reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
:) no to dobrze, uspokoiłyście mnie z tym pokarmem :blink:

Wiecie co, ja też nie wyobrażam sobie gdyby teraz lato było, masakra jakaś. Chyba wszystkie byśmy całe dnie spędzały w zimnej wodzie w wannie jak wieloryby. A jakie obrzęki bycze wtedy by były :szok:
Ja chodzilam 1 ciaza w lecie bo na lipiec termin mialam i powiem Wam ze bylam o wiele wieksza jakos i opuchlizna byla bardzo duza :dry: polowa mnie to byla opuchlizna .
A teraz puchna mi tylko dłonie :confused:

Ja tez z pierwszą ciążą chodziłam całe lato a wtedy było wyjatkowo upalne ale jakos mi to nieprzeszkadzało nic mi niepuchło mało tego przygotowywaliśmy wesele ktore było w sierpniu:szok: a synka urodziłam we wrześniu.Teraz sobie zupełnie tego niewyobrazam:no:

Mi też jest cały czas gorąco, w nocy też budzę sie bo gorąco, no i coraz ciężej spać na boku. Coraz bardziej nie wygodnie, a jeszcze miesiąc.
Siary tez nie mam. Ostatnio rozmawiałam z m na ten temat i sie zastanawialiśmy czy pokarm będę miała, no ale trochę sie uspokoiłam jak przeczytałam to co napisałyście. Nie mam też ciemnych sutek ani paska na brzuchu. Czy ja jakaś dziwna jestem ?:-)

A jak jest z upławami? Ja przez całą ciążę mam ich dużo, czy może mi to juz tak zostać? Mam nadzieje ze nie bo nigdy się do tego nie przyzwyczaję

Ja siare miałam tylko przez chwilę w szpitalu gdy leżałam z przedwczesnymi skurcz.teraz jak biore leki nic już mi nie leci.w sumie sie cieszę ze przestało bo nie było to nic przyjemnego lezec w staniku z wkladkami laktacyjnymi gdy do porodu został ponad miesiąc.

Munie a Ci ta siara to przypadkiem nie zaczęła po sterydach lecieć? Bo ja miałam właśnie na 2 dni po szpitalu, no i tak jak pisałam to pierś mnie bardzo bolała i lało się jak z kraniku, tak jak koleżanka mi mówiła, to ona miała to samo po porodzie jak nawał mleka miała. No i przyłożyłam sobie kapustę na noc i rano było już nieco lepiej, a po kolejnej nocy już po wszystkim. Teraz to mi tylko coś wylatuje jak pierś ucisnę a tak samo z siebie to nic.
Maleństwo mi się za to mocno rozpycha, tak mnie rano bolało spojenie że aż się skręcałam z bólu chwilami, ale już jest spokój, tylko od czasu do czasu Piotruś się rozciąga a tam miejsca coraz mniej. Niech sobie rośnie zdrowo :*
Co do wybuchów ciepła, to ja też zaczynam powoli to mieć. Wcześniej było mi wręcz chłodno a teraz to raz muszę się ubrać w coś cieplejszego by po chwili znów się rozebrać, ehhh.
Ja mam termin pod koniec lutego i do mnie wszystkie Wasze dolegliwości dochodzą później, ale już się nauczyłam, że jak piszecie że Wam coś dolega to mam się nie dziwić tylko czekać 2-3tygodnie i sama się przekonać jak to jest :-D

Galwaygirl może po sterydach rzeczywiscie mi zaczęła lecieć.teraz już mam spokoj.to trwało ok 3 dni .teraz mam tylko male białe kropelki jak mocno nadusze piers.ale tego oczywiście nie robię.najważniejsze że samo nic nie leci.

dziewczyny nie wiem co sie dzieje strasznie boli mnie brzuch tak jakbym miala okres dostac i krzyz mnie ciagnie czy moge wziasc jakas tabletke np ibuprom???

reklama
Do góry