reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe

Dziewczyny a u mnie dziś laktacja się chyba zaczęła, tylko teraz pytanie do tych co mają już to na co dzień. Czy to normalne, że pierś jest nabrzmiała, jak kamień twarda i boli no i cały czas cieknie przezroczysty płyn ale tylko z jednej piersi?

reklama
na tym etapie to juz chyba moze sie cos takiego zdarzyc :-) ale piersi chyba nie powinny byc twarde i nie powinny bolec.

Mi tam jeszcze nic nie cieknie, ale nie wiem jak to jest z bólem, chyba nie powinno boleć :eek:

lady na zgagę spróbuj coca-colę :)
mi nawet cola nie pomaga :eek: biore rennie ale tylko jak klade sie do lozka wieczorem, bo wtedy mi sie nasila :crazy:

i tez mi nic nie cieknie ....jeszcze:-p

Mi już ból w piersi przeszedł, myślę, że może po sterydach organizm zwariował, no ale przyłożyłam na noc liść kapusty i wczoraj rano było już lepiej a dziś zupełnie wszystko w porządku.
Dziewczyny, ja zgagi nie mam, ale przed ciążą miałam duże problemy z żołądkiem, chyba jakaś alergia na konserwanty, po większości rzeczy męczył mnie kaszel spowodowany nadmiarem gęstej wydzieliny w przełyku. Jedyne co mi pomogło (koleżanka kazała spróbować) to woda z cytryną, bo cytryna niby ma odczyn kwaśny ale w pomieszaniu z naszymi kwasami zmienia odczyn na zasadowy. No i od 2 lat cytryna na stałe zagościła w naszej lodówce.

galwaygirl ja mam laktację już od 20 tygodnia leci mi dzień w dzień:zawstydzona/y: taka ze mnie Matka Polka jest:sorry: Jak urodziłam pierwszego synka Kacperka mówili że wykarmiłabym cały oddział no i karmiłam go piersią do dwóch lat:sorry:. Ale pierś nie powinna być twarda i nabrzmiała musisz ją masować najlepiej jakąś oliwką nawet jak bedzie bolało musisz to wszystko wymasować aby kanaliki czasami sie nie pozatykały bo to wtedy jest ból!!!!:no: Powodzenia:):)

Zgaga zaczyna mnie też brać hmmmm nie lubię tego:eek: Pozatym hemoroidy też mam po pierwszym dziecku mi zostało :( Ale czopki posterisan baaaardzo pomagają!!!!! Pozatym w pierwszej ciąży nie miałam bólu krocza a teraz jest to koszmar dla mnie boli okropnie w nocy nie moge spać na lewym boku bo krocze lewy półdupek bolą i noga drętwieje okropne to jest:confused2:

A myślałam, że tylko mnie krocze zaczyna boleć. Ech siedzenie zaczyna być bolesne.

Dla mnie poduszka-rogal by się nie sprawdziła, spałam ze zwiniętą kołdrą i nic lepiej nie było. Na poduszkę rzuciłam kołdrę i śpię wyżej, od razu lepiej.

No i myślałam, że mam to już za sobą a tu taki psikus, że powracają mi objawy z początku ciąży. Znów mam zgagę i mdłości, a tak tego nie lubię....

Co do bólów krocza to także je mam. Najgorzej jest siedzieć, a później wstać...maaaasakra:no: No ale czego się nie robi dla naszych maluszków. Twardnienie brzucha także mam częstsze jak leżę na plecach, czyli coś w tym musi być.

Do tego czuję się strasznie osłabiona, nic nie robię a normalnie oblewają mnie poty jakbym w kamieniołomie robiła....

reklama
galwaygirl mi cieknie taki przeźroczysto/mleczny płyn od 2-3tyg :crazy: .... Cieszyłam się, że zgaga mnie nie męczy a od wczoraj ogień czuję :/
Ja tez mam od okolo 17 tygodnia ''siare '' z 1 corka tez mialam dosc szybko :tak::tak:
Tylko sie cieszyc bo to oznacza ze bedzie mleko :tak:najpierw siara a potem po porodzie zamieni sie z mleko :tak:
Ja tez mecze sie niesamowicie ze zgaga i to zwlaszcz po cytrusach i koncentracie pomidorowym :confused2: Cytryna na zgage ? pierwsze slysze:cool::sorry::rofl2:

Do góry