reklama
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Dolaczam sie do dziewczyn i mowie ze bedzie dobrze a meza masz suchac od zaraz Rudykotku
Mamuska ja mam przez cala ciazy sluz w postaci owulacujnej i w duzych ilosciach :
a jesli idzie o me dolegliwosci to numer jeden w parze idzie bol nog i odcinka ledzwiowego kregoslupa. Starosc nie radosc :laugh:
Mamuska ja mam przez cala ciazy sluz w postaci owulacujnej i w duzych ilosciach :
a jesli idzie o me dolegliwosci to numer jeden w parze idzie bol nog i odcinka ledzwiowego kregoslupa. Starosc nie radosc :laugh:
Agnieszka18
Mamuśka nie martw się ja też tak mam, dużo, białawy praktycznie bez zapachu
PaulinaAnna
Mamuska trzymaj sie, pognaj marula do pracy a sama odpoczywaj z herbatka cytrynowa. Wspolczuje Tobie szczegolnie ze pogoda taka wspaniala za oknem. Ja odpukac jakos sie jeszcze trzymam, i oby mi sie tak dalo do konca.
Katka
Użyszkodnik ;)
Kurcze Mamuska,ja tez Ci wspolczuje.Kuruj sie w takim razie,mleko z miodem Ci powinno pomoc na bolace gardlo,cytryny,rosolek,a w tym watku jest przepis na domowy syrop z czosnku : https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,5587.0.html,podala go Aniulka.Wiadomo,ze w ciazy z lekami trzba uwazac,wiec sproboj tego.Kiedys zrobilam to mezowi i dzialalo.
A co do uplawow,tez mam ich jakos wiecej.Moj gin juz na samym poczatku zalecil mi sotosowac masc ,,Pimafucin",zapobiegawczo mam uzywac przez cala ciaze.
A mam do Ciebie pytanko.Mamy dzieci w podobnym wieku,wiec podobne problemy.Moja Zuzia osttanio mi zapowiedziala,ze bedzie podpijac mleczko z cyca siostrzyczce.Karmilam ja 1,5 roku,wiec pamieta wszystko,jakos jej sie teraz przypomnialo i mietoli mi piersi.Nie wiem moze czuje mleko??Czy myslalas moze nad taka sytuacja,ze Twoj synek chcialby sie napic mleka z piersi?Czy powinno sie na to pozwolic czy nie?
A co do uplawow,tez mam ich jakos wiecej.Moj gin juz na samym poczatku zalecil mi sotosowac masc ,,Pimafucin",zapobiegawczo mam uzywac przez cala ciaze.
A mam do Ciebie pytanko.Mamy dzieci w podobnym wieku,wiec podobne problemy.Moja Zuzia osttanio mi zapowiedziala,ze bedzie podpijac mleczko z cyca siostrzyczce.Karmilam ja 1,5 roku,wiec pamieta wszystko,jakos jej sie teraz przypomnialo i mietoli mi piersi.Nie wiem moze czuje mleko??Czy myslalas moze nad taka sytuacja,ze Twoj synek chcialby sie napic mleka z piersi?Czy powinno sie na to pozwolic czy nie?
Mamuska
mama Maciaska i Meduzki!
Katka ja karmiłam Maćka piersią 13-14 m-cy i on zupełnie tego nie pamięta. Czasem łapie mnie za pierś, ale to na zasadzie przytulenia się. Zupełnie więc na ten temat nie myślałam i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu, ale boję się o co innego - jak pogodzić opiekę nad noworodkiem z okazywaniem zainteresowania i poświęcaniem czasu Maćkowi, żeby nie czuł się odtrącony. Myślę, że to będzie bardzo trudne i będzie wymagało ode mnie ogromnej podzielności uwagi, nie mówiąc o czasie i energii... Póki co, Maciek całuje mnie w brzuszek i mówi: "dzidzia śpi", albo: "dzidzia kopie" ale to tylko takie gadanie, bo jeszcze nie wie z czym to się wiąże i wiem, że może być mu bardzo ciężko.
Dzięki za przepis na syropek! Dzięki też Tobie i PaulinieAnnie za miłe słowa. Najgorsze, że zaraziłam Maćka (albo to on mnie) bo oboje kaszlemy i kichamy
Dzięki za przepis na syropek! Dzięki też Tobie i PaulinieAnnie za miłe słowa. Najgorsze, że zaraziłam Maćka (albo to on mnie) bo oboje kaszlemy i kichamy
Czarodziejka
Fanka BB :)
Mamulki...potrzebuję waszej rady....być może ten temat był juz poruszany wczesniej natomiast nie mialam czasu by przejrzeć wszytskie wątki....powiedzcie mi proszę jak radzić sobie z zaparciami......do tej pory nie miałam z tym problemu ale od kilku dni kiepsko w tej kwestii się mam.....zapewne zanych farmakologicznych rzeczy nie mozna brac....jak więc dac sobie z tym rade.......czekam na wasze opinie.....
reklama
gufi
Czarodziejka - ja jeszcze raz napisze, to co wiem:
1. Środki farmakologiczne - konsultowalam to z moim ginekologiem:
- Xenna Extra
- Boldaloin
- wszelkie homeopatyczne (np. syrop, tylko cholera zapomnialam nazwy)
- czopki glicerynowe
- lewatywa w ostatecznosci (sa takie jednorazowe podobno w aptekach)
2. Sposoby domowe:
- jogurty i kefiry z zywymi kulturami bakterii
- produkty z blonnikiem w codziennej diecie - chleb pelnoziarnisty, otreby, platki owsiane, muesli, suszone owoce
- duzo wody niegazowanej
- buraki
- kawa po sniadanku
- masowanie brzucha kolistymi ruchami, szczegolnie w okolicach pepka pobudza perystaltyke jelit
mam nadzieje, ze cos ci pomoze
1. Środki farmakologiczne - konsultowalam to z moim ginekologiem:
- Xenna Extra
- Boldaloin
- wszelkie homeopatyczne (np. syrop, tylko cholera zapomnialam nazwy)
- czopki glicerynowe
- lewatywa w ostatecznosci (sa takie jednorazowe podobno w aptekach)
2. Sposoby domowe:
- jogurty i kefiry z zywymi kulturami bakterii
- produkty z blonnikiem w codziennej diecie - chleb pelnoziarnisty, otreby, platki owsiane, muesli, suszone owoce
- duzo wody niegazowanej
- buraki
- kawa po sniadanku
- masowanie brzucha kolistymi ruchami, szczegolnie w okolicach pepka pobudza perystaltyke jelit
mam nadzieje, ze cos ci pomoze
Podziel się: