reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

justyna19 pisze:
Dziewczyny czy was tez lapie taki okropny bol pod zebrami? To jest straszne od kilku dni mam taki bol, zwlaszcza jak w nocy wstane siusiu to czuje,tak zaraz pod piersiami... coto moze byc?

ja też miałam takie bóle, ale nie byłam wtedy w ciąży. U mnie to była zwykła kolka, ale ból straszny i męczyła kilka nocy. Mam pytanie dość dosadne i z góry za nie przepraszam - kiedy się ostatni raz zdrowo wysrałaś?! :) - może masz zaparcia a do tego pijesz napoje gazowane?!

reklama
Loja , Mamuska na opuchniete nogi podobno jest dobre podlewanie ich raz zimna raz cieplą woda ... trzymanie nog w misce z sola ... mnie tez napuchly .. ale prawa bardziej niz lewa :|

Justynko niestety ale ja takich boli nie mam ... ale wydaje mi sie ze to tak jak mowi Katka .. dzidzia sie tak ulozyla ... piszesz tez ze nie chcesz z kazda pierdola dzwonic do gin. ja tak zrobilam i okazlao sie cos inego niz myslalam ... teraz z wszystkim bede dzwonic, w koncu to ja za to place ;)

Cześć dziewczyny
Loja - z zparciami uważaj ja trafiłam na pogotowie,  a jeżeli chodzi o walke z nimi to polecam pić codziennie spore ilości maślanki (polecam mrągowską jest najlepsza) jeść dużo śliwek suszonych - lekarz mi przepisał forlax - poza tym jabłka są też dobre. A teściowa jeszcze dała mi przepisa na pozbycie się zaparć - trzeba wieczorem  wziąść trzy cztery suszone śliwki  zalać wrzącą wodą i rano wypić to na czczo a ślwiki zjeść i tak jakiś czas to stosować  - niestety nie wiem czy działa bo stosowałam wszystko razem ale wygrałam i teraz się bardzo pilnuje.

Justynko - ból pod żebrami też mnie złapał kilka razy ale wydaje mi sie że Katka ma racje i to własnie dzidzia się tak ułozyła.

Moze macie racje, a jak jej sie nudzi w nocy to naparza mamuske po rzebrach... ale chyba na wszelki wypadek ja zadzwonie do tej lekarki dzisiaj, bo znow boli...

Renik o kurcze ale sie wystraszyłam - piję codziennie rano wodę przegotowaną z cytryną i miodem zaczęłam jeśc śliwki ale mi nic nie pomaga :( dobrze że idę w piątek di gina

Ja tez na poczatku mialam straszliwe zaparcia,teraz od czasu do czasu mi sie przytrafia i jesli domowe srodki mi nie pomagaja,uzywam czopka glicerynowego..i jakos idzie.Moj gin sam zalecil mi wlasnie czopki i Xenne,ale tego nie wykupilam,poniewaz mialam jakies opory,by zazywac takie srodki w ciazy.
Prawie codziennie jest mussli,wiec moze to mi pomaga.

Dziewczyny ja mam tate ktory stosuje bardzo ciezkie lekki przez ktore nie moze sie opruznic nawet przez 3 tygodnie. Dlatego lekarz powiedzial ze zamaiast tabletek, herbatek na przeczyszczenie itp. poprostu czas na zmiane jedzonka.
Konieczne jest: 1. pelnoziranisty chlebek
2. jablko, i ogorek kiszony
3. musli
I te 3 punkty musza byc stosowane codziennie, w szcegolnosci punky 2. Jablko i ogorek kiszony dzialaja rozluzniajaco na jelita, w sposob naturalny i delikatny. I dziala tatko nie ma juz problemow ;)
A zaparcia to i mnie zaczynaja brac, to jedna z dolegliwosci ciazowych, wiec jabluszka jem co dzien ;D

Witajcie Mamusie.....powiedzcie mi jak sobie radzicie w te upalne dni.....ja jak wypuszczam się gdzieś na miasto to obowiązkowo zimny napoj w torebce.....ale jak tu pić jak za chwilke siusiu sie chce a na miescie to tak roznie z tym bywa.....z drugiej zas strony jak chwile pochodze po sloncu to czuje sie jakby energia ze mnie zeszła......poza tym puchną stopy, ręce....nic tylko w domku siedziec albo w parku w cieniu....popijając chlodne piciu.......

Loja na zaparcia dobrze u mnie dziala musli z jogurtem .. moze sprobuj :) i nie strachaj sie ;) ... z naszym wyproznianiem to jest tak ze po prostu nie mozemy przec i dlatego czasem dochodzi do zaparc ::) .. ale my kobiety brzuszkowe mamy wiele sposobow na szczescie ;D

reklama
Dziewczyny czy Was też tak potwornie bolą nogi?????Nie wiem czy mi się zaczynają robić żylaki czy co, budzę się z bólem nóg, tzn. kokretnie całych łydek, tak jakbym wcześniej przestała kilkanaście godzin. Trzymanie nóg wyżej i wcieranie kremów na obolałe nogi nic nie pomaga! :(Nie mogę sobie miejsca znaleźć! Czy któraś z Was też miała coś takiego??? Może sprzedacie jakieś sprawdzone sposoby na takie dolegliwości. :)

Do góry