam prawie, tak mnie bolaly ramiona-wyszla wczorajsza praca w domu i ogrodzie...teraz do rana smaruje sie zelem przeciwbolowym i chodze jak babcia :(
Co do zylakow to nie mam, ale wspolczuje, bo to nic wesolego.

Dziewczeta na te zylaki podobno dobe są rajtuzy medyczne .. jakies specjalne ... nie wiem jak wygladają ... wiem ze do kupienia w kazdym sklepie medycznym badź aptece .. jak lezalam w szpitalu jedna babka tez miala zylaki i lekarz jej kazal nosic takie rajtki ... tyle ze ja juz bolal one ... moze pogadajcie ze swoimi ginkami  :)

Paulinko babuniu nasza :D ... ty sie tak nie przemeczaj :) ... teraz mamcia jest u Ciebie wiec pomoze we wszystkim :)

Kurcze,ja mam naprawde wielkiego zylaka,lydka i pod kolanem sino<wyszedl mi w ciazy z Zuzia i zostal>,ale odnosze wrazenie,ze zaczyna mi sie powiekszac,tu nie boli,najgorsze jest to,ze mam go juz na pipce <sorka za obrazowosc ::)>,tu zaczyna mnie cos pobolewac.Musze to zglosic ginowi.O rajstopach slyszalam,w 1 ciazy bralam na zylaki Cyklo3 Forte.Normalnie wstyd nad morze jechac z czyms takim.

Ja na szczęście żylaków nie mam... oby sie nie pojawiły!
Za to wczoraj dorwała mnie koooszmarna zgaga. Ledwo zasnęłam i mialam nadzieję że rano obudzę się bez niej a tu du...a!!! Ta cholera mnie trzyma! :mad: Męczę się okropnie i co najgorsze nic nie pomaga ani woda, ani mleczko ani nawet5 migdałki ;(Chyba kupię dzisiaj jakiś lek w aptece na to. W ciąży mozna Renie i coś jeszcze?

ja zgagi i zylakow nie mam. za to naslia mi sie ostanio nerwobol w posladku i udzie. to pewnie jakis ucisk w kregoslupie :( najgorzej jak troche posiedze i wstane - wtedy to normalnie kuleje. staram sie codziennie cwiczyc i moze jakos sie cofnie

Katka to nie jest wstyd ze masz zylaki ... inaczej gdyby Ci wyszly przez "glupotę" ... ale jesli chodzi o zylaki u Ciebie to uwazam ze jest to normalna rzecz ... nie masz sie czego wstydzic .. jestes w ciazy a tak niestety u niektorych kobiet w ciazy sie dzieje ... wspolczuje Ci ze Cie bolą .. bidulko, koniecznie pogadaj z gin :) mama nadzieje ze zaradzi i lepiej sie poczujesz .. buziolki :-*

Ines mnie dzisiaj taka zgaga zlapala, tyle ze u mnie 5 szklanka melka pomogla ;) ... wiem ze jest jakies mleczko w plynie na zgage ( nie pamietam nazwy  :-[ ) zapytaj w aptece .. moja mama mi mowila ze jest bardzo dobre na zgage i dziewczyny tez juz o tym wspominaly :)

Gufi to napewno przez ciezarek ktory masz z przodu ;) ... po porodzie napewno przejdzie ;) .. a jak sie martiwsz to spytaj gin. na wizycie co to moze byc :)

A ja przezylam wlasnie chwile grozy .. oczywiscie rozplakalam sie i cala w drgawkach wyklrecilam nr do meza ... " kochanie dzown do gin. bo sie poparzylam patelnia w brzuch ... boli, piecze i skora mi schodzi ... boje sie ze cos Dawidkowi sie moze stac " .. ze lzami w oczach czekalam 2 minuty na tel. ... slowa meza cyt" gluptasie nic Ci nie ebdzie, a tymbardziej Dawidkowi ... polewaj zimna woda, a ja jak wroce do domu kupi Ci masc jeszcze " .. ufff ... juz mi lepiej :D

reklama
Hehehe, czytając nas to prawie jak forum emerytek :laugh: Oj co te brzusie nam fundują ;)
Katka niestety tak bywa są egzemplarze co mają tendencje do żylaków i koniec. Ja jestem ten typ co Ty; mam po mamusi słabe żyły i tylko czekać aż mi jakiś się żylak pojawi ::) Na udach mam już popękane żyłki, no i o pupie nie wspomne (hemoroidy-blee).
Jedyne co mi póki co jest darowane to zgaga, raz tylko coś poczułam póki co to nic- czy to normalne??? ::)
Monia nie przejmuj się, tylko uważaj na drugi raz ;) Moja przyjaciółka też kiedyś sobie podpiekła brzusio przy kuchence ;) Musimy się przestawić, zakodować sobie że w pasie nie mamy już po te 60-70 cm tylko ok 100cm ;D

Do góry