PaulinaAnna myślę, że troche źle mnie zrozumiałaś. Z tym głaskaniem brzucha to nie jest wskazane gdy masz takie dolegliwości jak ja i zwłaszcza w tych momentach gdy brzuch robi się twardy jak kamień, a gdy Ty nie masz takich problemów to wydaje mi się, że jak najbardziej głaskać :laugh: Poza tym jesli używasz coś przeciw rozstepom też przecież musisz krem czy oliwkę czy co tam mas, jakoś wmasować w brzuch i to normalne. A jak się mała rusza też czasami głaszczę albo głaszczę po to żeby się zaczęła ruszać ;DPaulinaAnna pisze:Hejka, dopiero teraz doczytalam co napisalas Ines, i Ty Renee29 i sie przestraszylam...bo ja myslalam ze to normalne jak malenstwo zaczyna sie ruszac z reguly jak ja sie klade spac to sie to dzieje, i zawsze glaskalam. Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze, bede obserwowac swoj brzusio i ciekawa jestem co uslysze na ten temat 13 czerwca na badaniu.
Pozdrawiam i dziekuje za te informacje.
reklama
agazet
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
MoniQa pisze:Agazet dzisiaj .. jupii .. "nerko- krzyz" ;D nie doskwieraly mi tak mocno w nocy .. hehe .. za to dretwiejące nogo .. ojoj ... mezus budzil sie w nocy i pytal co tak wierzgam .. czyzby mu cos przeszkadzalo ??
MoniQa, no to ja Ci powiem, że chyba na mnie spadły te Twoje bóle, bo ja w nocy myślałam, że nie wytrzymam :/ tak bolało, że aż na wymioty mi się zbierało- to było straszne, aż boję się dzisiejszej nocy ale dzielnie wytrzymałam bez tabeletek przeciwbólowych, choć sama nie wiem, czy nie lepiej byłoby wziąć, bo sama nie wiem co ma gorszy wpływ na Malucha ??? ten ból, czy ewentualne tabeletki przeciwbólowe ???
Moniqa
i moje dwie połówki :)
wiesz ja slyszlam ze lepiej wlasnie wziasc tabletke niz zwijac sie z bolu ... ale jakos bardzo delikatnie do tego podchodze ... hehe .. w nocy mnie nie bolao, ale za to w ciagu dnia troche bardzo kustykalam .. zobaczymy co dzisiejsza noc przyniesie
Czarodziejka
Fanka BB :)
Cześc Mamule...
Czy zdarza się już Wam że wam puchną stopy lub dłonie?
Prawde powiedziawszy myslalam ze takie "rzeczy" sie zdarzają ale w pozniejszym etapie ciąży....ze względu na coraz większy ciężar brzuszka....a tym czasem ja taka niepozorna....spuchłam!!!!
Byc moze jest to tez spowodowane ze tego dnia bardzo dużo chodziłam....hmmm sama nie wiem...ale palce u rąk wyglądały jak paróweczki...
pozdrawiam
Czy zdarza się już Wam że wam puchną stopy lub dłonie?
Prawde powiedziawszy myslalam ze takie "rzeczy" sie zdarzają ale w pozniejszym etapie ciąży....ze względu na coraz większy ciężar brzuszka....a tym czasem ja taka niepozorna....spuchłam!!!!
Byc moze jest to tez spowodowane ze tego dnia bardzo dużo chodziłam....hmmm sama nie wiem...ale palce u rąk wyglądały jak paróweczki...
pozdrawiam
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Agazet ja tez znowu przespalam noc, a nad ranem mnie chwycilo dopiero .. jupii ;D
Czarodziejka podobno to normalne ze sie puchnie ... u mnie tez paluchy sie zrobily okraglejsze : ...na szczescie obraczki jeszcze sciagac nie musze ... ale za to bardzo dretwieja mi nogi w nocy : ... musze nimy pol godzinki powierzgac .. przy czym obudzic meza, psa ;D .. i dopiero przechodzi hihi
Czarodziejka podobno to normalne ze sie puchnie ... u mnie tez paluchy sie zrobily okraglejsze : ...na szczescie obraczki jeszcze sciagac nie musze ... ale za to bardzo dretwieja mi nogi w nocy : ... musze nimy pol godzinki powierzgac .. przy czym obudzic meza, psa ;D .. i dopiero przechodzi hihi
Cześć Mamuski!
A ja dzisiaj sobie pomarudzę!!! :
Wczoraj miałam straszna ochote na pizze więc zamówiliśmy z mężusiem. Była pyszna ale po niej po raz pierwszy w życiu dostałam gogantycznej okropnej zgagi Męczyłam się okropnie do czasu jak mężuś mi zrobił mocną miętę troszkę przeszło i zasnęłam Wszystko by było już super dzisiaj bo zgaga sobie polazła w cholerę, ale za to obudziłam się z silnym bólem jakimś takim kłująco ciągnącym w z prawej strony tak nad kością łonową... i cały czas boli jak się ruszam i jak leżę Pewnie to więzadła ale martwię się czy aby nie z jajnikiem coś się dzieje Jak nie przejdzie to chyba do gin swojej zadzwonie...
