reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Justynko nie denerwuj sie ze czop Ci nie odpadl jeszcze , czesto jest tak ze odpada zaraz przed porodem, wtedy przychodza tez skurcze - tak miala jedna dziewczyna , z ktora lezalam teraz w szpitalu - brzuszek z tego co slyszalam tez wcale nie musi sie znacznie obnizyc :)
Jelsi chodzi o przeziebienie , ginka mi mowila zebym zrobila sobie syropek z cebuli ... nie jest smaczne ::) ... duze dziewczyn tez mowilo ze takie "przeziebienie" nie musi byc koniecznie przeziebieniem tylko objawem zblizajacego sie porodu :)
Ja tez mam zatkany nos i gardelko boli, ale chora nie jestem ... bol gardla moze byc tez spowodowany "duza" zgagą ... a moze po prostu przejdz sie do internisty, on napewno bedzie wiedzial co mozesz brac a co nie :)

reklama

Moj internista powinien miec na drugie imie ANTYBIOTYK bo go daje na wszystko! Mowisz, ze to moze byc objaw porodu.... hmmm.... :) A jak sie robi ten syrop z cebuli, bo ja normalnie juz nie wytrzymam! To jakies dziwne, bo az cala szczeka mnie boli,a pozatym u mnie jest teraz 30 st a mnie trzesie jak alkoholika! temp 37.7

monisia-mojm zdaniem powinnaś jeszcze skonsultować swoje bioderka z innym lekarzem,mieć kilka opini na temat rodzaju porodu.Podziel sie ze swoimi obawami. I zbieraj wszystko na piśmie (może być w karcie ciązy lub karteczki które wsadzisz do karty)Jeśli będzią jakieś wątpliwości od innego lekarza to już jakiś +.Najważniejsze też jest USG,jeśli cokolwiek będzie "nie tak" to opinie Ci się sumują (trochę to pogmatwałam)
Tak zamierzam robić ja, choć moje obawy są innego typu,chodzi o mój wzrok,dośc duża wada,ale nie ma problemu z siatkówką, więc generalnie w opini od okulisty mam napisane "duża wada wzroku,którą może nasilić duży wysiłek fizyczny,należy uwzględnić to podczas porodu"
I tak, mam już jedną opinię,ktora kieruje ku cesarce,ale nie decyduje,ale jeśli np.dojdzie do tego jeszcze niezbyt dobre położenie maluszka, a także to że mam cukrzycę i szkrabek może być większy,to zdecydowanie szala przechyli się ku cesarce.
Po 36 tygoniu zrobię USG i z opiniami na konsultację zgłoszę się do lekarza, który jest w szpitalu (moja lekarka niestety nie)
Ja się boję o wzrok, ty o swoje biodra,wiec podziel się z innym lekarzem swoimi obawami :))

Justynko oj to moze lepiej wybierz sie do lekarza ... goraczka nie jest wskazana w ciazy ...
a syropek robisz tak : kroisz cebule do sloiczka, dodajesz cukier i odstawiasz na okno np ;) ... po 2 godzinach juz cebula puszcza soki :)

Dzieki za przepisik, czuje, ze smakowac to to bedzie paskudnie, ale jak trzeba to trzeba. A jak mezus wroci to zadzwoni do gin, moze on cos poradzi...

justna - nic sie nie denerwuj, ze nie masz jeszcze zadnych objawow. ja dopiero w niedziele czyli pod koniec 37 tc zaczelam odczuwac jakiekolwiek skurcze i zaczal mi czop odchodzic. a ty widzac po suwaczku jeszcze masz czas :)

u mnie noc znowu ciezka. coraz czesciej mam skurcze - co prawda nie sa bolesne, ale w nocy tak przez 2 godzinki mnie trzymalo, potem pospalam i rano znowu tak ze dwie godzinki. ale oprocz tego wszystko ok - mala kopie, a ja mam dobre samopoczucie :)

justynko ja dwa tygodnie temu też złapałam jakieś bakterie.i nosek też prawie mi odpadł.a wyleczyłam się syropkiem własnej roboty.tyle że ja bardzo lubie ten syrop i mogłam go pić bez końca.co jakiś czas po 3-5 łyżek stołowych.jest bardzo prosty w wykonaniu.wyciskasz sok z cytryny,ja wyciskam z 5-6 szt, 4 drobno pokrojone ząbki czosnku i miód na koniec.tak do smaku,aby złagodzić troche ten smak cytryny.dużo miodu.tyle ze to musi być taki prawdziwy,a nie te badziewia ze sklepu.
ale polecam-pycha :)

i szybko wracaj nam do zdrowia

Justyna- ja we wakacje bylam bardzo chora,w tych upalach w lipcu mnie trzeslo z zimna i jedyne co moglam brac to leki homeopatyczne...na katar najlepszy inhalacje.....polecam herbatke z cytrynka.
Co do czopu to nie zawsze kazdej odchodzi....w ksiazce mam napisane ze niektorym kobieta odchodzi wraz z rozwieraniem sie macicy a innym dopiero z odejsciem wod plodowych, wiec nie konieczne ze kazda go dojrzy.
Ja jakos nic a nic nie widze  ;)

Dziewczyny a ja mam od kilku dni skurcze....najbardziej czuję je wieczorem i w nocy....cały "dół" tak mnie boli że ledwo chodzę....do tego Maciuś tak mnie ciśnie po pęchęrzu.......

....a na domiar tego wszystkiego mam jakies oslabienie chyba bo krew z nosa leje mi sie strumieniami!!!!!!

.....ah INES jak fajnie ze masz to już za sobą!!!!

reklama

MoniQa zrobilam sobie ten syrop, ale o smaku nie wspomne.... bleee... ale jesli to ma pomoc... Do tego teraz mam jakas dziwna temperature 35. i ciagle stoi w miejscu.

Do góry