reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Agamamaani u nas można D3 kupić jedynie na recepte i to pediatra decyduje od kiedy.
A co do kolek to ja jestem bardzo zadowolona z kropelek kupionych w Nemczech Sab Smplex.Podaje się je od 3 tyg .Szymek wczorajszą noc przespał bardzo spokojnie.
Wiem że je można kupić także z internetu

MAMAOSKA a orientujesz się ile te kropelki Sab Simplex kosztują w Niemczech i czy dostanę je bez recepty?:confused:

reklama
Hej dziewczyny

Nie mam za bardzo czasu narazie zeby wiecej napisac.

Mam pytanie do was jak czesto karmicie maluchy, co jaki czas? czy maluchy zasypiją zaraz po karmieniu i ile śpią? ile razy na dzien robia kupki i jak mierzy sie temperature ????

Sorki dziewczyny ze tak nagle wpadłam i zadaje 100 pytań, ale psychicznie zarówno po porodzie jak i teraz kiedy jestem z małą w domu nie czuję się najlepiej, ale na pewno mnie zrozumiecie bo takie lekkie stany depresyjne chyba dotknęły wiele z was.

napiszcie prosze bo juz mnie dopadają pierwsze obawy ze cos jest nie tak, a nie mam czasu zeby wiecej napisac

pozdawiam i całuje

Mychuś ja przystawią Oleńkę do piersi "na żądanie" tak co ok. 3 godz. Moja Oleńka właśnie lubi zasypiac przy cycusiu ale to chyba kochaja wszystkie malutkie bobaski.
Oj co do kupek to na dobę jest ich sporo (coś ok 10) :-) - takie "jajeczniczki" w pampersie :-) .
Ja nie mierzyłam jeszcze temperatury.

Mychuś nie denerwuj się. Jesteś cudowną mamą i nie mniej obaw, że coś robisz nie tak. Matka posiada intuicję i nie zrobi krzywdy swemu dziecku.

Pozdrawiam Cię.

Ja mierzyłam temperaturę w pupci dzieciaczkom i temp. ok 37, 2 jest ok (tak mi powiedziała pani dr)...

Kupy też mam bardzo często...po ok. 8-10 na głowę w ciągu dnia...jedzą w zasadzie na okrągło...dlatego nie jestem w stanie karmić tylko cycem...bo nic innego bym nie robiła...bo jak jeden przy cycu to drugi już głodnieje i wymiana i tak...........CAŁY CZAS.....dokarmiam więc Bebilonem1

co do depresji poporodowej to mycha12 wiem o tym...doskonale.........

Ja karmię co 2,3 godziny, a co do kupek, to na początku były często, teraz są rzadziej, ale 10 w ciągu dnia to moja nie robiła:szok: .Ale z kupkami u takich maluszków to przedział normy jest bardzo duży od kilku na dzień po 1 na tydzień.
Baby bluesa miałam i ja:-(ale nawet w miarę szybko przeszedł.

Dziewczyny czy Wy dopajacie czymś maluchy czy tylko mleko z cyca??:-)

Madzia kropelki kosztują 7 euro i można kupić bez recepty i są rewelacyjne:tak:
Renee Ogólnie nie dopaja się maluch jeśli karmi się je piersią.
A co do mieżenie temp.to najlepiej tradycyjnym termometrem,z tymi elektr. to nigdy nie jest pewnie,wystarczy,że bateria będzie troszeczke wyczerpana i już będny będzie wynik.
Mieżymy w pupce i zawsze odejmujemy 5 kresek!!!!

Mój WOjtus nadal je co 2-3 godziny i raczje co 2:zawstydzona/y: więc mało czasu,a miewa trudności z zasypianiem więc często śpi tylko pół godziny.
Te kropelki SAB można kupić w Czechach i na Słowacji i kosztują 75 koron,wiem,bo własnie zakupilam bedąc u rodziców.Kończę bo płacze Wijtuś:zawstydzona/y:

Pomocy!!!
Czym mam smarować pupe mojej Kruszynki. Jest strasznie odparzona :no: a często zmaieniam pieluszki, przemywam pupę wodą i wietrze jej dupinkę i smaruje przeróznymi specyfikami (Bepanthenem, alantanem, sudocremem, zasypką Altek) nic nie pomaga :no: .

Megi80 jest jeszcze tormentiol w aptece,albo krem na odparzenia z nivei też dobry.Poza tym ja odparzenie leczyłam ponad 10 dni,a teraz zaczyna sie nowe.No i Alantan plus.Jak nic nie pomaga to lekarz może zapisac taką robioną maść,miałam od koleżanki i chyba pomogła.Zresztą uzywałam wszystkiego.

Co do SAB,tych kropelek to moja dzidzia chyba po nich dziś strasznie ulewała.Chyba przesadziłam z dawkowaniem:-(

reklama
Dziewczyny a ja moze zadam głupie pytanie, ale jak mogą wyglądać jeszcze odparzenia? pytam bo Milenka pupy raczej nie ma jakos specjalnie czerwonej, ale w pachwinkach ma popękaną skórę i nie wiem czy to też smarować kremem na doparzenia??

I czy zdarzało się Wam że dziecku schodzi skóra? mojej niuni schodzi skóra z brzuszka, rączek i stópek??
:confused:

Do góry