reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Dziewczyny co ze szczepieniami??? Dostałyście w spitalu ulotki odnośnie szczepionek skojarzonych-jedna szczepionka na kilka chorób, w efekcie mniej kłuć, tylko, że one są płatne i tanie nie są, chyba 130-150 zł jedna szczepionka, no i jak się raz zaszczepi taka szczepionka skojarzoną to trzeba wybrać wszystkie czyli bodajże 4. Myślałyście o takim rozwiązaniu?

reklama
Czyli jak myjecie maluchy w parafinie to też nie używacie mydełka tak? wlewa się tą parafinę do wody w wanience i myje malucha?:baffled:

Renee
ja dostałam ulotki o tych szczepieniach. Ja jednak zaszczepie małą tą szczepionką 6 w 1. wiem że kosztuje ponad 100 zł ale dziecko mniej cierpi bo jest tylko jedno kłócie, a te szczepionki są jednak lepsze - przynajmniej tak mi też mówiła położna;-)

co do krostek u Franka to znikły - czyli jednak to była wina oliwki.. :baffled:
Ja posmarowałam mojego Franka oliwką, gdy się urodził i też natychmiast go wysypało. Położna kazała wtedy w wyjątkowych przypadkach użyć oliwy z oliwek, a na codzień nie smarować dziecka niczym.Można pędzlować krochmalem po kąpieli. Oliwki dla dzieci to ponoć wyjątkowe paskudztwo. Pozdrawiamy.

My już po pierwszym szczepieniu.Mały maił dwa wkłucia i kosztowały 130zł. chciałam kupić te 6 w 1 ale akurat zabrakło( 180zł).
Jedno w ramie i udo.Niestety z tego co wiem to w udo bardzo maluszka boli i faktycznie Szymuś bardzo płakał i był potem niespokojny.
Dokupiliśmy też tą szczepionke na rotawirus ale ona była doustna,na szczęscie jej nie wypluł;-)

u nas znów choróbska.. Anka jakas strasznie chorowita jest i od wczoraj wieczór strasznie gorączkuje - ma 39 stopni.. czekam na wizytę u lekarza..
a Franek cały czas ma ten swój katarek - niby ma go od urodzenia ale trwa to już ponad miesiąc - pediatra to lekceważy - dziwne co??

Aga, spoko, moj Romek juz 3 tydzien ma lekki katar. Nic ci na to nie dadza, tylko sól fizjologiczną, ewentualnie masc majerankowa. Przejdzie samo. U nas podobno duzo maluchow tak ma - moja ciocia chodzi na patronaze i mowiła. Jesli gardlo nie jest czerwone, to przeczekaj.

Mamaoska czyli twój Szymek nie dostał kompletu szczepionek czy jak?
Bo skoro nie dostałaś 6 w 1 to kupilas co innego? nie rozumiem?:baffled:

A ja mam pytanie do mamuś dziewczynek. Czy wasze maleństwa też mają taki biały śluz między wargami sromowymi na cipeczce??:baffled: bo w sumie kiedyś czytałam ze tego nie powinno się usuwać i myć, ale jakoś to tak brzydko wygląda. Jak tam u Was???

reklama
Mychuś u nas jest taks amo z tym śluzem (czy co to tam jest) i ta jak Ty nie bardzo wiem czy mozna z tym cos robic, czasami gdy jest go wiecej to scieram to tylko chusteczka nawilzajaca tak lekko z gory bo nie chce zrobic krzywdy Oliwci

Do góry