reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

reklama
Ja mam dokladnie tak samo, brzuch twardnieje ale nie czuje aby to byly skurcze..... dotego mdl;osci sie nasilaja rankami, dzis oddalam zolc :sick: ( prawdopodobnie to oznacza ucisk na watrobe). A nogi to sa tak spuchniete jak u starszej kobiety co robi caly dzien na polu :szok: najbardziej widoczna jest opuchlizna prawej stopy, a ogolnie cala prawa strona ciala jest polamana i scierpnieta :eek:
Jak moja mala sie rusza to mnie nie boli, no chyba ze niezle sie wypnie, wczoraj to wypchnela nozke pod sama prawa piers-i to troszke bolalo.

U mnie to samo.Puchne jak balon :szok: ledzwia daja czadu, ale w nocy i bole kolan takie glupie :dry: podobne jak na zmiane pogody (jesli wiecie o czym mowie :eek: ).
Ale dzisiaj nie moge narzekac bo nawet sie wyspalam :-)

moja mała kręci się okropnie i przyznaje że nie zawsze jest to przyjemne.chyba ma tam już bardzo mało miejsca,bo za wszelką cenę próbuje sobie zrobić troche luzu,a to boli.moja mama jest w szoku,jak widzi co mała robi z moim brzuchem:-D,teściowa zresztą też.czasami sama się zastanawiam czy wszystko ok.

co do mdłości to pojawiają się wieczorami,podobnie jak ból kręgosłupa,opuchnięte nogi i całodobowa zgaga.z którą już sobie nie radze.

tak,ciąża jest cudownym stanem,ale nie w 9 miesiącu.już bym chciała mieć to wszystko za sobą i pomału dochodzić do normalnego stanu.

Ja mam takie bóle własnie na dole brzucha no i pachwiny, które sobie moja mała upodobała, mam wrażenie że mi je wyrywa.

A opuchnięta jestem juz tak, że nawet sąsiadki mojego męzusia zaczepiają, nos mam jak Kali z Afryki tylko dodatkowo jakbym łopatą dostała, ze stóp mogłabym zrobić cztery z przed ciąży, cało jestem wogóle jak balon.

Kallusia - też mam takie bóle kolan, jak posiedze przez pół godziny to potem wstać nie moge.

Kocham tą moją ciąże - ale już mi sił brak i chce już moją córeczkę tulić.

Dziewczyny z tymi ruchami mam podobnie dzidzius tak mocno sie wypina ze przestaje to być przyjemne a wręcz bolesne....jakbym zaraz miala pęknąc....poza tym pachwiny mnie bolą do granic możliwości i kość łonowa...czasem nie moge nawet chodzic......już nie pamiętam stanu kiedy nic mnie nie bolało...nic nie doskwierało......tak bym już chciala urodzić......chociaz boje sie bardzo:-(

czytam sobie to co sama napisałam i Wasze miutkie pościki i tak sobie myślę:

Potem to będziemy narzekać na piersi pełne mleka bolące krocze i nieprzespane nocki - tylko że wiemy jaka jest za to wsztstko NAGRODA

Więc mówię sobie: dla dobra malucha zniosę wszystko :tak::tak::tak::tak:

reklama
jasne ze będziemy narzekać,na coś trzeba:-) zresztą ja jak sobie tak ponarzekam to aż mi lepiej na duszy:-D
a tak troche z innej beczki...ostatnio czuje pieczenie w dole brzucha i nie wiem czy tak powinno być,czy powinnam się zacząć martwić.

Do góry