reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

No i myślałam, że mam to już za sobą a tu taki psikus, że powracają mi objawy z początku ciąży. Znów mam zgagę i mdłości, a tak tego nie lubię....

Do tego czuję się strasznie osłabiona, nic nie robię a normalnie oblewają mnie poty jakbym w kamieniołomie robiła....

noo mam to samo :/ nic zjeść nie mogę:/ bo zaraz mnie mdli :( a upocona chodzę jakby była w domu parówa:/

reklama
ojej Wy tez macie uderzenia goraca?? :-D kurde mnie to okropnie meczy, ciagle tylko zakrecam grzejniki a mezu odkreca :-D a jak juz wejde do jakiegos sklepu w momencie czuje pot na plecach

Maron ja też mam napady gorąca.
Tak się zastanawiam jak piszecie o tej siarze z piersi,bo ja nic takiego nie mam,aż się zastanawiam czy będę miała pokarm.Czasami jak jestem na dworze to marzną mi piersi ale nie mam na to wpływu staram się ciepło ubierać:-(

Też się zastanawiam jak to będzie z karmieniem, chyba większości z Was już coś leci tzn siara czy coś takiego. Ja nie mam :sorry: ciekawe czy będę mieć.

Takie napady goraca mam szczególnie w nocy od jakiegoś czasu, czasami muszę piżamę zmieniać :confused2: i znów powracają bóle kręgosłupa. jakis czas miałam z nimi spokój a teraz znów... :(

Absolutnie nie martwcie się brakiem siary na tym etapie, ja z Danielkiem nie miałam żadnych wycieków w ciąży. Za to po porodzie mogłam trojaczki wykarmić :-)

daissy_ ma rację, to że siara pojawia się wcześniej wcale nie gwarantuje, że nie będzie problemów z pokarmem. Każdy organizm reaguje inaczej.

Co do wybuchów gorąca to zmarzlak jestem, od czasu gdy jestem w ciąży to wiecznie mi gorąco. Też podkręcam grzejniki a mój m wiecznie burczy i je odkręca. No ale jak wytrzymać w kuchni przy odkręconym grzejniku gdy przy kuchence jest 27 stopni C.

ostatnio jak prasowałam to otworzyłam okno, tak mi duszno było, ale to nie należało do najmądrzejszych decyzji :/

DAISSY I ANI mają rację mleko wcale nie musi się pojawić przed porodem w pierwszej ciąży tak bywa,ja niemiałam a po porodzie dostałam takiego nawału że położne musiały mi ściągac recznie:szok:
W drugiej ciąży siara pojawiła się około 28 tyg a teraz narazie nic i wcale się tym niemartwię.
Mi też jest gorąco,jak tem.w domu zaczyna przekraczać 20 st to się duszę i otwieram okna.A wyobrażacie sobie teraz środek lata i 35 st na plusie?:no:

Ja na szczescie mam zadko zgage, ataki ciepla mam tylko czasami jak wejde do sklepu,ale to chyba normalne.
W mieszkaniu zawsze mam zakrecone kaloryfery bo mam 21 stopni(nowy budynek, nowe okna, dobrze ocieplony, do tego srodkowe mieszkanie).M czasami mi marudzi ze mu zimno,ale to dlatego ze on jak mieszkal u rodzicow to w swoim pokoju jakis mikroklimat mial 27 stopni!!!:szok:

reklama
:) no to dobrze, uspokoiłyście mnie z tym pokarmem :blink:

Wiecie co, ja też nie wyobrażam sobie gdyby teraz lato było, masakra jakaś. Chyba wszystkie byśmy całe dnie spędzały w zimnej wodzie w wannie jak wieloryby. A jakie obrzęki bycze wtedy by były :szok:

Do góry