reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

Nadia a tam glupio .. taka sama dolegliwosc jak inne .. nie krepuj sie kochan tylko pytaj :) ... to dla Twojego i malenstwa dobra :)

reklama
Słuchajcie Kochane - dziś rano jak by łam w toalecie na porannym siusianiu chwyciła mnie taka kolka w prawej stronie bodbrzysza, że nie mogłam się ruszyć, odezwać się tylko pamiętałam o oddychaniu, trzymała mnie z 10 minut, a potem sobie poszła. Co to mogło być, trochę się niepokoje bo ja nie mam żadnych kłopotów z wypróżnianiem, a kolki często są z tym związane. Takiego bólu jeszcze nie miałam mąz przybiegł bo się zaniepokoił moją nieobecnością w łóżeczku i na koniec mnie ochrzanił, że go nie wołałam (a jak miałam wołac jak nie mogłam się odezwać???) Ostanio bardzo się mną przejmuje, a dokładnie od czasu jak zobaczył malucha na USG, chyba do niego dotarło, że będzie ojcem ;D ;D ;D
Jak myslicie czy taka kolka mogła zrobić krzywdę maluchowi, po tym zdarzeniu małuch się już odzywał, machcał skrzydełkami motyla, więc chyba nic mu się nie stało ::) ::) ::)

jeden dzien mnie nie bylo, a tu tyle dolegliwosci!!! ja tez wtrace swoje trzy grosze :)

zaparcia - ja mialam problemy nawet przed ciaza. teraz jakos sie trzymam i jest ok. dla mnie najlepszy jest na te sprawy KEFIR. jak sie nie wyprozniam dwa dni, to pije litr kefiru i jakos nastepnego dnia jest ok. poza tym trzeba jesc duzo produktow z blonnikiem (np. otreby, platki owsiane, chleb pelnoziarnisty), suszone owoce i pic duzo wody niegazowanej. a jesli chodzi o leki, to moj gin powiedzial, ze mozna: czopki glicerynowe, Xenna, boldaloin, lewatywa w sytuacjach podbramkowych.

skurcze - gdzies czytalam, ale nie pamietam gdzie, ze magnez trzeba lykac. teraz jak bylam u gina, to mi kazal 2 razy dziennie jedna tabletke slowmag lykac, ale oczywiascie zapomnialam sie zapytac, czy to wlasnie na to ...

Rudykot(cie)  - ja na poczatku ciazy mialam straszne zaparcia a po tyg nie bycia w ubikacji nagle straszna, bolaca biegunke (kolka, tak jakby skret jeli ze przez dwa kolejne dni nawet trudno mi bylo chodzic) pytalam sie lekarza czy takie cos nie zaszkodzi mojemu Dzieciatku i dostalam odpowiedz ze sporadyczne tego typu klopoty nie zaszkodza (chodzi o to ze czesto wystepujace i dlugotrwale moga powodowac skurcze macicy). Ja mysle ze taka jednorazowa kolka nie powinna zaszkodzic, po prostu po niej poloz sie i zrelaksuj a Maluszek bedzie juz spokojny. Jednak mysle ze Twoj Maz dobrze zareagowal, na drugi raz lepiej miec Kogos przy sobie tak na wszelki wypadek. Jezeli kolki sie beda powtarzac sprobuj je zlokalizowac, pomylec po czym one wystepuja i pojdz do lekarza - na pewno to nic groznego ale od tego mamy lekarzy.

Dokladnie popieram reakce mezusia Rudykotku 8)  ;) ... i tak jak dziewczeta mysle ze taka kolka nie zaszkodzi maluszkowi ... ja tez nie mam problemow z wyproznianiem, ale czasami jelita sie buntuja ;) i skurcza mi zapodaja :D

jutro idę do gina i dokładnie się popytam , już spisałam na karteluszku tysiąc pytań do .. ;)
Nadia mnie też tak strasznie boli - nawet z siedzeniem mam problemy :( :(

Byłam w aptece ale Panie kazały mi dzwonić do swojego lekarza; więc zadzwoniłam mimo oporów ::) i uff można używać Posterisan maść, czopki ProctoGlyvenol, acha i Aleric na alergię też; dodam że my możemy, nie wiem jak we wcześniejszych ciążach, bo mnie się lekarz upewniał który to tydzień ciąży ;)
Loja współczuję i łączę się Tobą w bólu ;)

Dziewczyny, sorry za pytanie, ale to dla mnie ważne, bo nie wiem czy nie mam jakiegos stanu zapalnego :-[ - JAKI MACIE ŚLUZ?!

reklama
Mamuska teraz to juz mam taki normalny .. czasami wodnisty, czasami gesty, bialawy .. ale pare dni temu mialam bardzo obfity wodnisty ...

Do góry