reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
Hejka ;-)
Jesli chodzi o dolegliwosci ciazowe to i ja je chyba posiadam, mam nie raz lepsze dni i nieraz gorsze dni jak dziecko miewam humorki , ale czekam az mina i bywam melancholijna :szok::baffled::confused:.
Mnie tez brzucholek twardnieje ale ja akurat to lubie:rofl2: bo wiem ze moja dzidzia sie wypycha dosc intensywnie i dlatego ..poleze chwile albo poglaszcze polaskocze i brzuch wraca do normalnosci :tak:;-)gorzej jak napreza glowke i naciska mi na pecherz i doslownie nie potrafie nieraz opanowac siku:szok::-D(jak starsza kobitka, albo jakbym byla po porodzie tuz)
Piersi urosly i wypelnily sie a macie juz siarke ??

No i dzisiaj naprawde sie przestraszylam :/ boli mnie w dole brzucha, ale tak jakos dziwnie:/ nawet z lozka nie wstaje! Uplawow zadnych nie mam... A mala sie tlucze okropnie... Jak sie bedzie to utrzymywac to tylko szpital mnie ratuje:((

magdadab - trzymam kciuki aby wszystko się unormowało i bez szpitala obeszło !!! Odpoczywaj ile wlezie.

Mi brzuch też czasem twardnieje, ale zaraz potem wraca do normalności ;)

Dziewczyny, czyli widzę że nie tylko ja mam skurcze Braxtona-Hicksa, a już się martwiłam, że jakaś nadwrażliwa jestem. Powiedzcie co wasi gin mówią na to i czy wykonują dogłębne badanie przy tym, bo jak ja się spytałam lekarki w szpitalu tu w Irlandii to nawet mi szyjki nie sprawdziła. Mam te twardnienie brzucha dość często, jak gorszy dzień to i z 8 razy w ciągu dnia, a w nocy to tylko czasem czuję jak akurat pobudka na siusiu jest.
Poza tym zaczęłam mieć problemy ze spaniem, wcześniej bez problemu wracałam do snu po toalecie a teraz czasem z pół godziny się męczę z zaśnięciem :/
magdabb i jak Twoje bóle? Mam nadzieję, że przeszły. Ja też mam często kłucie, zazwyczaj z prawej strony ale myślę sobie, że musi mnie trochę porozciągać przed porodem.

odpukac przeszlo mi... czytalam ze to jest jakis bol rozchodzenia sie spojenia lonowego albo rozciagajaca sie macica... a u gina bede dopiero 14.11 .... przestraszylam sie bo ten bol byl inny od wszystkich wczesniejszych! teraz rano mam troche stracha, zeby mnie nie zlapalo, ale staram sie oszczedzac i nie chodzic duzo. a co do tego bolu to czytalam ze moze zlapac tez jak sie jest dlugo w jednej pozycji.

Jak pisałam o gorszym dniu i o 8 razach, że mi brzuszek twardnieje to optymistką byłam, gorszy dzień to jest dzisiaj, od 14.15 do 15.14 miałam 15 stwardnień :no:. Nic mnie nie boli, co któreś twardnienie mam silniejszy skurcz dołu brzucha, ale po chwili wszystko ustaje. Max 15 sekund, ale za to jak często... Strasznie się dziś boję o Maleństwo. Co prawda fikołki robi i serduszko bije ślicznie, ale odkąd zaczęłam liczyć po 14 do teraz miałam około 40x twardy brzuch. No-spę forte wzięłam koło południa, bo przed 14 już kilka razy też mi stwardniał, ale jak widać nie pomaga. Jak często można brać w ciąży no-spę?

reklama
Do góry