reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

reklama
a mój Anti niestety ma pleśniawki na wewnętrzej stronie polików. Stosowaliśmy Nystatynę, pomogła ale widziałam wczoraj, że wylazły znowu. :-(
Nie wiem dziewczyny co z tym robić, naprawdę staram się dbać o higienę, piersi myję przed każdym karmieniem, smoki sterylizuję bardzo często, a to dziadostwo nie chce się odczepić.:-(

może popróbuję moczu jak radzi ariska?:sorry:

fogia - a czyscisz mu codziennie wnetrze buzi gaza i woda przegotowana? ja tak robie raz dziennie od urodzenia malucha i jest ok. a moczem nie probowalam.

Dziewczyny jak wyglada ciemieniucha?? Bartus ma na glowie taka sucha skore ale malo to wyglada tak ja sie czlowiek opali i schodzi mu skora moze nawet w jeszcze mniejszym nasileniu i nie wiem czy to normalne czy ciemieniucha:-(

W ogole jedna lekarka powiedziala ze ma skaze druga nic takiego nie mowila i juz glupia jestem. Krostek nie ma żadnych...mial wczesniej ale juz mu pozłazily i ma ladna buzie ( a pile bebilon AR wiec gdyby mial skaze to te krostki chyba by nie zniknely??) byl czas ze pil ten bebilon pepti ale starsznie ulewal dlatego dajemy mu ten AR i jest o wiele lepiej z ulewaniem...kupki robi 1 dziennie..brzuszek raczej go nie boli ( ale dostaje bobotic, debridad i probiotyk dicoflor) a ja juz glupia chodze bo boje sie ze jak ta jedna ma racje a ja mu daje mleko w proszku to mu zaszkodze...ja nabialu tak profilkatycznie jeszcze nie jem...wczoraj zjdalam serek wiesjki i obserwuje ale wydaje mi sie ze nie ma żadnej zmiany u niego. Prosze poradzice cos bo ja juz czytam o tym ciagle na necie i jeszcze wieksza pustke w glowie mam i stresa...
Bo przeciez przy skazie to te objwy sa chyba bardzo widoczne...aha my nie mamy alergii nasi rodzice tez nie w ogole nikt w rodzinie nie ma....

moniaa powiem szczerze, że nie. Wydawało mi się, że wystarczy zadbać o higienę piersi. Filipek nigdy pleśniawek nie miał, a był karmiony i piersią i butlą i smoka uwielbiał. Teraz znowu nas pewnie czeka nystatyna, a później przecierać mu będę.

martuś tak profilaktycznie? to mnie zaskoczyłaś, nam kazali tylko jak COŚ się pojawi. A powiedz jak ty pędzlujesz Aftinem bo mi doktorka powiedziała, że za słabo to robiła i dlatego pleśniawy nie znikały. Nystatyną to kazała mi tak mocno zdzierać, że aż krew może się pojawić. :-:)-:)-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
fogia ja obwijam palca gazikiem i szoruje język, potem obwijam patyczka do uszu gazikiem i przecieram boczki a na koniec daje troche małemu possać (on lubi bo to słodkie) by się "rozeszło" po buzi i tak 2x dziennie

aniwar - ciemnieniucha to taka żółta skorupa na głowie jakby łupież, a to co piszesz wydaje mi się że mały ma suchą skóre bo mojej też się trochę łuszczy i poprostu po kąpaniu od czasu do czasu pociągnę główkę oliwką i jest fajnie;)

reklama
Do góry