reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

reklama
Macius nadal ma zbyt slabe napiecie miesniowe pomimo masazu, ale pani dr na kontroli 19marca powiedziala, ze nie ma zmian patologicznych, dolozyla nam cwiczenia jakie mamy wykonywac z nim w ddomu, i zobaczymy co to bedzie. Mamy cwiczyc obroty, siady itd, ogolnie mile cwiczenia ktore moga byc wplecione w codzienna zabawe i pielegnacje.
Ostatnio czytalam, ze slabe napiecie miesniowe, moze byc spowodowane trudnym porodem, zastosowaniem srodkow wywolujacych porod, silna, przedluzajaca sie zoltaczka. Wszystko sie zgadza! Macius po urodzeniu dopiero w ostatniej minucie badania(10tej)dostal 2 punkciki za napiecie, a tak to mial po 1, a potem, jak mial 10 dni to mial baaardzo silna zoltaczke i byl na pediatrii. Mysle, ze stad u niego te problemy. Dlatego niestety jest do tylu w rozwoju ruchowym w stosunku do rowiesnikow:-(

Mai ciemiążko to 3mm na 3mm, więc maleńkie:tak:
a co oznacza duże i wolno zarastające się ciemiążko?:eek:

Przedwczoraj byłyśmy u kardiologa, no i serducho bez zmian. Nadal przeciek na 3mm. Ale lekarka mówi, że to nie wada serca:-) i tylko czekać aż szmer zniknie. A nawet jeśli nie zniknie to 3milimetrowa dziurka jest za mała na akcję chirurga:-). Więc musi byc dobrze:tak: i będzie. Następna wizyta i echo serca w sierpniu.

Niewiem co śni się Pati w nocy że budzi się z płaczem,wierci się strasznie,odkopuje.Mamy uchylone okno więc na pewno nie jest jej za goracą.W nocy zmieniam tez pieluchę bo myślałam że może też przez to_Ostatnio budzi się co trzy godziny w nocy i jest g łodna Niewiem czy jej sie pprezstawiało z dniem?

Mój Dominiś też bardzo niespokojnie śpi w nocy. Dzisiaj to prawie całą noc był przy piersi. Strasznie nie lubi spać przykryty. Może ta kołdra za ciężka. Chyba musimy sprawić sobie lżejszą. Zresztą lato tuż, tuż...A w łóżeczku nie ma mowy o spaniu. Teraz w dzień przy tej pięknej pogodzie śpi na dworze na spacerkach a w nocy z nami w łóżku. Czasami płacze, śmieje się przez sen a ostatnio nawet coś tam gaworzył.

Dziewczyny jak to jest z tą wit. D? Lekarz kazał zwiększyć dawkę do czterech kropli bo wolno się zrasta Marcelowi ciemiążko ale nie wiem czy teraz jak takie słonko na dworze to podawać. Słyszałam gdzieś, że nadmiar może szkodzić. Jak jest u Was z podawaniem tej witaminy?

reklama
Mamomarcela,u niektorych dzieci wolno sie zrasta ciemiaczko - Zuzia wlasnie tak ma. ;-) Ja od poczatku mialam Jej podawac 2 krople dziennie i lekarka nie kazala mi zwiekszac dawki tej witaminy...

Do góry