reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

Nie ciesz sie tak moja droga :p mi wczoraj gin. powiedziala ze mdlosci moga przyjsc kolo 8 tygodnia nawet ;) ... niom ale jesli to mdlosci fasolkowe to wszystko da sie przezyc :)

reklama
No pewnie że da się! ;D Trzeba się nawet pocieszac że jest nam źle i niedobrze bo dzidzia dobrze sie rozwija i rośnie :) Mi żadne najgorsze dolegliwości nie popsuja radości z mojego wymarzonegoo Maleństwa!!! Byle tylko dzidziunia chciała byc zdrowa!
Dziewczyny czy macie może kłopoty z cerą? Ja nigdy nie miałam ładnej ale teraz koszmar :( Wczoraj zrobił mi się w okolicy kości policzkowej taki niewielki bolący guzek :( w ogóle cere mam nie za ładną teraz  ::) hehe może to na dziewczynkę ;) Podobna mama brzydnie ;) Chociaż mąż mówi że mimo gorszej cery teraz ładniej i tak wyglądam  ::)
A tak a propos, zastanawiałyście się już jakiej płci moze być dzidzia? Macie jakieś przeczucia, może preferencje?

Ines ja zauwazylam u siebie krostki ... trzy ;D wczesniej nigdy nie mialam ... ale juz schodza :)... a co do plci ... ujme to tak , mam caly czas ochote na ostre dania ;D wszystcy mowia ze na syna ... po czesci czuje ze to moze byc synek, ale jak bedzie to sie okaze ok 21 października :)

U mnie tez pojawily sie wypryski, trohe ich wiecej niz zazwyczaj, a co do plci, to my chyba bardziej chcielibysmy dziewczynke, ale jak Moniqa wspamniala jem tak samo ostro, czasem jednak wole troche slodko, a to znow na dziewczynke.Jeju ale bedzie w tym pazdzierniku. Tak na marginesie wspomne, ze ja urodzilam sie 12 pazdziernika, wiec bede miec super prezent urodzinkowy, nie?

Co do płci... Misia_q na lutówkach zamieściła sposób na przewidywanie płci ;D
To tak dla zabawy chociaż może i coś w tym jest ;) U mnie z pierwszym synkiem się zgadza :)

Metoda polega na założeniu, że ciało człowieka, jego tkanki odnawają się w cyklu siedmioletnim. To znaczy, że osoba w wieku 20 lat ma krew "sześcioletnią" (7+7+6=20), albo osoba 28 letnia ma krew w wieku 7 lat (7+7+7+7=28) i analogicznie

Robimy analizę wieku krwi rodziców (W MOMENCIE POCZĘCIA) np na przykładzie:
mamusia: 25 lata - wiek krwi 4
tatuś: 27 lat - wiek krwi 6 lat
4 lata mamusi < 6 lat tatusia (=>będzie synek)

Takie małe dopowiedzenie co by wątpliwośći nie było:
wiek krwi mamusi < wiek krwi tatusia = synek
wiek krwi mamusi > wiek krwi tatusia = córcia

Jak macie ochotę sprawdzcie :) Fajnie potem będzie porównać z rzeczywistością :) Mnie drugi synek wychodzi! ;D

hehe ... zrobie sobie ten tescik w kwietniu, wtedy bede strasza od mezusia o rok i wyjdzie corka ;D ;)

No no! Juz poprawiła MoniQa oczywiście chodzi o wiek w momencie poczęcia ;D

No to ja w takim razie nie wiem  :-[ bo my bedziemy w takim samym wieku ... a miesiacami mozna?? bo miesiacami ja bede starsza ;D

Mi wychodzi córka

Znacie taką wróżbę z obrączką nad ręką. I mi i mojemu mężowi wychodzi kolejno
1. syn;
2. córka;
3. syn
;D Ja się trzymam tej wrózby, bo same dziewczynki się u nas w rodzinie ostatnio rodzą, wiec przydałby się jakiś chłop w końcu :D

A tak na prawde to jest mi odojętne byleby dzidzia zdrowa była

reklama
MoniQa, podobno mozna wtedy po miesiącach liczyć ale nie wiem... W ogóle uważam że to taka zabawa tylko :) Chociaz moze i coś w tym jest ::)

Do góry