reklama
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczków!!!! :-)
A moja Ala ma ostatnio taka dziwną skóre na policzkach:-( , tzn. taką szorstką i wyglada bardzo podobnie jak wtedy gdy kończył jej sie trądzik noworodkowy, jak sie zdenerwuje, zacznie płakać itp. to te miejsca szorstkie robią się bardziej czerwone. Kurcze nie wiem co by to mogło być i od czego
A moja Ala ma ostatnio taka dziwną skóre na policzkach:-( , tzn. taką szorstką i wyglada bardzo podobnie jak wtedy gdy kończył jej sie trądzik noworodkowy, jak sie zdenerwuje, zacznie płakać itp. to te miejsca szorstkie robią się bardziej czerwone. Kurcze nie wiem co by to mogło być i od czego
M
mamamarcela
Gość
A może to uczulenie na białko albo jakiś nowy wprowadzony produkt?
Jeśli chodzi o uczulenia to u Emilki objawia się dziwnym przesuszeniem policzków najpierw,potem robia się czerwone, a nawet zmieniają się w skupiska zaognione - dokładnie na policzkach na pasmie przy uszkach - to podobno typowe miejsce pokazywania się zmian alergicznych.
U nas ostatnio pojawiła się porządna chrypka i nawet przez 3 dni na dwór nie wychodziłyśmy ale to chyba "przecwiczenie głosu" , bo już przeszło, a innych objawów nie było. Milusia za to strasznie "śpiewająca" , spodobał jej się głosik i krzykaczkiem się robi niesfornym
U nas ostatnio pojawiła się porządna chrypka i nawet przez 3 dni na dwór nie wychodziłyśmy ale to chyba "przecwiczenie głosu" , bo już przeszło, a innych objawów nie było. Milusia za to strasznie "śpiewająca" , spodobał jej się głosik i krzykaczkiem się robi niesfornym
Madzia_pl
Fanka BB :)
Na wszelkie wysypki na buźkę polecam Wam krem Lichtena. Jest dość drogi, za 25ml - 54 zł. Kupiła nam teściowa. Na allegro widziałam za 34zł. Ale jest rewelacyjny na wszystkie krostki i zaczerwienienia. Poleciła nam go pani doktor alergolog i dała próbki. Zaraz na drugi dzień był efekt a po 3 dniach ani śladu wysypki.
reklama
Madziu, Filipkowi inhalacje nawet odpowiadają ale niekiedy ma ich już dość i zaczyna się buntować. Na szczęście to tylko chwilowe.
Nam alergolog powiedziała, że właśnie alergie najczęściej objawiają się suchą skórą na policzkach i za uszkami, Filip ma suche policzki dlatego robimy testy na alergie. A krem Lichtena też bardzo polecam, jest bardzo delikatny (nadaje się do skóry atopowej) i świetnie nawilża.
Nam alergolog powiedziała, że właśnie alergie najczęściej objawiają się suchą skórą na policzkach i za uszkami, Filip ma suche policzki dlatego robimy testy na alergie. A krem Lichtena też bardzo polecam, jest bardzo delikatny (nadaje się do skóry atopowej) i świetnie nawilża.
Podziel się: