reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Jest znacznie lepiej, mała jak chciała zrobic kupkę to strasznie sie prężyła i zaraz płacz a kupki nie było... no i jeszcze esputikon przepisała na bączki... ale juz wszystko wraca do normy;)

reklama
Dziewczyny, poradźcie coś, bo już mam mętlik w głowie :(
Byliśmy dzisiaj na USG bioderek i lekarz stwierdził jakąś drobną dysfunkcję - nic poważnego, w granicach normy, ale za 2 tygodnie kontrola.
No i oczywiście kazał pieluchować.

A ja wczoraj przeczytałam artykuł Awantura o stawy biodrowe i tam piszą, żeby nie ograniczać dziecku ruchów właśnie przez pieluchowanie. A ona tak strasznie lubi wierzgać kopytkami, że nie wyobrażam sobie jej zniewalać...
Poza tym często śpi na moim lub małża brzuchu i wtedy trzymamy jej nóżki szeroko.
Jakie są Wasze doświadczenia?
Pieluchować czy nie?

Moja Kamila po urodzeniu miała dysplacje lewego bioderka 2 c, prawego 2 a.. juz w szpitalu kazali mi ją szeroko pieluchować i za 4 tygodnie do kontroli, tak zrobiłam, teraz ma prawe bioderko prawidłowe, lewe ma 2 a (dysplazja fizjologiczna) nadal ją szeroko pielu****e za pare dni ide do kontroli..

Moj skarb nadal nie może pić z piersi, tylko dwa - 3 razy na dobe udaje mi sie ja nakarmic z piersi, bo zaraz puszcza bolesna bączki i zaraz płacze, co ciekawe jak karmie ją ściagniętym pokarmem z butelki w pozyzji bardziej pionowej na pleckach na poduszkach to może jeść i brzuszek nie burczy..

przez to wszystko musialam ją zacząc dokarmiac mlekiem modyfikowanym, bo sciagam z piersi tylko 60 ml...
okazalo sie przy okazji ze moja mała to nie jadek, zjada duzo poniżej normy

Nie chcę zapeszyć ale moja mała puszcza bąki bez płaczu. W końcu. Daję jej espumisan o 10, 18, 2 w nocy i piję koperek wieczorem. Może w końcu znalazłam metodę. :-)

ja do butli z mlekiem dodaje wody koperkowej.. no i tez Kubusiek sie juz nie napina jak strzela bączki

Witam dziewczynki:) Mam maly problem, otóz karmie mojego synka piersia ale on cos nie moze zrobic kupki;/ do tego puszcza duzo baczków ale i przy tym zdaza mu sie poplakiwac, moja mama ruszala mu w tyleczku koncówka termometra i dopiero wtedy ruszylo, tak robili kiedys w szpitalu, ale kupka byla strasznie gęsta, w zyciu sam by tego nie zrobil;( znacie moze nazwe jakis dobrych kropelek??:* Strasznie mi szkoda mojego synka jak tak sie męczy:(

moze tez kupie te kropelki Biogaia:*

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:) Mam maly problem, otóz karmie mojego synka piersia ale on cos nie moze zrobic kupki;/ do tego puszcza duzo baczków ale i przy tym zdaza mu sie poplakiwac, moja mama ruszala mu w tyleczku koncówka termometra i dopiero wtedy ruszylo, tak robili kiedys w szpitalu, ale kupka byla strasznie gęsta, w zyciu sam by tego nie zrobil;( znacie moze nazwe jakis dobrych kropelek??:* Strasznie mi szkoda mojego synka jak tak sie męczy:(

moze tez kupie te kropelki Biogaia:*

my stosujemy BioGaje od urodzenia i kupki byly codziennie. Dodatkowo sprowadzamy z Niemiec Sab Simplex na kolki. Niestety od kilku dni jestesmy tylko na sztucznym mleczku i mamy problemy z kupkami... sa geste i nie sa codziennie:/ maluch prezy sie niesamowicie aby zrobic kupke... ostatnio tak sie prezyl az sie zrzygal:/

monciaa mamy taki sam problem z kupkami maluszkow, tylko ze ja karmie piersią, dodatkowo piotrus jest strasznie niespokojny, kopie nozkami i malo co spi:( zasypia tylko na spacerze i w ciagu dnia te drzemki sa naprawde krotkie:(:( juz nie wiem co mam robic i co mu podac

reklama
Do góry