witam wszystkie mamusie wrzesniowe. ja jestem z "pazdziernikowek", ale moja niunia urodzila sie 22 wrzesnia. od wczoraj jestesmy w domku. moja coreczka ma na imie Nina, ma 54 cm i wazy 2560.
bede do Was zagladala czesto, bo pazdziernikowe mamy jeszcze 2w1, a jak same pewnie sie domyslacie mam mnostwo pytan i problemow ;-)
moje pierwsze pytania do doswiadczonych mausiek:
1. siku - karmie mala piersia i chyba sie najada, bo spi 2-4 godziny. ale moje watpliwosci budzi ilosc siusiu - jak na razie mala miala tylko raz pelna pieluszke, na ktorej wyraznie widac bylo duze siku (jest w domu od wczoraj wieczorem). na innych nie widze raczej siku i nie wiem, czy to pampers tak chlonie, ze malego siku nie widac, czy cos jest nie tak.
2. katarek - malej sie saczy z noska jasna wydzielina i ma zapchany troche nosek. nie wiem, czy to katar, czy poprostu oczyszczanie noska. nie ma przy tym zadnych innych niepokojacych objawow.
3. gazy - podczas karmienia mala czesto puszcza baczki. juz dwa razy miala troche problem z brzuszkiem, bo chciala poprykac, a nie mogla. ale pomasowalismy jej troche brzuszek i poszlo. czy te gazy to moze by efekt mojej diety czy nie koniecznie? bo jem naprawde same dozwolone rzeczy
strasznie sie rozpisalam. z gory dzieki za pomoc :-)