reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Hehe Katka widze ze mamy podobne smaczki ... ja to najlepiej bym jadla kielbachy z musztarda, parowki z ketchupem ... mielonki ... takie swojskie dania ;D  oczywiscie wszystko zmieszane z ogorkiem kiszonym i sokiem pomaranczowym ;)

reklama
Gwiazdeczko specjal for you  ;D :p  ::) ;)

Jesli chodzi o sok pomaranczowy to ja w poprzedniej ciazy dopoki nie sieglam po sok to nie wiedzialam ze mi sie go tak bardzo chce ;D ... teraz wystarczylo w sklepie zobaczyc na polce i juz 3 kartowny wyladowaly w wozku ;D

a ja pije hektolitry wody...soku no i jem slodkie z kwasnym i ostrym hmmm czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka, to chyba tylko Pan Bog wie... ;D ;D ;D

Dziewczyny mam okropne mdłości! Całodzienne, a nawet nocne!!!! ::) Biore leki ok 24 i dlatego nie chodze wcześniej spać i tej nocy mdłości koszmarne złapały mnie ok 23 i dopiero odpuściły ok pierwszej nad ranem :( Najgorsze jest to, że nosi mnie na wymioty tak że siedzę nad kibelkiem a nie mogę zwymiotować (przepraszam za opis ::)) W każdym razie wydaje mi się że gdybym w końcu zwymiotowała to pewnie by ulżyło a tak.. tragedia! Ale co tam :) Takie uroki ciąży! Oby tylko dzidziunia zdrowiutka była :)

Ines też mnie mdłości dopadają nie rano a właśnie w środku nocy :(
A dziś boli mnie brzuszek, ale w taki nietypowy sposób i trochę się martwię. Dobrze, że w piątek mam wizytę...

Ines - dokladnie wiem co czujesz.Tez tak straszliwie chce mi sie dzisiaj wymiotowac,normalnie czuje wszystko w przelyku i nie moge sie tego pozbyc.A jak jeszce nachylam sie nad klozetem,to zapach kostki odswierzajacej,bardziej mnie mdli.Ponoc dobrym sposobem na mdlosci jest,zjedzenie jakiegos sucharka czy krakersa jeszce przed wstaniem z lozka.Ale podobnie jak z Zuzia bylo i teraz krakersy sa dla mnie bleee...
Macie jakis sposob na ten metaliczny smak w ustach?
Ja zabieram sie wlasnie za pomaranczko,moze mi choc troszke ulzy.
Przeprasza za pytanko,czy Wy tez maciemoze rozwolnienia?

pozdrawiam

Katka co do rozwolnień to ja miałam najgorzej w 5 tygodniu. Teraz już nie mam... Pomagał mi zwykły węgiel, podobno nie szkodzi w ciąży. A jak rozwolnienia sie skończyły to zaczęły się okropne wzdęcia ::) ::) Ale od wczoraj biorę espumisan... Jedna miniaturkowa tableteczka a ULGA!!!!!!!! :) Jak ręką odjął ;D

reklama
Katka, u mnie tez rozwolnienia....ale pomaga mi gorzka czekolada.
A co do tych mdlosci, to ja tez ledwo sobie rade daje... a najbardziej na swiecie moja dzidzia nie lubi jak myje zeby, wszystko wtedy chce sie ze mnie wyrwac....

Ines jutro idziemy do lekarza!!!

Do góry