reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe

Byłam u lekarza, w sumie to w przelocie go złapałam i powiedział, że maść cynkowa powinna pomóc, więc D ma następną pozycję do listy zakupów :D Dziś to ja chyba oszaleję! Najlepiej, to bym tarła dłonie tarką :p

reklama
Byłam u lekarza, w sumie to w przelocie go złapałam i powiedział, że maść cynkowa powinna pomóc, więc D ma następną pozycję do listy zakupów :D Dziś to ja chyba oszaleję! Najlepiej, to bym tarła dłonie tarką :p

a nigdzie indzeij nie masz zmian?

jest jedno ciazowe cholerstwo, które sie objawia taki zmianami ale to musi byc tez w innych miejscach PUPPP - Swędząca Pokrzywka Ciężarnych

zycze Ci z całego serca zeby jednak to nie było to

3maj sie

Drago już się naczytałam o tym :p Więc jak tylko zaswędzi mnie brzuch, to od razu szukam jakichkolwiek zmian, ale to tylko zmiany na dłoniach, ponoć od jedzenia, lekarz wspomniał, że może być to od jajek lub mleka, więc skumałam coś, że w ciąży z Milą też miałam taką lekką wysypkę na dłoniach, ale zniknęła w ciągu kilku dni. Odstawiam mleko, choć pewnie będę ubolewać nad poranną kawą bez mleka haha :-D

A jaki magnez na skurcze polecacie (w nocy w nogach mnie łapią). Bo wybór magnezu duży i nie wiem czy każdy w ciąży można brać, no i się różnie przyswajają
Ja w pierwszej c miałam asmag forte i jeszcze teraz biorę bo miałam zapas ale jakieś te tabletki kanciaste i się mi źle połyka. Moja obecna gin doradzała magneB6 ale nie wiem czym się kierowala.

Ja w pierwszej c miałam asmag forte i jeszcze teraz biorę bo miałam zapas ale jakieś te tabletki kanciaste i się mi źle połyka. Moja obecna gin doradzała magneB6 ale nie wiem czym się kierowala.

Według najnowszych badań magnez zawarty w MagneB6 jest najlepiej przyswajalny. Ja też go biorę. :-)

A mi z dolegliwosci ciazowych to zajady sie zaczely robic... Mała chyba zaczyna wyciagac od mamusi juz ostatnie witaminki B2 i zelazo... czas na intensywniejsze wzbogacenie diety bo widocznie tabletki nie daja rady a i nie pomagam sobie jedzac slodkosci :-(

Dziś rano padł na mnie blady strach..po porannej toalecie i wypróżnieniu zobaczyłam świeżą krew!! W pierwszej chwili wystraszyłam się że to z dróg rodnych, ale na szczęście nie...okazało się że to hemoroidy!! Zdziwiłam się, bo bardzo rzadko mam zaparcia i wypróżniam się regularnie..a tu proszę...Dobrze że dziś akurat wizyta, to jakoś może szybko da się temu zaradzić :)

ja mam nowe objawy III trymestru :(( mam takie obrzęki palców u rąk, że odkręcić butelki nie mogę.. z bólu wyję.. strasznie się nasiliło od poprzedniej wizyty, gdzie już palce mi puchły ale jeszcze bezboleśnie to lekarz powiedział, że to normalne objawy ciąży..
w aptece bez konsultacji nie chcą nic dać..nawet preparatu dla dzieci..jutro mam kolejną wizytę, więc może łaskawie coś mi przepisze na to.. a jak nie to pójdę do mojego rodzinnego bo lekko zdesperowana się robię.. do opuchlizny nóg i stóp można się przyzwyczaić.. ale te dłonie to jakaś masakra :(( może macie jakieś sprawdzone środki na to?

reklama
Mi nic nie pomoglo :( do tego mialam zdretwiale dlonie, do tego stopnia,ze listonoszka podpisywala za mnie odbior listow i paczek :p
Teraz mam spokoj :p