reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe

Zor ja do tej pory dostawalam po jelicie ale w szyjke pierwszy raz :-D

Vani.. zdecydowanie wolę po szyjce :D :tak::-D:-D:-D

Mój Dziubulek tez co chwila w innej pozycji:-) dziś w nocy chyba lezal po przekątnej jakoś, bo tak mnie dziwnie, wręcz boleśnie ciagnelo z lewej strony pod żebrami i z prawej gdzieś w podbrzuszu. Ostatnio jednak niepokoi mnie co innego.. parę razy w nocy obudzilo mnie kolatanie serca. Bardzo szybko bilo i w ogóle jakoś tak niemiarowo..w jednej chwili bardzo szybko a zaraz zwalnialo..by za chwile znów przyspieszyć.muszę pogadac z lekarzem..bo jako dziecko i potem w liceum mialam z tym trochę problemów, potem ponad 10 lat spokoju i boje się ze teraz znów cos może się dziać. Może da mi jakieś skierowanie do kardiologa czy cos.

Chyba normalnie, że maluchy jeszcze się kręcą bo ja też mam rożne miejsca obkopane :) choć najczęściej z prawej strony.. czasem tak mnie obkopie, że mam tam bolesne miejsce jak się dotknę z zewnątrz.. a z serduchem też tak mam.. szczególnie właśnie w stanie spoczynku.. no i ponoć to normalny objaw ciążowy jak brakuje magnezu..

Wysypka, okropnaaa :(
Bylam na pogotowiu, ale jakis walniety lekarz zapraszal mnie na akupunkture w jego gabineciep rywatnym... dlonie puchna jak szalone, milion grudek, rano i wieczorem dolegliwosci sie nasilaja ;((

a swędzi Cię to? Ja tak jak radzą dziewczyny wzięłabym wapno i poszła do innego lekarza..

reklama
Swędzi okropnie :( Już wysłałam D listę zakupów, m.im. wapno i łyknę, mam nadzieję, że pomoże, bo chyba do krwi to rozdrapię :(

O to to to! Krochmal, dzięki! <3

maagsiaa ja się cyklicznie mecze z uczuleniem w zgięciu ręki, przerobiłam nawilżanie, wapno. Odstawiłam wszystkie płyny do kąpieli i na razie mam spokój. Chociaż mysle że uczyla mnie jakieś jedzenie, ewentualnie jakaś kombinacja. Testy zrobię po porodzie.

Ten wstęp przydługi zmierza do tego że ostatnio szybko wyleczyłam się pudrem dla dzieci, taką zasypką na pupę

Nic nie pomaga,jest gorzej :( ooo puder, musze kupic, bo dla Mili nie kupowalam.. moze akurat sie uda, bo z tym drapaniem juz wariata dostaje!! :(

Magsiaa mi pediatra ostatnio powiedziała żebym nie była śmieszna z tym wapnem :no: że najnowsze badania pokazują tylko wspierające dzialanie przy leku antyalergicznym a samo z siebie to niewiele działa. Zglupialam bo mi też zawsze wapno sugerowali. Wiem że są takie kropelki fenistil ale chyba mi się przeterminowaly bo nie mogę znaleźć. Wygoogluj sobie ulotkę może coś piszą czy mozna w ciąży.

Maagsiaa jak sie drapiesz to sprobuj ten puder ;) ja mam niestety to samo że drapania nie moge powstrzymać i przez to pewnie tez dłużej mi sie to zwykle paprze

A jaki magnez na skurcze polecacie (w nocy w nogach mnie łapią). Bo wybór magnezu duży i nie wiem czy każdy w ciąży można brać, no i się różnie przyswajają

reklama