reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Czarodziejka ja tez uwazam ze takie klocie, pobolewanie to rzecz normalna, ale tak jak mowi Paulinka jesli masz sie denerwowac to dzwon do gin :)

Ines niom, ja caly czas wypatruje tego jedzonka, ale nic sie nie dopatrzylam jeszcze ;D ... ja to w sumie 2 tyg. prawie za Toba wiec ...  ::)

reklama
kurcze Ines - fajnie masz. Tez bym chciala juz cos miec  ;D Jestem trzy dni do przodu od Ciebie, a nic mi sie jeszcze nie pojawiło. Chociaz z drugiej strony jak mają mnie cycuchy tak zacząc bolec ja na samym początku ciąży to juz sama nie wiem czego chce. Jak na razie to ten ból piersi był dla mnie najgorszą dolegliwością ciązową. Jedyną co prawda, ale strasznie doskwierającą

Dziewczyny nie przejmujcie się że u mnie jest już siara a u Was nie... u każdej kobiety jest inaczej. U niektórych podobno nawet dopiero po porodzie może się siara pojawić. Nie wiem w sumie od czego to zależy ale u mnie pojawiła sie mniej więcej w tym samym okresie co i w pierwszej ciąży... ::)

Dziewczyny kochane jesteście bardzo podniosłyście mnie na duchu :) odrazu poczułam się lepiej i wytarłam nos :)

Loja ciesze sie ze moglismy pomoc, zawsze mozesz na nas liczyc w koncu po to jestesmy aby sie wspierac nawzajem ( a czasem nakrzyczec jak trzeba ;)), pisz kochana czesciej zobaczysz ze warto i milo z nami.

Ines, Agnieszka18- no prosze jak fajnie ze juz cosik pokapuje....ja tesik bym juz chciala. Ale z drugiej strony to patrzetak samo jak Mala_Mi, bo jak piersi maja mnie bolec to wole poczekac, przez to nigdy sie nie wyspalam i na dodatek musialam spac w staniczku sportowym.

MoniQa, pislas wczoraj ze pracowalas w ogrodzie, pamietam ze mnie przestrzegano przez brudzeniem raczek w ziemi, tak sie tesik mozna zlapac toxoplazmoze, to drugi najszybszy sposob po kotach, wiec mam nadzieje ze uzywalas rekawiczki gumowe-i sorki nie chcialam Ciebie nastraszyc, tak sobie poprostu dzis z rana o tym przypomnialam.

Paulinko pracowalam przy kwiatkach, ale .. ziemi mi zabraklo wiec nawet sie nie pobrudzilam ;) .. ale dobrze wiedziec .. teraz kupie rekawiczki :)

A co do dolegliwosci to zadnych nie mam ;) prawie ;D ... powera mam okropnego ... nawet przez sen podobno biegam ;D ( maz uskarza sie ze go kopie  ::) ) .. wczoraj jednak znowu przez chwile zrobilo mi sie niedobrze ... kumpela stwierdzila ze moze dzidzia sie na zoladku ulokowala ;) .. ale czy nie aby jeszcze za malutka dzidzia jest ??? czasami tez mnie boli jajnik lewy ( tu sie moge zgodzic ze dzidzius uciska ;) ) .. a tak poza tym to swedzenie skory .. teraz czas na okropne swedzenie sutkow nastal ;) .. moze mi cos zacznie wyplywac w koncu  ::) ..

A jak tam u Was z energia , tez czujecie taki przyplyw ??

Pozdrawiam :)

Mi raczej energi brakuje jakbym mogła to bym całe dni przesypiała ;D ale ;)za to zaczęły mi wyskakiwac wszystkiego rodzaju syfki :o ... zaczął mnie też swędzieć brzuszek który sporo mi urósł mąż się śmieje że jak na takiego małego lokatora to mieszkanko całkiem spore ;)

reklama
A ja dzisiaj pół dnia przeleżałam najpierw zaczeło się od kłucia ( dosyć mocno) a póżniej ból rozciągnął się na całą lewą stronę dopiero jak wziełam luteinę trochę się uspokoiło. Ale dobrze to bynajmnie nie jest :(

Do góry