Zapomniałam napisać, że maścią majerankową też smaruję pod noskiem.To ja się powtórzę - na katarek świetnie pomaga w oddychaniu maść majerankowa posmarowana pod noskiem
reklama
Mamy mały intymny problem.Pati na co trochę zaczerwienioną "małą".Sypała pudrem,smarowałam i sudokremem i nawilżającymi.Ona cały czas jek tylko ma zdjętą pieluchę drapie sie po niej.Niewiem co robić ,a jakoś głupio mi z lekarzem o tym porozmawiać.Doradzicie co robić?
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Mija,ale czemu glupio? Przeciez to nic wstydliwego - to Twoja corcia i masz prawo pytac,o co tylko chcesz.
Mysle,ze Pati ma odparzona cipusie... Musisz jej sypac pudrem za kazdym razem albo maka ziemniaczana,bo to wysusza,no i wietrzyc,jak to piszesz "mala"... ;-)
Kremow nie polecam,bo one tylko spulchniaja ranki.
Mysle,ze Pati ma odparzona cipusie... Musisz jej sypac pudrem za kazdym razem albo maka ziemniaczana,bo to wysusza,no i wietrzyc,jak to piszesz "mala"... ;-)
Kremow nie polecam,bo one tylko spulchniaja ranki.
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Mija bądź rozsądna kobieto,przeiceż on nie będzie szukał wrażeń w cipuni Twojeje córci,a chyab lepiej,żeby jej nie swedziało;-)
Wlasnie!!!
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Mija,wymyslasz. Lekarz nigdy nie jest za mlody. ;-) Mysle,ze to jest cos podstawowego,o czym na pewno bedzie wiedzial i bedzie umial pomoc Pati,wiec nie pekaj i sie pytaj! ;-)
Mija, zapytaj lekarza koniecznie. Julka miała podobnie - miała koło 1,5 roku, ale jej psitocha wyglądała koszmarnie - czerwona i takie wielkie rozległe krosty miała. Przy kąpieli strasznie się darła, bo ją piekło.Do tej pory nie wiem dokładnie co to było, bo diagnozy dokladnej nie miałam. Poszłam do lekarza, który powiedział, że czasami przy zapaleniu dróg moczowych tak może być i dał do smarowania leki. Badanie moczu zrobiłam - nic nie wyszło, a do smarowania miałam leki na wszystko :-): p/bakteryjne, p/grzybicze i p/zapalne. Ale bardzo ważna rzecz - zmieniłam wtedy pieluchy. Używałam pampersów i zmieniłam na tańsze. Myślę, że to było zapalenie skóry pieluszkowe.
reklama
Podziel się: