reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

co do podawania mleka modyfikowanego - poczytałam i się zakręciłam.. hmm ja podaję Żywiec Zdrój - ale najpierw gotuję w garnuszku 0.5 l potem studzę i jak jest pora karmienia to tą wodę podgrzewam w mikrofali .. znalazłam taki artykuł na temat karmienia butelką Mleko sztuczne: przyrządzanie mleka do karmienia dziecka butelką - www.mamazone.pl
ja wody nie gotowałam, bo nie wiedziałam, że trzeba Maja toleruje nie przegotowaną (żywiec).

reklama
A ja podaję zwykłą wodę z kranu, przegotowaną w czajniku. Skoro Młodej nic nie jest, to po co sobie życie utrudniać...

ja też podaje z kranu przegotowaną, tak radziła polożna, że lepiej od razu gotować z kranu niż taką mineralną a potem jak chce się zmienić na taką z kranu to może być biegunka itp... ale wiadomo, że każda z nas robi jak uważa:)

kolka pojawia się regularnie o tych samych porach

to może coś w tym jest
bo mały około 18 od kilku dni właśnie płacze i jest niespokojny

a kurczę, kolkę chyba trzeba przeczekać i już

ja go wtedy masuję itd
a najlepiej na małego kąpiel działa

dlatego wcześniej kąpaliśmy po 19:00 a teraz już po 18:00

mam pytanie do dziewczyn, które coś niecoś podają już do jedzenia swoim maluszkom, czy zauważyłyście inną kupkę ??? bo ja od dwóch no może trzech dni zauważyłam że Blanka robi taką jakby bardziej gęstą papkę, a przedtem miała bardziej luźne kupki :baffled: nie wiem czy to jest spowodowane tym, że od kilku dni nie podaję jej kropelek BioGaia, czy np od jedzenia :sorry2: z takich rzeczy które wcina to kaszka z jabłuszkiem na wodzie Bobovita, wczoraj dałam pierwszy raz zupkę marchewkową z ryżem, ale ona miała już wcześniej te kupki, deserki to mix jabłka z marchewką :sorry2: sama nie wiem :baffled: dodatkowo kupki są dosyć zapachowe blee :zawstydzona/y:

batonik mój też jak dostał marchewki przed wczoraj to kupki były inne, jedna to nawet taka zbita, dosłownie wyglądała jak kawałek całej marchewki ( sorki za dość obrazowo opisane) ogólnie odkąd je kaszki to częściej robi i są one gęściejsze...

Tośka je mniej więcej cały słoik dziennie 190g (albo owoce, albo dania) i kupy robi zbite, jak u dorosłych :) Ale nie ma problemów z wypróżnianiem, więc chyba nie mam co panikować :)

Tośka je mniej więcej cały słoik dziennie 190g (albo owoce, albo dania) i kupy robi zbite, jak u dorosłych :) Ale nie ma problemów z wypróżnianiem, więc chyba nie mam co panikować :)

przy cycu kupki może nie być nawet kilka dni
a przy innych posiłkach to chyba powinna być codziennie tak?

reklama
przy innym jedzeniu powinna być codziennie. Moja czasem nie robi ze 2 dni i na 3 dzień jak robi takie śmierdzące bączki to jej pomagam czopkiem bo widac ze cos juz zalega. narazie 2 razy muysialam

Do góry