reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
Hejka ;-)
Jesli chodzi o dolegliwosci ciazowe to i ja je chyba posiadam, mam nie raz lepsze dni i nieraz gorsze dni jak dziecko miewam humorki , ale czekam az mina i bywam melancholijna :szok::baffled::confused:.
Mnie tez brzucholek twardnieje ale ja akurat to lubie:rofl2: bo wiem ze moja dzidzia sie wypycha dosc intensywnie i dlatego ..poleze chwile albo poglaszcze polaskocze i brzuch wraca do normalnosci :tak:;-)gorzej jak napreza glowke i naciska mi na pecherz i doslownie nie potrafie nieraz opanowac siku:szok::-D(jak starsza kobitka, albo jakbym byla po porodzie tuz)
Piersi urosly i wypelnily sie a macie juz siarke ??

No i dzisiaj naprawde sie przestraszylam :/ boli mnie w dole brzucha, ale tak jakos dziwnie:/ nawet z lozka nie wstaje! Uplawow zadnych nie mam... A mala sie tlucze okropnie... Jak sie bedzie to utrzymywac to tylko szpital mnie ratuje:((

magdadab - trzymam kciuki aby wszystko się unormowało i bez szpitala obeszło !!! Odpoczywaj ile wlezie.

Mi brzuch też czasem twardnieje, ale zaraz potem wraca do normalności ;)

Dziewczyny, czyli widzę że nie tylko ja mam skurcze Braxtona-Hicksa, a już się martwiłam, że jakaś nadwrażliwa jestem. Powiedzcie co wasi gin mówią na to i czy wykonują dogłębne badanie przy tym, bo jak ja się spytałam lekarki w szpitalu tu w Irlandii to nawet mi szyjki nie sprawdziła. Mam te twardnienie brzucha dość często, jak gorszy dzień to i z 8 razy w ciągu dnia, a w nocy to tylko czasem czuję jak akurat pobudka na siusiu jest.
Poza tym zaczęłam mieć problemy ze spaniem, wcześniej bez problemu wracałam do snu po toalecie a teraz czasem z pół godziny się męczę z zaśnięciem :/
magdabb i jak Twoje bóle? Mam nadzieję, że przeszły. Ja też mam często kłucie, zazwyczaj z prawej strony ale myślę sobie, że musi mnie trochę porozciągać przed porodem.

odpukac przeszlo mi... czytalam ze to jest jakis bol rozchodzenia sie spojenia lonowego albo rozciagajaca sie macica... a u gina bede dopiero 14.11 .... przestraszylam sie bo ten bol byl inny od wszystkich wczesniejszych! teraz rano mam troche stracha, zeby mnie nie zlapalo, ale staram sie oszczedzac i nie chodzic duzo. a co do tego bolu to czytalam ze moze zlapac tez jak sie jest dlugo w jednej pozycji.

Jak pisałam o gorszym dniu i o 8 razach, że mi brzuszek twardnieje to optymistką byłam, gorszy dzień to jest dzisiaj, od 14.15 do 15.14 miałam 15 stwardnień :no:. Nic mnie nie boli, co któreś twardnienie mam silniejszy skurcz dołu brzucha, ale po chwili wszystko ustaje. Max 15 sekund, ale za to jak często... Strasznie się dziś boję o Maleństwo. Co prawda fikołki robi i serduszko bije ślicznie, ale odkąd zaczęłam liczyć po 14 do teraz miałam około 40x twardy brzuch. No-spę forte wzięłam koło południa, bo przed 14 już kilka razy też mi stwardniał, ale jak widać nie pomaga. Jak często można brać w ciąży no-spę?

reklama
Do góry