Eh ale maruda ze mnie!
A ja dzisiaj sobie pomarudzę!!! :
Wczoraj miałam straszna ochote na pizze więc zamówiliśmy z mężusiem. Była pyszna ale po niej po raz pierwszy w życiu dostałam gogantycznej okropnej zgagi Męczyłam się okropnie do czasu jak mężuś mi zrobił mocną miętę troszkę przeszło i zasnęłam Wszystko by było już super dzisiaj bo zgaga sobie polazła w cholerę, ale za to obudziłam się z silnym bólem jakimś takim kłująco ciągnącym w z prawej strony tak nad kością łonową... i cały czas boli jak się ruszam i jak leżę Pewnie to więzadła ale martwię się czy aby nie z jajnikiem coś się dzieje Jak nie przejdzie to chyba do gin swojej zadzwonie...
Eh ale maruda ze mnie!
Katka
Użyszkodnik ;)
Czrodziejka - mi nic nie puchnie.Wg mnie w Twoim przypadku nie ma sie czym martwic,aale obserwuj sie.Wiem ,ze w przypadku puchniecia sprawa sie ma tak,ze jezeli zdarza sie to sporadycznie i najwazniejsze po odpoczynku nocnym opuchlizna nie schodzi nalezy udac sie szybko do lekarza.Podejrzewa sie wtedy gastoze tzw.zatrucie ciazowe.W tym przypadku puchnie sie na calym ciele.
Ines - mnie tez tak kluje od czasu do czasu,ale lepiej zadzwon.Ja czuje caly czas lewy jajnik.
A co z moimi dolegliwosciami?Wreszcie nie mam skurczy,podbrzusze pobolewa troszeczke,siusiam mniej.Ale od piatku wieczor mam stan podgoraczkowy.Ale w przypadku moich klopotow z nerkami ponoc to normalne.Dzisiaj oddalam mocz do badania, w czwartek ide z wynikami do gina.Ciekawa jestem co tam bedzie?
Pozdrawiam
Ines - mnie tez tak kluje od czasu do czasu,ale lepiej zadzwon.Ja czuje caly czas lewy jajnik.
A co z moimi dolegliwosciami?Wreszcie nie mam skurczy,podbrzusze pobolewa troszeczke,siusiam mniej.Ale od piatku wieczor mam stan podgoraczkowy.Ale w przypadku moich klopotow z nerkami ponoc to normalne.Dzisiaj oddalam mocz do badania, w czwartek ide z wynikami do gina.Ciekawa jestem co tam bedzie?
Pozdrawiam
reklama
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Hej mamcie,
Renee-dzieki za sprostowanie, ja sie obawiam raczej ze nie powinnam wspolzyc bo jak mi sie tylko dobrze zrobi to podbrzusze to jeden wielki kamien, dlatego nic podniecen az do wizyty 13 czerwca,
Ines-mozesz narzekac jak najbardziej, tutaj jest mijesce do tego ale ja rowniez radze zadzwonic do doktora,
Czarodziejka-ja mam leciutko opuchniete palce(widac roznice przy sciaganiu pierscionkow) oraz lydki, ale nie tragicznie,
Agazet, MoniQa- ja rowniez mam bole ale nie tak mocne, odpukac moge spac w nocy-wspolczuje Wam.
Jedyne co ponarzekam to siusianie, kaza pic nam wiecej, to powinni dodac ze najlepiej nie schodzic z WC bo siusia sie jak krowa hektolitrami ;D ;D ;D
Renee-dzieki za sprostowanie, ja sie obawiam raczej ze nie powinnam wspolzyc bo jak mi sie tylko dobrze zrobi to podbrzusze to jeden wielki kamien, dlatego nic podniecen az do wizyty 13 czerwca,
Ines-mozesz narzekac jak najbardziej, tutaj jest mijesce do tego ale ja rowniez radze zadzwonic do doktora,
Czarodziejka-ja mam leciutko opuchniete palce(widac roznice przy sciaganiu pierscionkow) oraz lydki, ale nie tragicznie,
Agazet, MoniQa- ja rowniez mam bole ale nie tak mocne, odpukac moge spac w nocy-wspolczuje Wam.
Jedyne co ponarzekam to siusianie, kaza pic nam wiecej, to powinni dodac ze najlepiej nie schodzic z WC bo siusia sie jak krowa hektolitrami ;D ;D ;D
Podziel się: