reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

reklama
Chyba nospa zadzialala :) ... juz mnie przestalo bolec .. teraz tylko musze uwazac zeby znowu sie nie zdenerwowac ;) ... niom ale za to glowa zaczela mnie bolec :D ... musze lurki sie napic :)

Dziewczynki..zaczęłam mieć taki nietypowy dotychczas ból, raczej on nie jest związany z dolegliwościami ciążowymi..ale może Wy wiecie co to może być i jak się tego pozbyć. Mianowicie od jakiegoś czasu (od kilku dni mocniej i częściej) pojawia się takie nieprzyjemne uczucie pieczenia i rozchodzenia się gorąca (jak po wypiciu czegoś gorącego). Zlokaliwowane jest to dokładnie pod prawą piersią, troszeczkę w kierunku mostka (ale bardziej z prawej strony) dokładnie jest to PUNKT..
Zaczynam podejrzewać jakieś wrzody, woreczek żólciowy lub coś w tym stylu..Ale nie mam pojęcia co to może być. Chyba zaczyna się to pojawiać parę minut do pól godziny po zjedzeniu (dlatego myślę że to coś związanego z woreczkiem)
Czy moze wiecie co to może być..I JAK TEMU ZAPOBIEC?????????? wcześniej czegoś takiego nie miałam..a tak jak sobie przypominam..zaczęło pojawiać się to uczucie po dużym zdenerwowaniu (tiaaaaaaaaaa..ciążowe nerwy)Wtedy wpadłam w "małą niegroźną histerię"
Hmm..niepokoi mnie i jest nieprzyjemne..fuj

Kasiu z opisu wynika, że dopadła Cię po prostu ZGAGA!!! :)
a o tym co z nią zrobić jest pełno w internecie. Ja mam jeden sposób - zapijam ją wodą, ale niegazowaną

Kasiu wrzody to napewno nie są ... przy nich mialabys uczucie bolu i ssania w zoladku ... tez mi sie wydaje ze to zgaga ... sprobuj wypic mleko, wode lub zjesc kawalek chlebka ... a jak nie pomoze to nospe wez :) i oczywiscie przy kolejnej wizycie powiedz gin o tym :)

Najzwyklejsza ZGAGA??? O to by było super (hehe,bo już się martwiłam że coś poważniejszego, a zgaga jest normana w ciąży) Dotychczas nigdy nie miałam tego..wiec po prostu laik jestem, choć to by się zgadzało. Ale czy zgaga nie powinna być zlokalizowana w przełyku, żołądku?? A to jest bardziej z prawej strony, w jednym punkcie dokładnie, pod piersią..

w różnych miejscach mnie piecze, albo w przełyku, albo w gardle, albo prawie w żołądku. To rozpala całe wnętrze tak jak pisałaś. Nic się nie martw, tylko obserwuj jakie potrawy ją u Ciebie wywołują. Może cos ostrego zjadłaś...?

reklama
witajcie, ja ze zgagą juz od dawna jestem za pan brat, niestety u mnie woda, mleko i inne domowe sposoby nie pomagają, jedynie malox w mleczku, ale tez na krótko. po czasie sama przechodzi ;)
poza tym mam straszne bóle kręgosłupa i czasem podbrzusza - jednym słowem czuje się jak na emeryturze ;D

Do góry