reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

Witaj.
Szkoda, że nie napisałaś tego na ogólnym wątku Luty - tam więcej dziewczyn by Ci odpisało.

Z tego co piszesz uważam, że z Waszym maleństwem jest wszystko ok. Dobrze, że w szpitalu Ci zrobili dodatkowe KTG - wynik wyszedł prawidłowy, więc myślę że nie masz się czym martwić. A te KTG różnie pokazuje, tak samo jaki i USG. Pozdrawiam

reklama
fasolina45 też byłabym dobrej myśli. Z ktg to różnie bywa, jak lekarz ma tańsze to one często się psują i wskazują nieprawidłowe pomiary. Mama2006 ma rację, że badania na różnych sprzętach mogą się różnić od siebie. A jak chcesz się uspokoić to podjedź za kilka dni na IP, niech Ci zrobią ponownie ktg, w końcu mamy prawo panikować w naszym stanie :-)

U mnie dochodzi nawet do 160 i lekarz zadowolony, mowi, ze idealnie, nie ma przeciewwskazan i oby zawsze takie bylo.
Moim zdaniem to jakis laik, zobaczyl cos i zle zinterpretowal, nie przejmowalabym sie. Do tego moj M tez ma tachykardie i jemu dochodzilo do 210 bodajze, wiec tyle to bylby powod do zmartwien, ale zapewne dorosly inaczej niz dziecko, choc pewnie normy a zblizone.

Glowa do gory :)

norma u maluszków w brzuchu dla tętna to od 120-160. jak jest mniej to jest bradykardia. Twoj maluszek widocznie jest na granicy - ja jednak jestem panikara i poszłabym to skonsultować na USG 3D z przepływami dopplerowskimi - chyba że miałaś takie robione i było wszystko ok, może to też było chwilowe - a na drugim ktg w szpitalu jakie wartości wyszły?

No właśnie byliśmy na USG 3D w 22 TC i wszystko było w porządku. Dlatego byliśmy zszokowani, że nagle zaczęło coś się dziać, że nagle ktoś stwierdził, że maluszek ma coś z serduszkiem. W Izbie Przyjęć maluszek miał tętno na poziomie 130-150, więc naprawdę mam nadzieję, że to było tylko chwilowe, może maluszek spał, może jeszcze coś...
Próbuję sobie to jakoś tłumaczyć, maluch jest ciągle aktywny, ruchów nie brakuje... więc czekamy do środy i na kolejne KTG, zobaczymy może teraz już będzie w porządku.
Trzymajcie kciuki....

34tc - mam mega zgagę:/ teraz w tv reklamują nowy cytrynowy tantum verde na ból gardła, i tam facet kaszle ogniem, to ja tak mam jak mnie złapie zgaga, mogłabym tak ziać ogniem, tak mnie pali:( kupiłam gaviscon, ale to pomaga tylko na trochę:(

do tego doszedł ból bioder i chodzę jak pingwin ;) i syndrom wchodzenia najpierw mojego brzucha a potem mnie całej nabiera sensu! ;)

mam dodatkowo, ciągle odnawiające się ostatnio, krosty na brodzie, włosów mi się już myć nie chce, ale małż ciągle jest zdania, że jestem piękna ;p heh

a seks śni mi się co drugą noc ;p na zmianę z porodem ;p ostatnio śnił mi się poród u mnie w domu na dywanie, na stojąco i trwał 5 minut ;p

marzę żeby pójść na normalne zakupy ciuchowe i kupić sobie spodnie czy bluzkę, która wystarczy na dłuuugo ;p już niedługo ;p

ot takie moje uroki końcówki ostatniego trymestru ;p

Suzi86 -normalnie mogła bym się podpisać pod tym wszystkim co napisałaś:-D a te sny...ech...też takie ciągle mam.Ale cóż,dobre i to.Z braku laku i kit dobry:-p:laugh2::-p:laugh2:

hehe racja :) teraz to już jestem jak taki wielorybik zostawiony daleko na plaży, któremu brakuje wody i tak leży i ledwo dycha ;p

Ojjj Suzi, tez chetnie poszlabym na zakupki ubraniowe, szczegolnie teraz kiedy sa takie promocje :-) ale czekam, na razie to nie mamsensu, bo zamierzam zrzucic sporo kg po ciazy ;-)
U mnie z dolegliwosci to male obrzeki dloni i palcow :no: myslalam, ze mnie to ominie. Tzn. opuchniecia nawet nie widac ale czuje po pierscionkach, ktore dzis zdjelam.
Boze, jak ja bym chciala urodzic jeszcze w tym miesiacu.
Od Sylwka mam codziennie 2-3 mocne skurcze, krociutkie ale bolesne

reklama
no na zakupy to pewnie jeszcze długo nie pójdę ;p ja puchnę jak za długo stoję, siedzę przy stole, albo chodzę, ale to tylko trochę, na szczęście ;p
teraz pewnie coraz więcej z nas będzie chciało "już" urodzić ;)

Do góry