reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Maja zwymiotowała całe mleko:-( i do tego sadzi kupki, nawet jak pryknie.:-( Pewnie coś złapała! jakiegoś wirusa!:sick: bidula moja kochana! mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!

reklama
Maja w nocy obudziła się no i pomyślałam, że głodna musi być, bo przecież zwymiotowała to mleko wieczorne, no i zupkę też trochę! przewinęłam ją , pieluchę to miała tak nabombaną że :szok:, no i ten smrodek to poprostu na wymioty mi się zbierało. Dałam jej 90ml, zasnęła! za jakąś godz chlus! spała już wtedy ze mną, cała poduszka, ona, ja - w wymiocinach!:-(
Rano obudziłą się ok 5.30, trochę jedzonka jej dałam chlust. Do tego gorączka:-(Poszłyśmy do lekarza, no i jakiś wirus jelitowy panuje od 3 tyg. Dzisiaj to na wodzie /której na pewno pić niebędzie chciała:no:/ i kleiku też na wodzie! rarytasy:-p Teraz śpi Kochasiowa moja!

Biedna Majeczka. Dużo zdrówka życzymy.
Dzikidzik a Maja dostała jakieś leki:confused:. Bo jak Filip miał tą trzydniówę i rozwolniło go to podawałam mu smectę na przemian z lakcidem i w razie gdyby okazało się, że to jednak wirus jelitowy miałam wypisaną receptę na bactrim bo ponoć bez tego ciężko jest dziecku zwalczyć wirusa.

Lucy & Rybko dzięki za życzenia!
Agnieszko właśnie Bactrim i Lacid dostała! a ta smecta to podobno smakuje jak pomyje:baffled:, a ja jej nawet na wodę niemogę namówić!:no:
Śpi teraz wymęczona!

Dzikidzik, zgadza się Smacta jest okropna w smaku i Filip nie chciał jej pić nawet jak za namową lekarza mu ją posłodziłam. Ale ja byłam taka, że wymieszałam mu to z zupką i zjadł. No ale Majula jest na diecie więc nic z tego. Chociaż nam lekarz powiedziała, że zupka np. marchwiowa jest nawet zalecana przy kłopotach jelitowych.

Majeczko,duzo zdrowka! :-) A Ty Mamusiu,moze Jej te wode chociaz poslodz glukoza...? Zawsze to jakis lepszy ma smak,no i jest troszke pozywniejsze...

Słuchajcie, mam takie pytanko, czy któraś wasza pociecha ma może skazę białkową?? Jak ona się objawiła i na podstawie jakich objawów zdiagnozował ją lekarz??

Bo Oliwia miała jakiś czas temu strasznie suche policzki, potem zrobiły jej się na nich takie brązowe plamki od słońca, nasza lekarka powiedziała, że to nie jest skaza.
Takie same objawy miała córka mojej sąsiadki o tydzień młodsza od Oliwiii i ich lekarz od razu stwierdził, że to skaza i dał jej jakąś maść ze sterdydami:szok::szok:

reklama
Słuchajcie, mam takie pytanko, czy któraś wasza pociecha ma może skazę białkową?? Jak ona się objawiła i na podstawie jakich objawów zdiagnozował ją lekarz??

Bo Oliwia miała jakiś czas temu strasznie suche policzki, potem zrobiły jej się na nich takie brązowe plamki od słońca, nasza lekarka powiedziała, że to nie jest skaza.
Takie same objawy miała córka mojej sąsiadki o tydzień młodsza od Oliwiii i ich lekarz od razu stwierdził, że to skaza i dał jej jakąś maść ze sterdydami:szok::szok:
Lucy moja mała miała suche policzki i takie suche miejsca na nóżkach (ma nadal). Lekarz powiedział, że te suche miejsca przede wszystkich trzeba dobrze natłuszczać. Ja małej smaruję buzię i nóżki Balneum. Nikt mi nic na temat skazy białkowej nie mówił:no: :-(

Do góry