reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Ja zPati w poniedziałek do lekarza idę.Leci jej z noska,zapchany że spać nie mogła.I ten paskudny chropowaty kaszelek.Miałam wziąść ją na zakupy,ale musiała zostać.Od kiedy dzieci zaczynaja smarkać w chusteczkę?

reklama
Zdrówka dla PATI!

Mija dzieci swiadomie beda smarkały w chusteczke dopiero gdy beda na tyle rozumne zeby im to wytlumaczyc. Wczesniej to napewno nie.

Mijuś w ciągu dnia dawaj do noska wodę morską np.marimer,disnemar itp. ale na noc zapuśc jej nosek Nasivinem.Wojtek pomęczył się przez tydzień i obyło się bez lekarza.Patusiu buziaczki od Wojtusia na ozdrowienie:tak:

Patuniu dużo zdrówka.

Filip też ma katar, który przyszedł nagle dosłownie z minuty na minutę. W ciągu dnia jest w miarę dobrze bo prawie cały czas chodzi i nie zapycha mu tak nochala, ale wieczorem i w nocy jest źle bo nie może swobodnie oddychać przez co budzi się z okropnym płaczem. W ciągu dnia zakraplam mu wodą morską i Euphorbium a na noc tylko tymi kroplami no i dwa razy dziennie odciągam Fridą a Filip drze się przy tym jakby go obdzierali ze skóry bo wybitnie nie lubi jak mu się robi cokolwiek przy nosie.

To ja się powtórzę - na katarek świetnie pomaga w oddychaniu maść majerankowa posmarowana pod noskiem

I ja sie pod tym podpisuje! :tak: :-)
U Nas jeszcze dodatkowo super dziala taki zel do noska - Oxalin 0,025% ,ktory nakladam Zuzi zwyklym patyczkiem do uszu. ;-)
No,a u Nas z Frida tez sa zawsze takie cyrki,ze szok. :baffled:

Zdroweczka Kochany
Filipku! :tak:

reklama
I my stosowaliśmy wodę morska, Disnemar, i tylko to, bo byliśmy wredy w Angli a tm wyobrazcie sobie nie stosuje się żadnych kropli do noska dla takich małych dzieci!!!!!!!! pomeczyliśmy sie tydzień, i też żadna gruszka nie wchodzi w grę bo mały tak się wydziera jakby go ze skóry obdzierali!!!! ;-)

Do góry