reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

Ja również biorę magnez i to od 12-13tc 2x1 magne b6. Chociaż wydaje się mi ta dawka być małą, bo czytałam że dziewczyny biorą nawet do 6 tabletek dziennie. Ja ten magnez biorę non stop i też mi twardnieje brzuch kilka razy dzienne, bezboleśnie tak się napina- ale to czuję. Mówiłam to lekarzowi, ale on nic nie mówił bo jest ok.

Ja zauważyłam, że nie łapią mnie skurcze w łydkach czy ogólnie mówiąc w nogach. Wydaje się mi, że powinnaś poczekać na efekt brania magnezu bo tydzień to za krótko, tym bardziej że magnez łatwo się nie wchłania.

reklama
a jaką dawkę Ci przypisał? i po jakim czasie przestała Ci twardnieć? Ja od tygodnia biorę dodatkowo magnez ale na razie tylko gorzej zamiast lepiej :(

O mi przepisal takie cos (http://www.google.de/products/catal...ei=T8iuTo2LHpDOsga307Bq&sqi=2&ved=0CGEQ8wIwAA )a wstawiam link,bo nie znam sie na tych jednostkach :)
A po jakim czasie mi ustapilo,to nawet sie nie zorientowalam,wiec chyba szybko.Mi sie tak strasznie ta macica nie napinala,ja mialam obnizona szyjke macicy do tego stopnia,ze bylo ja widac na zewnatrz.Teraz jest wszystko git a szyjka wysoko.

Ja też słyszałam że mięta nie pomaga a wręcz przeciwnie działa na zgagę, i wogóle herbata.

geniusia ja miałam zgagę może cztery razy do tej pory. Najbardziej mi pomagało jak odkrywałam od czego mam zgagę.
Np.ser plesniowy- wiem na 100% że zgaga bedzie, tak samo papryka konserwowa, świeża ok, ale jak trafie na cos w sałatce np. to koniec.
Więc spróbuj może pokombinowac od czego możesz ja miec
No chyba że dokucza Ci cały czas. Moja siostra polecała mi Rennie, ale nie jestem przekonana czy my mozemy to brac

Ja miętową piję jak mam wzdęcie albo żołądek mnie boli. Mój mąż ją pije na zgagę i mu pomaga. Póki co sama jeszcze nie miałam nigdy zgagi i nie mam.../odpukać/.

Ja miałam w ciązy pierwszy raz zgagę właśnie przedwczoraj i wczoraj. Wstrętne dwa razy :wściekła/y: mam wrażenie, że to od cebulki na kanapkę z pomidorkiem. Ale moge się mylić... bo w nocy mnie wszystko bolało, to sie kręcilam z boku na bok i na wznak. Jak się w pewnym momencie położyłam na prawym boku, to tak mnie wtedy zgaga chwyciła, straszne palenie w gardle. Z prawej strony jest wątroba, to może mi maluch na wątrobe cisnął i to stąd? :confused:

Geniusia to teraz nie jedz 2 czy 3 dni takiej kanapeczki. A potem znowu spróbuj i bedziesz wiedziała. Ale mi smaka narobiłaś, zaraz po zakupki sie wybieramy więc kupię pomidorki- szkoda że one nie smakują tak jak latem. Wiec dzisiaj kanapeczka z cebulką i pomidorkiem (biedny m) hahhahah :-)

reklama
hejka ja tez mam te dolegliwosc ZGAGA I PIECZENIE I ODBIJANIE SIE KWASOW AZ DO GARDLA ;a zwlaszcza objawia sie okolo godziny 14 juz kiedy zjem duzo roznych posilokow w ciagu dnia lub za duzo i za szybko bo mam przerwe dosc krotka w pracy.
Czytalam ze tez moze sie pojawiac od roznych posilokow zjedzonych w ciagu dnia ;-) dzis np. mialam po sosie pomidorowym do klopsikow, ale kupialm sobie GAVISCON (spokojnie mozna go zarzyac w ciazy cos jak rennie ) Polecam bo mi migdaly juz nie pomagaja :no:

Noi niesamowite bole pokluwania w miednicy(czasem jak stane to nie wiem jk sie ruszyc) po bokach i kolo kregoslupa z lewej strony w korzonkach..:(( mala kopie mnie wlasnie w plecy ... mowia lekarze ze to juz miednica sie robi miekka i rozchodza sie tez kosci i stad te dolegliwosci ale nie poewiem sprawia mi to duzo trudnosci w ciagu dnia podczas prostych czynnosci :((

Ostatnia edycja:
Do góry