reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe

Dziewczyny a u mnie dziś laktacja się chyba zaczęła, tylko teraz pytanie do tych co mają już to na co dzień. Czy to normalne, że pierś jest nabrzmiała, jak kamień twarda i boli no i cały czas cieknie przezroczysty płyn ale tylko z jednej piersi?

reklama
na tym etapie to juz chyba moze sie cos takiego zdarzyc :-) ale piersi chyba nie powinny byc twarde i nie powinny bolec.

Mi tam jeszcze nic nie cieknie, ale nie wiem jak to jest z bólem, chyba nie powinno boleć :eek:

lady na zgagę spróbuj coca-colę :)
mi nawet cola nie pomaga :eek: biore rennie ale tylko jak klade sie do lozka wieczorem, bo wtedy mi sie nasila :crazy:

i tez mi nic nie cieknie ....jeszcze:-p

Mi już ból w piersi przeszedł, myślę, że może po sterydach organizm zwariował, no ale przyłożyłam na noc liść kapusty i wczoraj rano było już lepiej a dziś zupełnie wszystko w porządku.
Dziewczyny, ja zgagi nie mam, ale przed ciążą miałam duże problemy z żołądkiem, chyba jakaś alergia na konserwanty, po większości rzeczy męczył mnie kaszel spowodowany nadmiarem gęstej wydzieliny w przełyku. Jedyne co mi pomogło (koleżanka kazała spróbować) to woda z cytryną, bo cytryna niby ma odczyn kwaśny ale w pomieszaniu z naszymi kwasami zmienia odczyn na zasadowy. No i od 2 lat cytryna na stałe zagościła w naszej lodówce.

galwaygirl ja mam laktację już od 20 tygodnia leci mi dzień w dzień:zawstydzona/y: taka ze mnie Matka Polka jest:sorry: Jak urodziłam pierwszego synka Kacperka mówili że wykarmiłabym cały oddział no i karmiłam go piersią do dwóch lat:sorry:. Ale pierś nie powinna być twarda i nabrzmiała musisz ją masować najlepiej jakąś oliwką nawet jak bedzie bolało musisz to wszystko wymasować aby kanaliki czasami sie nie pozatykały bo to wtedy jest ból!!!!:no: Powodzenia:):)

Zgaga zaczyna mnie też brać hmmmm nie lubię tego:eek: Pozatym hemoroidy też mam po pierwszym dziecku mi zostało :( Ale czopki posterisan baaaardzo pomagają!!!!! Pozatym w pierwszej ciąży nie miałam bólu krocza a teraz jest to koszmar dla mnie boli okropnie w nocy nie moge spać na lewym boku bo krocze lewy półdupek bolą i noga drętwieje okropne to jest:confused2:

A myślałam, że tylko mnie krocze zaczyna boleć. Ech siedzenie zaczyna być bolesne.

Dla mnie poduszka-rogal by się nie sprawdziła, spałam ze zwiniętą kołdrą i nic lepiej nie było. Na poduszkę rzuciłam kołdrę i śpię wyżej, od razu lepiej.

No i myślałam, że mam to już za sobą a tu taki psikus, że powracają mi objawy z początku ciąży. Znów mam zgagę i mdłości, a tak tego nie lubię....

Co do bólów krocza to także je mam. Najgorzej jest siedzieć, a później wstać...maaaasakra:no: No ale czego się nie robi dla naszych maluszków. Twardnienie brzucha także mam częstsze jak leżę na plecach, czyli coś w tym musi być.

Do tego czuję się strasznie osłabiona, nic nie robię a normalnie oblewają mnie poty jakbym w kamieniołomie robiła....

reklama
galwaygirl mi cieknie taki przeźroczysto/mleczny płyn od 2-3tyg :crazy: .... Cieszyłam się, że zgaga mnie nie męczy a od wczoraj ogień czuję :/
Ja tez mam od okolo 17 tygodnia ''siare '' z 1 corka tez mialam dosc szybko :tak::tak:
Tylko sie cieszyc bo to oznacza ze bedzie mleko :tak:najpierw siara a potem po porodzie zamieni sie z mleko :tak:
Ja tez mecze sie niesamowicie ze zgaga i to zwlaszcz po cytrusach i koncentracie pomidorowym :confused2: Cytryna na zgage ? pierwsze slysze:cool::sorry::rofl2:

Do góry