reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe

reklama
cichac koniecznie z poduszką między nogami odpoczywaj obojętnie jaką i najlepiej na lewym boku żeby nie uciskać naczyń krwionośnych z prawej strony, wczoraj czytałam na necie, ze nawet można stracić przytomność jak zbyt długo uciskamy na prawą stronę, albo może nam zdrętwieć noga, to trzeba usiąść i ją ogólnie wyciągnąć przed siebie i w takiej pozycji odpocząć aż krążenie wróci, może coś Ci to pomoże, ogólnie mój małż jak wczoraj przyszedł do sypialni i zobaczył całą stertę różnych poduszek, które w nocy lądują w różnej fazie na podłodze to zapytał, czy dla niego znajdzie się miejsce hahaha, ach jeśli lubisz odpoczywać na plecach to nogi też zginaj w kolanach i poduszka wówczas pod uda żeby nie naciągać mięśni brzuszka, powodzenia:-)

A u mnie "niespokojne nogi" sie włączyły i jakoś czuje że krążenie w kończynach mam gorsze. Dzisiaj też biodro jak chodze to boli. Masakra jakaś - czuje się jak stara babcia...

Ale miałam schiza ostatnio - poszłam do toalety a potem krew... już mi łzy prawie pociekły ale uspokoilam sie i przemyślałam jakie to były okoliczności i niestety odnowił się hemoroid ktorego nabawiłam sie w pierwszej ciazy i podczas porodu. Musze sie ginki zapytać jak sobie pomóc bo aż boje sie kolejnej wizyty w toalecie. Zapodałam sobie diete wysoko błonnikową ale jak na razie nic :no:

Dzień dobry dziewczyny :-) ja jestem w bardzo dobrym humorze bo maleństwo obudziło mnie koszem kopniakow, chyba imprezkę miała od rana. Jak na razie jest to miła sprawa. Ból w pachwinie odpuścił jak narazie wiec wyspana jestem i świat robi się piękniejszy :-D życzę miłego dnia :-*

ewka po każdej wizycie w toalecie prysznic i masę nawilżania, od kremów, balsamów po ostatecznie maści kończąc (za zgodą gina), nie dopuść do zmarznięcia, powodzenia, to wychodzą te problemy krążeniowe u nas:zawstydzona/y:
cichac świetnie, ze w takiej dobrej formie Jesteście:-)

Kasia dzięki za rady :-) muszę zadbać bo mam dodatkowo skłonności genetyczne do zylakow więc nie chce dopuścić do większych zmian. Rzeczywiście ostatnio zmarzlam bo w samych leginsach się głupia wybrałam. Niby nie długo ale ziab był (słońce mnie zmylilo).

reklama