reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
mnie bolą boki jak śpię.....nie wiem czy brzuch tak ciągnie ale w każdym razie wkurzające to jest. W ogóle ciężko mi jest się ułożyć na łóżku żeby usnąć i było w miarę wygodnie:confused:

*Vanilia* odkąd jestem na L4 i ciągle leżę to już chyba każda część pleców mnie bolała. W nocy jak się obudzę to już nie ma mowy o powrocie do snu od razu. Spróbuj sobie usnąć z małym jaśkiem pod brzuszkiem, by brzuchol nie ciągnął tak mocno w dół. Mi to trochę pomaga. Poduszka między kolanami też dawała radę, bo odciąża niektóre mięśnie kręgosłupa, chwilowo nawet ją odstawiłam.
No i wiecie dziewczyny, że już mamy zakaz leżenia na plecach :( Byle do lutego
:-)

ja też sobie pod brzuch przy spaniu na boku podkładam jasieczek. A co do spania plackiem pytalam gin o to na ostatniej wizycie. No i to zalezy od samopoczucia danej osoby. Jeśli nie ma się przy takim spaniu zawrotów głowy, nie robi się słabo, nic nie drętwieje (z powodu utrudnionego krążenia) to troszkę można tak pospać. Nie całą noc, ale choć trochę. Ja śpię raz na noc na wznak, ale wtedy na wysokiej poduszce i jaśku, a pod prawym pośladkiem mam tez jasiek, żeby to niby bylo leżenie na wznak, ale trochę nachylone w lewo. Tak to sypiam na boku, ale... mam kłopoty ze stawami biodrowymi, nawet zamiana z lewego na prawy bok nie pomaga, bo po paru godzinakch spania bola oba. Więc mam zezwolenie, żeby tak trochę pospać. Nie jest to długo, bo i tak wstaję na siku :-) Właśnie, u mnie zmiana pozycji w czasie snu jest determinowana pójściem do wc, no i bólem bioder. Kurde, stara jestem :-(

Ja to robię sobie taką konstrukcję do spania z kołdry zwijam ją część wkładam pomiędzy nogi a część pod głowę i tak śpię choć troszkę ale i tak zmieniam pozycję spania chyba z 200 razy:szok: no i zaczyna mi przeszkadzać spanie na plecach zaraz mi duszno jest:wściekła/y:
Co do zgagi to mam czasami lekką bo mi jest gorzko w ustach jem wtedy grejfruty przynajmniej potem gorzko jest z innego powodu he he

ANEK M - to masz podobnie jak ja.Ja ostatnio zauważyłam że jak leżę na plecach to bardzo ciężko mi się oddycha z tego powodu.Ale skoro Ty też tak masz to chyba to już normalne w naszym stanie :)
I muszę Wam powiedzieć że nie wiedziałam że nie powinnyśmy już spać na plecach.Ja trochę zawsze śpię ale zdecydowanie lepiej śpi mi się na jednym lub drugim boku tylko wtedy brzucholek mnie w dół ciągnie:)

ja też jak się położę na plecach na płasko, to nie mam jak oddychać, i wszystko mi podchodzi do gardła i zaczyna piec w przełyku, ale jak tylko się odwrócę na bok, to przechodzi :) ja ogólnie to bardzo dobrze się już czuję, ale jak mam stać w banku w kolejce czy w sklepie i nie usiąść na chwilkę, to zaraz mi brzuch boleśnie twardnieje i słabo mi się robi, od razu mroczki przed oczami, muszę się jakoś ruszać albo usiąść bo inaczej to nie da rady :/ a właśnie dziś mnie czeka wizyta w banku:/ więc liczę na małą kolejkę:)

reklama
a ja nawet nie wiem jak śpię :baffled: po całym dniu latania za Młodym jestem tak padnięta, że pewnie zasnęłabym i na stojąco :-D

Do góry