reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

No to wiem ze wsio jest dobrze, skoro Wy rowniez macie takie objawy.

I tak na boku nie jedzcie na noc arbuza, ja latalam kilka razy siusiu w nocy, teraz jak mam ochote to jem z rana, do wieczora przeleci przeze mnie.....inaczej nocka z glowy ;)

reklama
Oj, to widze, ze arbuzowe to pazdziernikoweczki sa!!! Ja tez mialam taka ochote na arbuza, ze pala mala. No i teraz mam takiego byczego w domku, tzn, juz polowke, bo druga juz wczoraj wchlonelam/lismy ;D Tez jem go z rana, bo tez mialam przeboje nocne ;)

No i od kilku dni zatrzymuje mi sie woda w organizmie i czuje sie jak bania! nawet moja obraczka mnie uciska , nie tak ostro, ale wczesniej tego nie mialam ::)

heheh rzeczywiscie arbuzowe z nas dziewczyny,tez mialam faze w zeszlym tygodniu na arbuzy,mniam :p

Kurde... jeszce troszke i wyzione ducha:( nadal wymiotuje,od kilku dni mam mocne zawroty glowy,mroczki,niskie cisnienie..bylam dzisiaj u gina,i powiedzial,ze z wymiotami,moze byc tak,ze i przez cala ciaze moge wymiotowac i nie ma w tym nic dziwnego...

Katka - moja szwagierka wymiotowała do końca ciąży. Nawet po porodzie puściła sobie jeszcze kontrolnie 4 pawiki ;D
Życzę Ci żeby jednak Ciebie to nie spotkało

W pierwszej ciąży wymiotowałam do 6 miesiąca.....

mam nadzieję że teraz będzie naczej - jest lepiej czuję mdłości nie cały dzień, ale jak robie sie głodna czyli jak niemowle co 3 godziny....
Czasem mnie zmuli i lecę do kibelka - zwłaszcza wieczór - owoce mi nie służą

Sledzie lubie i mięsko - natomiast słodycze i owoce mnie odrzucają (te drugie wmuszam w siebie dla dzidziusia)

Katka, z sprobuj wypijac slaba kawke po sniadanku.....ja juz drugi tydzien czuje ze ta jedna mala dziennie jest mi potrezbna,a przed tem to jej zapach mnie ruszal na wymioty.

Ogolnie czuje sie dobrze, przychodzi apetyt na wiecej jedzenia, zaczyna na wieczor pojawiac sie ochota na sexik a przed tem nie bylo..... A wczoraj kupilam 1,5 litrowe lody waniliowo-kakaowe, i zjadlam az polowe pudelka ;)

Damy rade dziewczyny, przed nami najlepsze miesiace, bedziemy sie wspierac w dolegliwosciach i zachciankach, po to tu jestesmy :)

Hehe lody ja już też przerabiałam, teraz u mnie numerem jeden jest twarożek, na pierwsze śniadanie na słodko, a na drugie na słono :)
a małą kawe to nawet lekarz mi polecił po tym jak mu powiedziałam, że zasypiam tam gdzie tylko mogę :) tyle, że ma być to raczej "mleko z kawą"... niż kawa z mlekiem :)
no i jak przed ciążą mogłam pić kawę litram, tak po zajściu kawa była pierwszym co mój organizm odrzucił, dopiero od niedawna znów mogę pić
miłego dnia

Dobry wieczor nie spiacym jeszcze.

Mam dzisiaj od rana jakies dziwne uczucie w macicy, jakby klucie lekkie a z drugiej strony jakby cosik mnie tam pobolewalo.... Nie trwa to caly czas, sa to ataki z nienacka. Nie wiem co robic z tym, zastanawiam sie jesli sie powtorza jutro to dzwonie do mej poloznej, a Wy co o tym myslicie? ( w Polsce to od razu lecialabym do ginekologa )

reklama
Paulinko hmm... trudno mi powiedziec czy ja mam to samo co Ty ;) ... ale u mnie jest to takie klucio-rwanio-pobolewanie ;) nie to z boku ni po srodku ... "boli" mnie tak okolo 30 minut do godziny, po czym przestaje na dwa dni ;) ( w przyblizeniu) ... pytalam swojej gin czy to normalne ... jak najbardziej jest to normalne :) ... mysle ze u Ciebie jest podobnie , ale jesli rzeczywiscie masz byc nerwowa z tego powodu, to lepiej zadz. do swojego gin i zapytaj :)

Pozdrawiam

Do góry