reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Justynko nie denerwuj sie ze czop Ci nie odpadl jeszcze , czesto jest tak ze odpada zaraz przed porodem, wtedy przychodza tez skurcze - tak miala jedna dziewczyna , z ktora lezalam teraz w szpitalu - brzuszek z tego co slyszalam tez wcale nie musi sie znacznie obnizyc :)
Jelsi chodzi o przeziebienie , ginka mi mowila zebym zrobila sobie syropek z cebuli ... nie jest smaczne ::) ... duze dziewczyn tez mowilo ze takie "przeziebienie" nie musi byc koniecznie przeziebieniem tylko objawem zblizajacego sie porodu :)
Ja tez mam zatkany nos i gardelko boli, ale chora nie jestem ... bol gardla moze byc tez spowodowany "duza" zgagą ... a moze po prostu przejdz sie do internisty, on napewno bedzie wiedzial co mozesz brac a co nie :)

reklama

Moj internista powinien miec na drugie imie ANTYBIOTYK bo go daje na wszystko! Mowisz, ze to moze byc objaw porodu.... hmmm.... :) A jak sie robi ten syrop z cebuli, bo ja normalnie juz nie wytrzymam! To jakies dziwne, bo az cala szczeka mnie boli,a pozatym u mnie jest teraz 30 st a mnie trzesie jak alkoholika! temp 37.7

monisia-mojm zdaniem powinnaś jeszcze skonsultować swoje bioderka z innym lekarzem,mieć kilka opini na temat rodzaju porodu.Podziel sie ze swoimi obawami. I zbieraj wszystko na piśmie (może być w karcie ciązy lub karteczki które wsadzisz do karty)Jeśli będzią jakieś wątpliwości od innego lekarza to już jakiś +.Najważniejsze też jest USG,jeśli cokolwiek będzie "nie tak" to opinie Ci się sumują (trochę to pogmatwałam)
Tak zamierzam robić ja, choć moje obawy są innego typu,chodzi o mój wzrok,dośc duża wada,ale nie ma problemu z siatkówką, więc generalnie w opini od okulisty mam napisane "duża wada wzroku,którą może nasilić duży wysiłek fizyczny,należy uwzględnić to podczas porodu"
I tak, mam już jedną opinię,ktora kieruje ku cesarce,ale nie decyduje,ale jeśli np.dojdzie do tego jeszcze niezbyt dobre położenie maluszka, a także to że mam cukrzycę i szkrabek może być większy,to zdecydowanie szala przechyli się ku cesarce.
Po 36 tygoniu zrobię USG i z opiniami na konsultację zgłoszę się do lekarza, który jest w szpitalu (moja lekarka niestety nie)
Ja się boję o wzrok, ty o swoje biodra,wiec podziel się z innym lekarzem swoimi obawami :))

Justynko oj to moze lepiej wybierz sie do lekarza ... goraczka nie jest wskazana w ciazy ...
a syropek robisz tak : kroisz cebule do sloiczka, dodajesz cukier i odstawiasz na okno np ;) ... po 2 godzinach juz cebula puszcza soki :)

Dzieki za przepisik, czuje, ze smakowac to to bedzie paskudnie, ale jak trzeba to trzeba. A jak mezus wroci to zadzwoni do gin, moze on cos poradzi...

justna - nic sie nie denerwuj, ze nie masz jeszcze zadnych objawow. ja dopiero w niedziele czyli pod koniec 37 tc zaczelam odczuwac jakiekolwiek skurcze i zaczal mi czop odchodzic. a ty widzac po suwaczku jeszcze masz czas :)

u mnie noc znowu ciezka. coraz czesciej mam skurcze - co prawda nie sa bolesne, ale w nocy tak przez 2 godzinki mnie trzymalo, potem pospalam i rano znowu tak ze dwie godzinki. ale oprocz tego wszystko ok - mala kopie, a ja mam dobre samopoczucie :)

justynko ja dwa tygodnie temu też złapałam jakieś bakterie.i nosek też prawie mi odpadł.a wyleczyłam się syropkiem własnej roboty.tyle że ja bardzo lubie ten syrop i mogłam go pić bez końca.co jakiś czas po 3-5 łyżek stołowych.jest bardzo prosty w wykonaniu.wyciskasz sok z cytryny,ja wyciskam z 5-6 szt, 4 drobno pokrojone ząbki czosnku i miód na koniec.tak do smaku,aby złagodzić troche ten smak cytryny.dużo miodu.tyle ze to musi być taki prawdziwy,a nie te badziewia ze sklepu.
ale polecam-pycha :)

i szybko wracaj nam do zdrowia

Justyna- ja we wakacje bylam bardzo chora,w tych upalach w lipcu mnie trzeslo z zimna i jedyne co moglam brac to leki homeopatyczne...na katar najlepszy inhalacje.....polecam herbatke z cytrynka.
Co do czopu to nie zawsze kazdej odchodzi....w ksiazce mam napisane ze niektorym kobieta odchodzi wraz z rozwieraniem sie macicy a innym dopiero z odejsciem wod plodowych, wiec nie konieczne ze kazda go dojrzy.
Ja jakos nic a nic nie widze  ;)

Dziewczyny a ja mam od kilku dni skurcze....najbardziej czuję je wieczorem i w nocy....cały "dół" tak mnie boli że ledwo chodzę....do tego Maciuś tak mnie ciśnie po pęchęrzu.......

....a na domiar tego wszystkiego mam jakies oslabienie chyba bo krew z nosa leje mi sie strumieniami!!!!!!

.....ah INES jak fajnie ze masz to już za sobą!!!!

reklama

MoniQa zrobilam sobie ten syrop, ale o smaku nie wspomne.... bleee... ale jesli to ma pomoc... Do tego teraz mam jakas dziwna temperature 35. i ciagle stoi w miejscu.

Do góry