reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Marcel robi raz, dwa razy dziennie (takie pomarańczowe kupki, a nawet żółte) a czasem przez dwa dni wcale ale ponoć tak może być u dzieci karmionych piersią:-)

reklama
u nas kupka raz na dzień lub 2 dni,
i do tego zawsze wiem kiedy ją robi.
nieźle przy tym stęka :baffled:

Wciąż się zachłystuje i to jest naprawdę przerażające.
Dzisiaj znowu, aż się poryczałam.
teraz jak ma już prawie 5ms to już sobie z tym jakoś radzi, ale jak była mniejsza, to były sytuacje, że było naprawdę tragicznie.

no to u nas jest 5-6 kupek dziennie, przeważnie żółto-pomarańczowe, ale zdarzają się zielone. wczoraj pierwszy raz nie zrobiła kupki przez całe 24 godziny, zaczęłam się już martwić, ale była bardzo pogodna, więc nic jej nie bolało. jak wieczorem usłyszałam jak ładuje w pieluchę, to aż podskoczyłam z radości.
nie wiecie od czego mogą być te zielonkawe kupki??

Dzikidzik moja Milenka tez od urodzenia "lubiła" się krztusić. Potrafiła nawet zakrztusić się cyckiem:baffled::baffled: no cóż widocznie taka uroda naszych dzieci. A teraz też się krztusi i cały czas pije z najwolniejszych smoczków:dry::confused:

Magda ciosek jeżeli karmisz cyckiem to zielona kupa moze być dlatego że coś zjadałaś (pamiętaj że to może być odrobina) albo z nowości jakie wprowadzasz dziecku. poza tym pamiętaj że im dziecko starsze tym te kupy będą miały wygląd coraz bardziej podobny do kupy dorosłego:-p:tak:

Mój Marcelko dostał wysypki na brzuszku nie mam pojęcia po czym, zaczeliśmy wprowadzać jabłko może to to? Wczoraj pozwoliłam sobie na ryż na mleku i teraz nie wiem po czym mogło go tak zsypać:-( Jak był karmiony tylko piersią to przynajmniej wiedziałam, że to po czymś co zjadłam a teraz jak zaczynamy wprowadzać nowe dania to już nie wiem czy to ja czy danie:no:

Moja Oliwka robi kupke 3-4 razy dziennie. Jednego dnie zrobila nam 7 :szok: ale konsystencja byla normalna i ogolnie czu;a sie rewelacyjnie. Za to zatwardzenie miala gdy byly tylko 2 kupki :-D takie juz mam dziecko jak nie zalatwi sie 3 razy to jest koszmar, ona chyba to liczy:cool2: a kolory to wszystkie kolory teczy :laugh2:

Co do zielonych kupek to nasza pani doktor powiedziala ze czesto sa po herbatkach z HIPPa i zebym sie nie martwila jak Oliwia bedzi kupkac na zielono ;-)

wpadłam tylko na chwilkę, Adaś ma ostre zapalenie oskrzeli. Musi dostawać 2 razy dziennie bolesne zastrzyki :sick: :baffled: :-( :sad: :hmm:
I wiele innych leków. Leczymy się już 1,5 tygodnia mam nadzieję że to pomoże. Przy tym wszystkim jest naprawdę dzielny i znosi to nienajgorzej.

reklama
Mdziu mój chrezśniak niedawno przechodził i zapalenie oskrzeli i zapalenie pluc,był nawet w szpitalu.Antybiotyki nic nie pomagały.Wiesz co pomogło??? jeden lekarz zalecił tylko oklepywanie i inhalacje i dopiero okropny kaszel ustał a oskrzela i płucka się oczyściły.Nie namawiam Cię do odstawienia leków,ale spróbuje go oklepywac w miarę często w ciągu dnia.
Trzymamy kciuki żeby zdrówko szybo wróciło:)

Do góry