reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Paulinko dobre spostrzezenie ... z tym sikaniem to masakra, jeszcze moje kochane dziecie uwielbia maminy pecherz ::) .. sikanie z podwojna sila mam ;D

reklama
PaulinaAnna pisze:
Hej mamcie,

Renee-dzieki za sprostowanie, ja sie obawiam raczej ze nie powinnam wspolzyc bo jak mi sie tylko dobrze zrobi to podbrzusze to jeden wielki kamien, dlatego nic podniecen az do wizyty 13 czerwca,
Ines-mozesz narzekac jak najbardziej, tutaj jest mijesce do tego  ;) ale ja rowniez radze zadzwonic do doktora,
Czarodziejka-ja mam leciutko opuchniete palce(widac roznice przy sciaganiu pierscionkow) oraz lydki, ale nie tragicznie,
Agazet, MoniQa- ja rowniez mam bole ale nie tak mocne, odpukac moge spac w nocy-wspolczuje Wam.
Jedyne co ponarzekam to siusianie, kaza pic nam wiecej, to powinni dodac ze najlepiej nie schodzic z WC bo siusia sie jak krowa hektolitrami  ;D ;D ;D
PaulinaAnna co do współżycia to owszem my mamy zakaz ;D, ale dzidzia najważniejsza, poza tym mi ostatnimi czasy libido bardzo spadło, może nawet bardziej ma to podłoże psychiczne w obawie o dziecko ;D

Kolejna dolegliwość BÓL MOSTKA.....czasem jak mnie złapie usisk w klatce piersiowej to boli jak 150...zauwazylam zresztą ze idzie on w parze z bólem kregosłupa...ratuje się oczywiście nospą bo jest rozkurczowa i przyznam ze pomaga...jednak jak pomysle co bedzie za miesiąc czy dwa kiedy brzucholek bedzie naprawdę cięzki a napór na plecki jeszcze silniejszy......ahhh

kurcze w sumie z tymi bólami kreęgosłupa to nie wiem o co chodzi bo przeciez ani ze mnie grubasek....ani nigdy nie mialam problemów z kręgosłupem a tu bęc i booooooooli.....

...na takie dolegliwosci pomaga takze masaż...wtedy zatrudniam do pracy mężula....zresztą lubię jak mnie mizia....zawsze wtedy odpływm i usypiam....heeheh

Katka pisze:
Czrodziejka - mi nic nie puchnie.Wg mnie w Twoim przypadku nie ma sie czym martwic,aale obserwuj sie.Wiem ,ze w przypadku puchniecia sprawa sie ma tak,ze jezeli zdarza sie to sporadycznie i najwazniejsze po odpoczynku nocnym opuchlizna nie schodzi nalezy udac sie szybko do lekarza.Podejrzewa sie wtedy gastoze tzw.zatrucie ciazowe.W tym przypadku puchnie sie na calym ciele.

Ines - mnie tez tak kluje od czasu do czasu,ale lepiej zadzwon.Ja czuje caly czas lewy jajnik.

A co z moimi dolegliwosciami?Wreszcie nie mam skurczy,podbrzusze pobolewa troszeczke,siusiam mniej.Ale od piatku wieczor mam stan podgoraczkowy.Ale w przypadku moich klopotow z nerkami ponoc to normalne.Dzisiaj oddalam mocz do badania, w czwartek ide z wynikami do gina.Ciekawa jestem co tam bedzie?

Pozdrawiam

o Boże Katka Ty mnie nie strachaj....myśle ze nie jest tak źle lekkie spuchnięcia w dodatku baaaaardzo sporadyczne!!!
ale nie wiedzialam ze objaw puchnięcia moze swiadczyc o gastozie...hmmm

pozdrawiam

U mnie tez wystepuja obrzmienia szczegolnie podudzi, stop i dloni – rano jest w porzadku ale ok godz 15 (kiedy jestem jeszcze w pracy a niestety musze sie troszeczke nachodzic) najlepiej chodzilabym na boso. Najgorzej jest w bardzo cieple dni, i po powrocie do domu sciagam z siebie co tylko sie da  ;), klade sie z chlodnym recznikiem i dwie poduszki pod nogi – prawie zawsze pomaga. Zmiana krazenia i chyba kruchosc naczyn spowodowala u mnie rozlegle „pajaczki” na udach i troche obawiam sie aby nie powychodzily mi zylaki (pod skora robia mi sie takie zgrubienia ale jeszcze niewidoczne na zewnatrz) – w przyszlym tyg w piatek mam kolejna wizyte i pokaze to lekarzowi. Poza tym od poczatku 4 m-ca – jestem mleczna mama, ale lekarz mowil aby nie przejmowac sie tym bo to taka uroda. No i jeszcze jedno – 3 tyg temu na wizycie lekarz powiedzial mi ze za malo przytylam – a ja od poczatku ciazy mam na plusie 6kg (w sumie 58kg) (tak bylo dwa tyg temu u lekarza, w domu moja waga strajkuje) – ale po Waszych informacjach widze ze to WCALE nie malo, ale po USG lekarz powiedzial ze moj Dzidzius jest taki duzy jak powinien byc i ze widocznie to jest na razie wystarczajaco, tylko dodal ze kobiety tyja ok 7-8 kg (w ksiazce znalazlam ze do konca 5 m-ca max 4kg, ale widocznie za granica maja inne kryteria  ::) ;)). U mnie na zgage (ktora pojawia sie jak tylko ma ochote :-[) pomaga szklanka chlodnego mleka

A-l-a 6 kg to chyba nie tak mało!!! Wydaje mi się że całkiem prawidłowo przytyłaś. Ja na razie mam 2,5-3 kg na plus i moja doktor wcale się nie przejmuje... Dzidzia rośnie prawidłowo i to najważniejsze! Jedne kobiety tyją bardziej inne mniej. Ja jem często ale bardzo mało. Jak za dużo zjem to się bardzo źle czuję. Mam kłopoty z oddychaniem, robi mi się duszno, słabo i gorąco. A jak po odrobince ale często to jest ok :)

Ala dokladnie ja tez uwazam ze prawidlowo przytylas ;) ... hmm, bo z tego co mowi Twoj gin to ja za duzo .. ja juz mam +9 tzn. tak bylo 30 maja ... a teraz pewnie jeszcze wiecej ;D

A mnie caly czas boli podbrzusze :( ... tzn... tak chwilami ... nospa mi pomaga .. staram sie duzo lezec ... nie stresuje sie tym bolem bardzo bo juz na ostatniej wizycie mnie tak bolao, jak rowniez na USG, a wszystko bylo w porzadlu ... moja mam uwaza ze to pecherz, fakt czesto siusiam ... czesto tez czuje kopniaki w okolicach pecherza ... ja sobie tez mysle ze moze to od lozyska przodujacego i nisko polozonego .... eHh ... dzisiaj mam dzien marudzenia ::)

przede wszystkim chciałam się przywitać A-l-u :) no jeżeli chodzi o te 6 kg, to mój lekarz znów mi powiedział, że z lekka za dużo, a z jego tonu raczej nie wyglądało na pewno, że to mało :) więc nie wiem już sama, co lekarz, to teoria  :D

Witaj ALU - ja mam +5 i gin powiedział że OK nie martwić się absolutnie!!!!

będziemy walczyć z wałeczkami po pażdzierniku :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Zgadzam sie z dziewczynami,6 kilo to nie duzo,a skoro Ty dobrze sie czujesz i z dzidzia ok,nie ma sie czym martwic.Zreszta co lekarz to opinia i czasem pewne rzeczy,ktore oni mowia,nalezy traktowac mniej powaznie.

Do góry