reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

reklama
Renne mnie tylko skurcze w nicy czasem chwytaja ... i niestety nie wiele Ci pomoge :|

Justynko tak i zylaki odbytu ::)

Justynko to nie tylko nieprzyjemne to paskudnie bolesne , w samym odbycie robią ci się takie żylaki mogą być w formie guzków bardziej lub mniej widoczne ( zewnętrzne lubi wewnętrzne) i bardzo bolą przy oddawaniu stolca mogą też krwawić dlatego takie ważne jest właśnie regularne wypróżnianie.
MoniQa ,Renne slyszałam że to może być brak potasu
MoniQa spróbuję wszamać :)

z czasem to i boleć przestają, ale niestety zostają na zawsze i wiszą sobie z odbytu takie brzydactwa - wiem co mówię, bo mam jednego (pozostałość po ciąży z Maćkiem) :-[ :-[ :-[

Loja nie chciałam Cie wystraszyć - a dziewczyny mają rację trzeba zmienić sposób odżywiania - ja codziennie od tamtej pory wcinam też owsianke, którą zresztą bardzo lubie.
U mnie zaparcia były strasznie bolesne, chodzić nie mogłam.
A hemoroidy też miałam dwa lata temu jak rozstałam się z papierochami i tu pomógł mi bardzo krem posterisan h bardzo polecam tylko nie wiem czy można go w ciąży stosować - u mnie całkowice zanikły - z tym że słyszałam że dziadostwo lubi się przypomnieć.

Bidulki my ciężarówki ale wszystko da się znieść dla tak wspaniałej SPRAWY :)

Renee29 pisze:
Dziewczyny czy Was też tak potwornie bolą nogi?????Nie wiem czy mi się zaczynają robić żylaki czy co, budzę się z bólem nóg, tzn. kokretnie całych łydek, tak jakbym wcześniej przestała kilkanaście godzin. Trzymanie nóg wyżej i wcieranie kremów na obolałe nogi nic nie pomaga! :(Nie mogę sobie miejsca znaleźć! Czy któraś z Was też miała coś takiego??? Może sprzedacie jakieś sprawdzone sposoby na takie dolegliwości. :)

....z tymi bolącymi nogami mam dokladnie to samo....a jeszcze gorzej jak czasem zaloze buty choc troche wyzsze.....oj to na drugi dzien....leeeze i kwicze.....napewno na ten bol składa sie ciężar dziecka ale i upały ktore sie zaczely.....prawde powiedziawszy trudno jest cokolwiek radzic ale cos co mi pomaga to delikatny masaz lydek i stop.....robiony oczywiscie przez mężula.....najlepiej po kąpieli.....co do nocy to łapie mnie czasem skurcz......

Dziewczyny teamt zaparć i hemoroidów spadł mi jak z nieba!! niestety. Ja mam dziedzicznie chyba, po mamie problemy z zaparciami; ostatnio niby niewielkie zaparcie, a chyba zaczęły sie problemy właśnie z tymi paskudnymi hemoroidami, bo nawet jak siusiam to boli mnie za przeproszeniem pupa, a o oddaniu "tego drugiego" to wolę nawet nie mysleć :( ::) Mam w domu maść Posterisan, czytałam ulotkę i nie jest niegdzie napisane że nie można w ciązy, jako przeciwskazania jest napisane że osoby uczulone na bodajże fenol. I sama nie wiem czy jej użyć?? Uzycie wiem że przyniesie mi ulgę bo jest to dobra maść, ale czy dziecku nie zaszkodzi ::)?

Nadia moze skonsultuj to z gin. albo z lekarzem prowadzącym :) ... na hemoroidy tez dobre sa plukanki ..  tzw. nasiadowki ;) ... ciepla woda z rumiankiem :)

reklama
Też słyszałam o nasiadówkach, np. z kory dębu; a z ta konsultacją to mi po prostu głupio, dzwonić do mojego gina i pytać o hemoroidy ::) :-[ Wiem że to głupie ale jakoś ten temat jest dla mnie krępujący ::) Może zapytam jeszcze w aptece, a jak coś to wtedy odważe się i zadzwonię do gina

Do góry