Dziewczyny co ze szczepieniami??? Dostałyście w spitalu ulotki odnośnie szczepionek skojarzonych-jedna szczepionka na kilka chorób, w efekcie mniej kłuć, tylko, że one są płatne i tanie nie są, chyba 130-150 zł jedna szczepionka, no i jak się raz zaszczepi taka szczepionka skojarzoną to trzeba wybrać wszystkie czyli bodajże 4. Myślałyście o takim rozwiązaniu?
reklama
Podaję linka, jakby ktos chciał poczytać o tych szczepionkach
szczepienia.pl - Co ka
szczepienia.pl - Co ka
mycha12
Wrześniowe mamy'06
Czyli jak myjecie maluchy w parafinie to też nie używacie mydełka tak? wlewa się tą parafinę do wody w wanience i myje malucha?
Renee ja dostałam ulotki o tych szczepieniach. Ja jednak zaszczepie małą tą szczepionką 6 w 1. wiem że kosztuje ponad 100 zł ale dziecko mniej cierpi bo jest tylko jedno kłócie, a te szczepionki są jednak lepsze - przynajmniej tak mi też mówiła położna;-)
Renee ja dostałam ulotki o tych szczepieniach. Ja jednak zaszczepie małą tą szczepionką 6 w 1. wiem że kosztuje ponad 100 zł ale dziecko mniej cierpi bo jest tylko jedno kłócie, a te szczepionki są jednak lepsze - przynajmniej tak mi też mówiła położna;-)
Ja posmarowałam mojego Franka oliwką, gdy się urodził i też natychmiast go wysypało. Położna kazała wtedy w wyjątkowych przypadkach użyć oliwy z oliwek, a na codzień nie smarować dziecka niczym.Można pędzlować krochmalem po kąpieli. Oliwki dla dzieci to ponoć wyjątkowe paskudztwo. Pozdrawiamy.co do krostek u Franka to znikły - czyli jednak to była wina oliwki..
My już po pierwszym szczepieniu.Mały maił dwa wkłucia i kosztowały 130zł. chciałam kupić te 6 w 1 ale akurat zabrakło( 180zł).
Jedno w ramie i udo.Niestety z tego co wiem to w udo bardzo maluszka boli i faktycznie Szymuś bardzo płakał i był potem niespokojny.
Dokupiliśmy też tą szczepionke na rotawirus ale ona była doustna,na szczęscie jej nie wypluł;-)
Jedno w ramie i udo.Niestety z tego co wiem to w udo bardzo maluszka boli i faktycznie Szymuś bardzo płakał i był potem niespokojny.
Dokupiliśmy też tą szczepionke na rotawirus ale ona była doustna,na szczęscie jej nie wypluł;-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Czyli jak myjecie maluchy w parafinie to też nie używacie mydełka tak? wlewa się tą parafinę do wody w wanience i myje malucha?
Tak. :-) Kilka kropelek parafiny dodaje sie do wody. :-)
kanga_aga
Fanka BB :)
u nas znów choróbska.. Anka jakas strasznie chorowita jest i od wczoraj wieczór strasznie gorączkuje - ma 39 stopni.. czekam na wizytę u lekarza..
a Franek cały czas ma ten swój katarek - niby ma go od urodzenia ale trwa to już ponad miesiąc - pediatra to lekceważy - dziwne co??
a Franek cały czas ma ten swój katarek - niby ma go od urodzenia ale trwa to już ponad miesiąc - pediatra to lekceważy - dziwne co??
Aga, spoko, moj Romek juz 3 tydzien ma lekki katar. Nic ci na to nie dadza, tylko sól fizjologiczną, ewentualnie masc majerankowa. Przejdzie samo. U nas podobno duzo maluchow tak ma - moja ciocia chodzi na patronaze i mowiła. Jesli gardlo nie jest czerwone, to przeczekaj.
mycha12
Wrześniowe mamy'06
Mamaoska czyli twój Szymek nie dostał kompletu szczepionek czy jak?
Bo skoro nie dostałaś 6 w 1 to kupilas co innego? nie rozumiem?
A ja mam pytanie do mamuś dziewczynek. Czy wasze maleństwa też mają taki biały śluz między wargami sromowymi na cipeczce?? bo w sumie kiedyś czytałam ze tego nie powinno się usuwać i myć, ale jakoś to tak brzydko wygląda. Jak tam u Was???
Bo skoro nie dostałaś 6 w 1 to kupilas co innego? nie rozumiem?
A ja mam pytanie do mamuś dziewczynek. Czy wasze maleństwa też mają taki biały śluz między wargami sromowymi na cipeczce?? bo w sumie kiedyś czytałam ze tego nie powinno się usuwać i myć, ale jakoś to tak brzydko wygląda. Jak tam u Was???
reklama
Mychuś u nas jest taks amo z tym śluzem (czy co to tam jest) i ta jak Ty nie bardzo wiem czy mozna z tym cos robic, czasami gdy jest go wiecej to scieram to tylko chusteczka nawilzajaca tak lekko z gory bo nie chce zrobic krzywdy Oliwci
Podziel się: