reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Mychus,jedynie jakby kupka sie dostala na ten sluz,to nalezy ja delikatnie zmyc (kupke). :-)
mycha12
Wrześniowe mamy'06
Agutko jasna sprawa ;-)
Dziewczyny a co podajecie dzieciaczkom na katarek? Milenka dzisiaj obudziła sie z takim katarkiem że hej. Zakropiłam jej nosek solą fizjologiczną, ale nie wiem czy kupić coś jeszcze? co wy stosujecie?
i czy kąpiecie maluchy jak mają katarek?
Dziewczyny a co podajecie dzieciaczkom na katarek? Milenka dzisiaj obudziła sie z takim katarkiem że hej. Zakropiłam jej nosek solą fizjologiczną, ale nie wiem czy kupić coś jeszcze? co wy stosujecie?
Mycha moja kichnie parę razy na dzień, ale z noska jej nie cieknie, więc chyba za katar nie można tego uznać;-), oddycha swobodnie. Jeżeli Milenka ma zatkany nosek i ma problemy z oddychaniem, to ja bym poszła do lekarza, ale jeżeli sprawa wygląda tak jak u nas to ja bym nie zwracała na te pojedyńcze kichnięcia uwagi.;-) Ja Alę kąpię codziennie, ale jakby była przeziębiona, to nie wiem, raczej bym sie wstrzymała z dwa dni z kąpielą i podmywała tylko tyłeczek.;-)
Po podaniu soli ja kładłam na kolanach na brzuszku, trochę z głową w dół, a po tej gimnastyce "wydmuchiwałam" nosa gruszką. Można jeszcze smarować pod nosem maścia majerankową.
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Nam na katarek (zapchany nosek) pani doktor poradziła albo sól fizjologiczną albo wode morska. Mamy jedno i drugie a jak nosek był zapchany to stosowałam te wode morska a katarek wysysaliśmy Frią bo u nas już gruszeczek w aptekach nie sprzedają.
reklama
megi widze ze nie spalas w nocy ja moze z 2 godziny; cholera maly mi zaczal kaszlec i nos ma zapchany ze hej; akurat wczoraj mi sie sol fizjologiczna skonczyla wiec dramat; cala noc mi plakal matko to gorsze niz kolka; drzwi dzis zamykam i koniec wizyt;
Podziel się: