reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

witam. U mnie to swędzenie też jest męczące i skóra sie wysusza :( jeżeli chodzi o brzuszek i piersi, to smaruję je kremem przeciw rozstępom Gerbera, po kąpieli czy prysznicu, ale to raczej na noc smaruję się oliwką Johnson's baby (w żelu) i naprawde nawilża. A tak poza tym, to używam jeszcze balsamu do ciała Skin so soft z Avonu, to nowy balsam, jest naprawdę super, nawilża, a przy tym nadaje lekki kolorek, i nie brudzi ubrań polecam
jeśli chodzi o te soki, to u nas też są :) piłam je na początku ciąży, a teraz nawet na Kubusia nie mogę patrzeć, jakoś mnie odrzuca :) samoopalacze, to nie wiem, może nie na brzuszek, ale reszta ciała, czemu nie?? choć sama nie wiem, ale jeszcze raz polecam w/w balsam z avonu (brzuszka też nim nie smaruję)

reklama
No to teraz zaczne probowac inne kremy , balsamy, olejki ;D .. ja uzywam olejku Nivea , musze przyznac ze jestem z niego zadowolona :)

Wlasnie mnie zaczela bolec glowa, zreszta zauwazylam ze od jakiegos czasu tak wlasnie kolo 13-14 zaczyna mnie bolec glowa :( i trzyma do wieczora ..eHh ,  ide sie polozyc  :(

Ja też jakoś nienajlepiej się czuje, taka przymulona, głowa lekko ćmi..Ale wiem na co zwalić. BURZA!!! leje..ech..a tak chciałam na spacerek (i chyba mimo wszysko trzeba bedzie sie wybrac, bo nic nie ma na obiadek)
Swędzenie ciałka? O tak..ale tylko w niektóych miejscach, tych narażonych na rozciąganie..dól brzusia, piersi (oj tu to czasem okropnie). Ale generalnie tak jak u Was, sucha skóra..mocno przesuszona. Na ciałko stosuje również NIWEA żel, a na brzusio,uda, piersi odpowiednie kremy na rozstępy Avonu. Czy pomaga? Nie mam pojecia..w kazdym razie stosuję po kąpieli i jak na razie rozstępów (pfu pfu) nie ma..Choć wydaje mi się ze to nie zasługa kremu..a raczej po prostu predyspozycje genetyczne. Zobaczymy dalej
Najgorzej mi z twarzą. Generalnie mam skórę bardzo wrażliwą, suchą..a teraz sucha jeszcze bardziej. Kremik stosuje NIVEA jak na razie, ale raczej kupie L'oreal (taki z pąpką do suchej skóry, wcześniej stosowałam i wyśmienicie się sprawował) Nie zamierzam inwestowac w droższe kremy..Bo wiecie..ostatnio poszłam do SAPHORy i tam panie użyczyły mi próbki (małe pudełeczka-testery które starczaly na kika smarowań) jednego z najdroższych kremów (50ml. 160zł !!!!!) koszmar..I wiecie co..żeby to taka rewalacja była..Phi..na pewno nie na taką kasę, tak samo sprawuje sie właśnie L'oreal (tak samo tonik i mleczko do wrażliwej cery) W każdym razie wiem, że nie warto. Mówię tu wyłącznie o swojej skórze..Nie ma zmian istotnych.

Co do soku marchwkowego..W zeszłym roku piłam...i naprawdę fajnie sie sprawował jako podkład przed latem..ale teraz..po prostu absolutnie nie mam na to ochoty (fuj) Myśle że spacery w słoneczku majowym, wystawienie mordki doskonale poprawi koloryt skóry :))

Takie kłucia to są zdaje się oznaki rozściągającej się macicy. tak mi w każdym razie lekarz powiedział. I mówił, zęby kłóciami po bokach się nie przejmować, natonmiast tępy ból nad spojenim łonowym i ból w krzyżu moze oznaczać coś niepokojącego. A macica to ma już nam prawo się rozciągać, prawda?

Mi lekarz, podobnie jak Tobie słonko mówił,że te kłucia, to coś normalnego, że macica się rozciąga :)

nie lubię pisać ale cały czas śledzę forum ale dzisiaj mam takiego doła że muszę z kimś pogadać bo zaraz pękne! siedzę i ryczę z natury nie jestem beksą , jestem w 13tg ciązy cały czas jestem na podtrzymaniu poprzednią ciąże poronilam. Byłam na USG w 11tg i było wszystko dobrze - ale teraz mam podłamkę - nie czuję że jestem w ciąży z końcem 12tg minęły mi wszystkie dolegliwości czyli nudności wymioty, ale za to przyszła deprecha :(

loja bidulko , wszystko jest napewno w porzadku :) ... u mnie tez juz nie ma zadnych dolegliwosci, za wyjatkiem zgagi i zmiany nastrojow :) .. ze jestem w ciazy czuje tylko wtedy jak widze dzidzie na monitorku ;) .. poczekaj jeszcze troche, poczujesz ruchy i juz nie bedziesz tak pesymistycznie myslala :) pozdrawiam :-*

HEJ Kobietki

Mam do Was pytanko:
Czy to prawda ze w 4 miesiącu dzidzius rozwija sie nieco szybciej i w związku z tym moze bardziej niz dotychczas bolec rosnąca macica? Tronku sie martwie bo ostanio to mnie pare razy zlapal niezly bol....na samym dole...czasem na bokach macicy....oczywiscie jak juz jest bardzo zle biore nospe i po pewnym czasie bol ustepuje....niekiedy nawet czuje lekkie skurcze......napiszczie mi to jest ok.....bo gryze pazurki.

Calusy

Loja, nie stresuj sie, bywa tak ze kobieta nie ma zadnych objawow i tylko poprzez brak miesiaczki wie ze jest w ciazy, a stany depresyjne to normalka....Ja osobiscie mialam taka klutnie z mym i oczywisacie z mojej winy, klutnia o nic, ze chcialam sie spakowac i jechac do rodzicow do Polski....sama sie smieje jak czasami mi chumor odbija i widze wsio na czarno ale mam czasami dobre dni gdzie bym skakala z radosci....Tak juz jest u nas, kobieta ciezarna to jedna wielka zagadka ludzkosci, kazda doswiadcza tego inaczej....Wiec kochana wejsc sie w garsc nie mysl o tym co bylo tylko co bedzie, bo to jak sie zachowujemy w ciazy ma ogromny wplyw na nasze malenstwa-pokaz ze jestes silna dla siebie i dziecka :)

Czarodziejka, nie wiem jak to jest ale ja rowniez mam pobolewania, i takie dziwne uczucie w dole...dziewczyny juz mi pisaly jak to u nich jest i wychodzi ze to norma u nas, jednak jesli sie martwisz to dzwon do ginekologa i umow sie na wizyte, zawsze to pewnosc na 100% no i szansa na zobaczenie malenstwa ;)

reklama
A mnie od wczoraj strasznie piersi bola, są obrzmiałe no i pojawiło się pierwsze jedzonko dzidziusia ;) U Was też już?

Do góry