reklama
AsiaK.
Fanka BB :)
aniwar - a jak u dzidziusia z napieciem miesniowym - moze trzeba go troche wojta pocwiczyc... preferencja jednej strony moze oznaczac wzmozone napiecie miesniowe.
Pogadaj z pediatra o tym ulozeniu glowy - trzeba dzieci obserwowac i byc czujnym - taki nasz los - los matek kochajacych!
Bedzie dobrze!!!
Pogadaj z pediatra o tym ulozeniu glowy - trzeba dzieci obserwowac i byc czujnym - taki nasz los - los matek kochajacych!
Bedzie dobrze!!!
a mi juz rece opadaja...:-( oprocz skazy bialkowej i kolek zauwazylam ze maly ma dzisiaj mnostwo sluzu w kupce a do tego ciagla odparza mu sie dupinka, zmieniamy pieluchy co 2 godziny i po kazdej kupce... stosuje sudokrem i make ziemniaczana i ciagle sie odparza. dodam ze nie uzywamy chusteczek nawilzanych tylko myjemy za kazdym razem dupcie woda.
co oznacza sluz? i co robic aby maly sie tak nie odparzal?? pomocy!!!
a czy podajesz krople na kolke? bo one się nie trawią, tylko są wydalane z kałem. tak na ulotce bylo i u mojej Klary po tym sie pojawił taki śluz.
W Angli twierdza, ze zielone kupki przy karmieniu piersia pojawiaja sie kiedy jest za duzo pokarmu- dziecko dostaje za duzo tego rzadkiego pokarmu z poczatku karmienia ('formilk' po angielsku chyba) a za malo tlustego z konca. Nalezy dawac dziecku zjesc z jednej piersi do konca, a nawet jesli jest krotka przerwa dwa karmienia z rzedu z jednej piersi tak zeby dziecko dostawalo cala porcje tlustego mleka. U Joasie metoda dziala.
AsiaK.
olandia - to o czym piszesz to chyba prawda... bo przy Majce mialam nawal trwajacy 10 m-cy i miala wlasnie zielonkowate kupki a teraz jest zupelnie inaczej...
dzwonilismy do pediatry i sluz jest od skazy bialkowej a ja musialam zmienic mleko na nutramigen. zobaczymy czy pomoze... jestem pelna nadziei!
EDIT:
mleczko mu nie smakuje:/ wypluwa i placze... wiec sprobowalam...jest kwasne i ma papierowy posmak:/ jakos bedzie musial sie przyzwyczaic:-)
EDIT:
mleczko mu nie smakuje:/ wypluwa i placze... wiec sprobowalam...jest kwasne i ma papierowy posmak:/ jakos bedzie musial sie przyzwyczaic:-)
Ostatnia edycja:
joasienka1
hej,
moja Ala dostała kropki na brzuszku na wysokości zapinania pieluszki i troszkę jej buźkę wysypało, myślicie czy to alergia pokarmowa czy trądzik niemowlęcy?
jutro wizyta patronażowa to może coś się dowiem.
znowu walczymy z odparzoną pupą :-(
moja Ala dostała kropki na brzuszku na wysokości zapinania pieluszki i troszkę jej buźkę wysypało, myślicie czy to alergia pokarmowa czy trądzik niemowlęcy?
jutro wizyta patronażowa to może coś się dowiem.
znowu walczymy z odparzoną pupą :-(
cześć,
mam pytanie do was: jak wygląda ten śluz w kupce?
U mojej Natalii w pachwinkach zrobiły się takie brzydkie pęknięcia naskórka Wcześniej smarowałam tą szpitalną maścią do pupy z witaminami, potem - jak już zaczęły się te pęknięcia pojawiać - zmieniłam na oliwkę, ale to nic nie dało. Od dwóch dni smaruję Sudokremem, ale nie widzę poprawy. Poza tym Natalka strasznie zaciska nóżki i nie bardzo pozwala się dostać do tych wszystkich zagłębień... Jak długo trzeba czekać aż poskutkuje ten Sudokrem? Może powinnam stosować coś innego???
Na szczęście pępuszek wygląda trochę lepiej
Ponawiam jeszcze pytanie: Jak często pijecie herbatkę na trawienie?
mam pytanie do was: jak wygląda ten śluz w kupce?
U mojej Natalii w pachwinkach zrobiły się takie brzydkie pęknięcia naskórka Wcześniej smarowałam tą szpitalną maścią do pupy z witaminami, potem - jak już zaczęły się te pęknięcia pojawiać - zmieniłam na oliwkę, ale to nic nie dało. Od dwóch dni smaruję Sudokremem, ale nie widzę poprawy. Poza tym Natalka strasznie zaciska nóżki i nie bardzo pozwala się dostać do tych wszystkich zagłębień... Jak długo trzeba czekać aż poskutkuje ten Sudokrem? Może powinnam stosować coś innego???
Na szczęście pępuszek wygląda trochę lepiej
Ponawiam jeszcze pytanie: Jak często pijecie herbatkę na trawienie?
reklama
Monia-t a jesteś pewna, że to pęknięcia skórki, bo ja też tak w 1-2 tygodniu zauważyłam coś takiego u Dominika najpierw w jednej pachwince a potem i w drugiej. Też się przeraziłam, że pęknięcie skórki ale jak smarowałam sudokremem to zauważyłam, że małego to chyba wcale nie boli i przyjrzałam się temu dokładniej i wg. mnie to jednak nie były pęknięcia. Oczywiście smaruję mu w pachwinkach dokładnie kremikiem a po kąpieli staram się dobrze osuszyć ale nie smaruje stale sudokremem, tylko alantanem lub bepantenem. Sudokremem od czasu do czasu. Teraz jak przybrał na wadze to już tego nie ma.