reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Patrzcie o której pisałam tego posta! hi hi! jako jedyna jestem na wrześniowym BB! moje dzieciątko śpi! :-D:-D:-D
chyba widziała jak narzekam na usypianie jej!:-(;-)kochany Ludzik!:tak::-D:-):tak::-D:-):tak:

reklama
U nas też raczej nie ma problemów z zasypianiem, na noc Filip zasypia już w trakcie trąbienia z butli kaszki i potem tylko odkładam go do łóżeczka. Czasami pod wpływem wrażeń z dnia lub jak zrobi sobie drzemkę po 16-ej nie może zasnąć od razu. Ale to zdarza się bardzo rzadko. Za to w dzień od jakiś dwóch miesięcy zasypia albo w wózku albo na rękach - ale tego nauczyła go moja mama - a wcześniej (od urodzenia) zasypiał sam w łóżeczku, choć zdarzają mu się dni, że zaśnie sam np. na podłodze ale tylko wtedy jak jestem z nim sama. No i Filip też mruczy sobie do snu.

Mój Dominiś najczęściej zasypia przy piersi lub na rękach. Nauczyłam go dziadostwa, ale jakoś mi to nie przeszkadza. NARAZIE!!! Zobaczymy co będzie za kilka miesięcy. Dominik też mruczy sobie przy zasypianiu. A ostatnio głaszcze sobie główkę lub tak jak dzisiaj ciągnie się za włoski. Wcześniej głaskał mnie po piersi.
My wczoraj byliśmy na USG główki i brzuszka ale wszystko dzięki Bogu jest w porządku. Mimo, że dokturka nas wystraszyła to byliśmy spokojni i ufni, że wszystko jest w porządku!

Zaraz wybieramy sie do lekarza. Dzis znów noc nieprzespana:-( a oprócz tego temperatura 39,3 wczoraj wieczorem 38.3. I jeszcze luźna kupka:confused: Wydaje mi sie, że to zabki ale lepiej niech Liwke lekarka zobaczy i coś poradzi, oby to nie było nic poważnego.

Widzę, że co dziecko to troszkę inaczej z tym zasypianiem. U nas wczoraj też był sukces, Michałek ładnie usnął :)

Lucy79 -napisz co z Oliwką? U nas były podobne efekty przy ząbkowaniu, więc może to te ząbki malutkiej dokuczają. Też było postękiwanie nocne, marudkowanie, płakanie i temperaturka.

NikaMD Pati właśnie tak miała że od malego(czyt.urodzenia) nie usypialismy jej, tylko czekalismy aż sama zaśnie.Tak jej zostało. Pokręci się ,powierci i zasypia.

Zuzia rowniez od urodzenia byla tego uczona. :-D :tak: Chociaz,przyznam sie,ze czasami biore Ja sobie do lozka,bo uwielbiam sie przytulac do Jej delikatniusiego i kochaniutkiego cialka! :-D :-D :-D :happy2:

OLIWCIU! Zdroweczka Kochana! :-)

Zdrówka dla Oliwci. My tz.ja z mężem przeziębieni ,Pati odpukac zdrowa tylko raz na dzień sobie kaszlnie. Dostaje Haskosept do gardziołka i Cerutin zapobiegawczo.

reklama
Dzieki cioteczki za życzonka zdrówka dla mojej pociechy;-).
Pani doktor powiedziła, że na 80% to zęby ale u takiego maluszka to wszystko może byc, tak wiec mamy skierowanie do laryngologa, jedziemy dzis na 15, oby to nie były uszy:no::no:juz raz to przerabialiśmy, mowie wam masakra:sick:. Może tez to być trzydniówka, jeśli jutro pojawi sie wysypka to ok:dry:
Aha i dowiedziałam się, że jesli dziecko goraczkuje lub jest ciągle senne należy mu trzy razy na dobę sprawdzać ciałko(głównie zgięcia kolan, łokci) czy nie ma tam jakiejś wysypki:nerd: w związku z całą tą sepsą!! To mnie kobita nastraszyła że :szok: teraz to juz będę miała jakieś schizy totalne:unsure::hmm:

OBY TO BYłY ZEBY:tak:

Do góry