reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Co do odparzonej szyjki to moja położna poleciła mi przemywanie bardzo mocną czarną herbata ( trzy torebki na pół szklanki) . Najlepiej robić to gdy maleństwo leży na brzuszku i zadziera wysoko głowę. Po przemyciu dokładnie osuszyć. To dobry sposób także na odparzone pupki :)

reklama
Claudia mi polozna i w szkole rodzenia mowili ze termometrem nie wolno zachecac malca do kupki.Moja Madzia nie robila kupki ponad tydzien, nie dawałam jej ani razu termometra , 4 razy odkad corcia jest z nami dostala tylko dwa czopki, za kazdym razem poł czopka. A tak poza tym to kupiłam malej herbatke ulatwiajaca trawienie... Oj z kupcia sie meczyła długo a teraz robi prawie ze codziennie

Ja MOjemu malemu pomagam jak nie moze zrobic kupki na szczecie bardzo malo razy mu sie to zdarzylo moze 3 ?JA biore chusteczke nawilzona kilka razy nawijam na palec i podnosze nozki do gory i dotykam srom tzn masuje tam gdiz ewiecie wychodzi kupka :) I Filip ma odrazu odruch ze zaczyna stekac i ta pupa podrazniona zaczyna dzialac reagowac na to.A co do maki ziemniaczanje Ja wiem wlasnie ze podobno pomaga ale Ja jak bralam na szyjke i malo bralam to i tak zawse mu sie z tego walek zrobi z tej maki mio iz osusze szyje JA nie wiem jak to jest.No ale na szczescie u nas juz powoli przechodzi ta odparzona szyjka.

Claudia - wydaje mi się że czopek glicerynowy a raczej jego pół to mniejsza ingerencja niż lewatywa... możesz rozleniwić jelita małego

Pozatym u tak małego dziecka lewatywę można robić tylko na wyraźne zalecenie lekarza i on określi czym możemy ją zrobić

Ostatnia edycja:
dzięki
nie wiem tylko jak poradzić sobie z tymi gazami u małego
w nocy go budzą i się denerwuje
esputicon na razie niezbyt działa

ale to chyba dobrze że pierdzi??

batonik - ja robię tak jak ribi ponieważ trudno wytrzeć fałdki na szyjce, odchylam po kąpieli glówkę i zasypuje mąką ziemniaczaną i jest Ok:) Ja dodatkowo po kapieli zasypuje pod pachami maką ziemniaczną i stópki też bo często ma wilgotne:) U Nas mąka się sprawdziła:)

reklama
najlepiej pisz sobie co jesz i o której i może zauważysz jakąs prawidłowość? no nie wiem może pijesz za dużo rumianku czy koperku bo czasem nadmiar szkodzi

może
dzięki kochana
fajnie że pierdka ale szkoda bo w nocy go to budzi...
ach, szkoda słów

Do góry