reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

reklama
Chyba nospa zadzialala :) ... juz mnie przestalo bolec .. teraz tylko musze uwazac zeby znowu sie nie zdenerwowac ;) ... niom ale za to glowa zaczela mnie bolec :D ... musze lurki sie napic :)

Dziewczynki..zaczęłam mieć taki nietypowy dotychczas ból, raczej on nie jest związany z dolegliwościami ciążowymi..ale może Wy wiecie co to może być i jak się tego pozbyć. Mianowicie od jakiegoś czasu (od kilku dni mocniej i częściej) pojawia się takie nieprzyjemne uczucie pieczenia i rozchodzenia się gorąca (jak po wypiciu czegoś gorącego). Zlokaliwowane jest to dokładnie pod prawą piersią, troszeczkę w kierunku mostka (ale bardziej z prawej strony) dokładnie jest to PUNKT..
Zaczynam podejrzewać jakieś wrzody, woreczek żólciowy lub coś w tym stylu..Ale nie mam pojęcia co to może być. Chyba zaczyna się to pojawiać parę minut do pól godziny po zjedzeniu (dlatego myślę że to coś związanego z woreczkiem)
Czy moze wiecie co to może być..I JAK TEMU ZAPOBIEC?????????? wcześniej czegoś takiego nie miałam..a tak jak sobie przypominam..zaczęło pojawiać się to uczucie po dużym zdenerwowaniu (tiaaaaaaaaaa..ciążowe nerwy)Wtedy wpadłam w "małą niegroźną histerię"
Hmm..niepokoi mnie i jest nieprzyjemne..fuj

Kasiu z opisu wynika, że dopadła Cię po prostu ZGAGA!!! :)
a o tym co z nią zrobić jest pełno w internecie. Ja mam jeden sposób - zapijam ją wodą, ale niegazowaną

Kasiu wrzody to napewno nie są ... przy nich mialabys uczucie bolu i ssania w zoladku ... tez mi sie wydaje ze to zgaga ... sprobuj wypic mleko, wode lub zjesc kawalek chlebka ... a jak nie pomoze to nospe wez :) i oczywiscie przy kolejnej wizycie powiedz gin o tym :)

Najzwyklejsza ZGAGA??? O to by było super (hehe,bo już się martwiłam że coś poważniejszego, a zgaga jest normana w ciąży) Dotychczas nigdy nie miałam tego..wiec po prostu laik jestem, choć to by się zgadzało. Ale czy zgaga nie powinna być zlokalizowana w przełyku, żołądku?? A to jest bardziej z prawej strony, w jednym punkcie dokładnie, pod piersią..

w różnych miejscach mnie piecze, albo w przełyku, albo w gardle, albo prawie w żołądku. To rozpala całe wnętrze tak jak pisałaś. Nic się nie martw, tylko obserwuj jakie potrawy ją u Ciebie wywołują. Może cos ostrego zjadłaś...?

reklama
witajcie, ja ze zgagą juz od dawna jestem za pan brat, niestety u mnie woda, mleko i inne domowe sposoby nie pomagają, jedynie malox w mleczku, ale tez na krótko. po czasie sama przechodzi ;)
poza tym mam straszne bóle kręgosłupa i czasem podbrzusza - jednym słowem czuje się jak na emeryturze ;D

Do góry