reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

justyna19 pisze:
Dziewczyny czy was tez lapie taki okropny bol pod zebrami? To jest straszne od kilku dni mam taki bol, zwlaszcza jak w nocy wstane siusiu to czuje,tak zaraz pod piersiami... coto moze byc?

ja też miałam takie bóle, ale nie byłam wtedy w ciąży. U mnie to była zwykła kolka, ale ból straszny i męczyła kilka nocy. Mam pytanie dość dosadne i z góry za nie przepraszam - kiedy się ostatni raz zdrowo wysrałaś?! :) - może masz zaparcia a do tego pijesz napoje gazowane?!

reklama
Loja , Mamuska na opuchniete nogi podobno jest dobre podlewanie ich raz zimna raz cieplą woda ... trzymanie nog w misce z sola ... mnie tez napuchly .. ale prawa bardziej niz lewa :|

Justynko niestety ale ja takich boli nie mam ... ale wydaje mi sie ze to tak jak mowi Katka .. dzidzia sie tak ulozyla ... piszesz tez ze nie chcesz z kazda pierdola dzwonic do gin. ja tak zrobilam i okazlao sie cos inego niz myslalam ... teraz z wszystkim bede dzwonic, w koncu to ja za to place ;)

Cześć dziewczyny
Loja - z zparciami uważaj ja trafiłam na pogotowie,  a jeżeli chodzi o walke z nimi to polecam pić codziennie spore ilości maślanki (polecam mrągowską jest najlepsza) jeść dużo śliwek suszonych - lekarz mi przepisał forlax - poza tym jabłka są też dobre. A teściowa jeszcze dała mi przepisa na pozbycie się zaparć - trzeba wieczorem  wziąść trzy cztery suszone śliwki  zalać wrzącą wodą i rano wypić to na czczo a ślwiki zjeść i tak jakiś czas to stosować  - niestety nie wiem czy działa bo stosowałam wszystko razem ale wygrałam i teraz się bardzo pilnuje.

Justynko - ból pod żebrami też mnie złapał kilka razy ale wydaje mi sie że Katka ma racje i to własnie dzidzia się tak ułozyła.

Moze macie racje, a jak jej sie nudzi w nocy to naparza mamuske po rzebrach... ale chyba na wszelki wypadek ja zadzwonie do tej lekarki dzisiaj, bo znow boli...

Renik o kurcze ale sie wystraszyłam - piję codziennie rano wodę przegotowaną z cytryną i miodem zaczęłam jeśc śliwki ale mi nic nie pomaga :( dobrze że idę w piątek di gina

Ja tez na poczatku mialam straszliwe zaparcia,teraz od czasu do czasu mi sie przytrafia i jesli domowe srodki mi nie pomagaja,uzywam czopka glicerynowego..i jakos idzie.Moj gin sam zalecil mi wlasnie czopki i Xenne,ale tego nie wykupilam,poniewaz mialam jakies opory,by zazywac takie srodki w ciazy.
Prawie codziennie jest mussli,wiec moze to mi pomaga.

Dziewczyny ja mam tate ktory stosuje bardzo ciezkie lekki przez ktore nie moze sie opruznic nawet przez 3 tygodnie. Dlatego lekarz powiedzial ze zamaiast tabletek, herbatek na przeczyszczenie itp. poprostu czas na zmiane jedzonka.
Konieczne jest: 1. pelnoziranisty chlebek
2. jablko, i ogorek kiszony
3. musli
I te 3 punkty musza byc stosowane codziennie, w szcegolnosci punky 2. Jablko i ogorek kiszony dzialaja rozluzniajaco na jelita, w sposob naturalny i delikatny. I dziala tatko nie ma juz problemow ;)
A zaparcia to i mnie zaczynaja brac, to jedna z dolegliwosci ciazowych, wiec jabluszka jem co dzien ;D

Witajcie Mamusie.....powiedzcie mi jak sobie radzicie w te upalne dni.....ja jak wypuszczam się gdzieś na miasto to obowiązkowo zimny napoj w torebce.....ale jak tu pić jak za chwilke siusiu sie chce a na miescie to tak roznie z tym bywa.....z drugiej zas strony jak chwile pochodze po sloncu to czuje sie jakby energia ze mnie zeszła......poza tym puchną stopy, ręce....nic tylko w domku siedziec albo w parku w cieniu....popijając chlodne piciu.......

Loja na zaparcia dobrze u mnie dziala musli z jogurtem .. moze sprobuj :) i nie strachaj sie ;) ... z naszym wyproznianiem to jest tak ze po prostu nie mozemy przec i dlatego czasem dochodzi do zaparc ::) .. ale my kobiety brzuszkowe mamy wiele sposobow na szczescie ;D

reklama
Dziewczyny czy Was też tak potwornie bolą nogi?????Nie wiem czy mi się zaczynają robić żylaki czy co, budzę się z bólem nóg, tzn. kokretnie całych łydek, tak jakbym wcześniej przestała kilkanaście godzin. Trzymanie nóg wyżej i wcieranie kremów na obolałe nogi nic nie pomaga! :(Nie mogę sobie miejsca znaleźć! Czy któraś z Was też miała coś takiego??? Może sprzedacie jakieś sprawdzone sposoby na takie dolegliwości. :)

Do góry